Deze week zat in het groentepakket:
- veldsla
- andijvie
- venkel
- rode kool
- wortels
Weer rode kool dus. Het gerecht van de vorige keer was niet zo'n succes, dus ga nu maar iets anders proberen. Verder staan er weer wat nieuwe receptjes op het menu.
donderdag: gebakken aardappeltjes met vegje en veldsla
vrijdag: andijviestamppot
zaterdag: eten bij vrienden
zondag: venkelsoep met gegratineerde geitenkaas (geitenkaas vervang ik door feta, die heb ik nog liggen) met stokbroodje
maandag: penne met wortel-tomatensaus
dinsdag: Venkelrisotto
woensdag: Rodekoolstamppot met kaas en gekaramelliseerde uien
Het boodschappenlijstje voor dit weekmenu valt wel weer mee, heb het beperkt kunnen houden door de gerechten hier en daar een beetje aan te passen.
Boodschappenlijstje:
- rode uien
- uien
- risottorijst
- jong belegen kaas
Ik ben Sjouke (38 jaar), woon samen met Alex, Dirk (dec 2011) en David (april 2017). We proberen sinds 10 jaar te (be)sparen en daardoor zijn mooie dromen uitgekomen als verre reizen maken en minder werken om thuis te zijn bij onze zoons. We willen niet meer meedoen aan de renjerot maatschappij en het materialistisch exhibitionisme. We proberen groener te leven, minder te consumeren en bewuster om te gaan met onszelf en onze omgeving. Lees op dit blog mee over hoe we dit doen.
donderdag 31 januari 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Nou, dat is een lekker compact lijstje :) Je menu ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIkben een menu aan het maken voor februari. Maak daarbij zoveel mogelijk gebruik van wat ik heb. Hopelijk kan ik mijn boodschappenlijstjes voor de komende weken ook zo kort kan houden
BeantwoordenVerwijderenLekker menu! Ben heel benieuwd hoe je de venkelsoep en de rodekoolstamppot vindt!
BeantwoordenVerwijderen