Deze week zit er in het biologisch groentepakket:
- champignons
- bleekselderij
- broccoli
- zoete bataat
- zuurkool
We hebben de afgelopen tijd veel soepjes gegeten, dat vind ik wel lekker met dit weer. En het is ook makkelijk voor de restverwerking.
Donderdag: restje pompoensoep en rodekoolschotel
Vrijdag: Risotto met champignons en witte wijn
Zaterdag: Gepofte zoete aardappel met hollandse groente (diepvries) en een vegje
Zondag: Pizza met broccoli en mozzarella
Maandag: Zuurkoolstamppot
Dinsdag: Romige bleekselderij cremesoep met stokbrood (evt. belegd met kaas/ui uit de oven)
Woensdag: Restjes uit de vriezer/koelkast etc. nog even bekijken
Ik probeer weer zoveel mogelijk uit de voorraad te kopen. Mijn boodschappenlijstje om dit te kunnen koken is dan ook klein. Ik heb de gerechten hier en daar wel een beetje aangepast.
Boodschappenlijstje:
- bolletje mozzarella
- feta
- melk
De vriezer en voorraadkast worden beetje bij beetje steeds leger. Hoop volgende week ook nog zoveel mogelijk uit de voorraad/vriezer te koken. Ik verwacht in februari de voorraden weer te moet aanvullen.
Ik ben Sjouke (38 jaar), woon samen met Alex, Dirk (dec 2011) en David (april 2017). We proberen sinds 10 jaar te (be)sparen en daardoor zijn mooie dromen uitgekomen als verre reizen maken en minder werken om thuis te zijn bij onze zoons. We willen niet meer meedoen aan de renjerot maatschappij en het materialistisch exhibitionisme. We proberen groener te leven, minder te consumeren en bewuster om te gaan met onszelf en onze omgeving. Lees op dit blog mee over hoe we dit doen.
vrijdag 25 januari 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wij eten ook altijd graag soep, het is gezond en makkelijk klaar te maken.Ik heb van de week nog een grote pan groentesoep gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Annelieya
Ideaal een grote pan soep. Sowieso voor de restverwerking maar ook voor de nodige vitamientjes. Wij eten vaak op zondag soep met geroosterde kapjes van het brood erbij. Kappie-zondag heet dat bij ons en de kinderen vinden het een feestmaal;-)
BeantwoordenVerwijderenGroet Caro
Wat zijn bataten? Daar heb ik nog nooit van gehoord.
BeantwoordenVerwijderenZe worden ook wel zoete aardappelen genoemd, die ken je vast wel?
VerwijderenIk heb afgelopen zaterdag de voorraden ook moeten aanvullen. Ik merk ook echt dat wij drie opgroeiende kinderen heb. Er gaat veel kaas/brood/fruit en melk doorheen.
BeantwoordenVerwijderen