vrijdag 25 januari 2013

Weekmenu week 4-5

Deze week zit er in het biologisch groentepakket:
- champignons
- bleekselderij
- broccoli
- zoete bataat
- zuurkool

We hebben de afgelopen tijd veel soepjes gegeten, dat vind ik wel lekker met dit weer. En het is ook makkelijk voor de restverwerking.

Donderdag: restje pompoensoep en rodekoolschotel
Vrijdag: Risotto met champignons en witte wijn
Zaterdag: Gepofte zoete aardappel met hollandse groente (diepvries) en een vegje
Zondag: Pizza met broccoli en mozzarella
Maandag: Zuurkoolstamppot
Dinsdag: Romige bleekselderij cremesoep met stokbrood (evt. belegd met kaas/ui uit de oven)
Woensdag: Restjes uit de vriezer/koelkast etc. nog even bekijken

Ik probeer weer zoveel mogelijk uit de voorraad te kopen. Mijn boodschappenlijstje om dit te kunnen koken is dan ook klein. Ik heb de gerechten hier en daar wel een beetje aangepast.

Boodschappenlijstje:
- bolletje mozzarella
- feta
- melk

De vriezer en voorraadkast worden beetje bij beetje steeds leger. Hoop volgende week ook nog zoveel mogelijk uit de voorraad/vriezer te koken. Ik verwacht in februari de voorraden weer te moet aanvullen.


5 opmerkingen:

  1. Wij eten ook altijd graag soep, het is gezond en makkelijk klaar te maken.Ik heb van de week nog een grote pan groentesoep gemaakt.

    Groetjes Annelieya

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ideaal een grote pan soep. Sowieso voor de restverwerking maar ook voor de nodige vitamientjes. Wij eten vaak op zondag soep met geroosterde kapjes van het brood erbij. Kappie-zondag heet dat bij ons en de kinderen vinden het een feestmaal;-)
    Groet Caro

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zijn bataten? Daar heb ik nog nooit van gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze worden ook wel zoete aardappelen genoemd, die ken je vast wel?

      Verwijderen
  4. Ik heb afgelopen zaterdag de voorraden ook moeten aanvullen. Ik merk ook echt dat wij drie opgroeiende kinderen heb. Er gaat veel kaas/brood/fruit en melk doorheen.

    BeantwoordenVerwijderen