dinsdag 15 januari 2013

Ditjes en datjes week 2

Betaald krijgen voor rotzooi van een ander
Elke dag probeer ik minstens een half uurtje met zoontje te wandelen. Meestal lopen we dan door het park achter ons huis. Vaak liggen er naast de bankjes allerlei lege blikjes, snoeppapiertjes en zakken chips. Het is ook een hangplek voor jongeren en blijkbaar te veel moeite om het in de prullenbak die naast de bankjes staat te doen. Als ik er langsloop probeer ik altijd het meeste op te ruimen, maar soms heb ik er ook zo genoeg van! Vandaag lagen er ook 2 lege bierflesjes, die gingen onderin de kinderwagen en bij het boodschappen doen leverde ik ze gelijk in. Zo dat leverde toch een mooie korting op van 20 cent.

Korting op korting
In de supermarkt waren er veel producten met een 35% korting sticker en waren ook producten bij die ook in de bonus zijn en dat is dus korting op korting. Eerder ging de 35% korting over de originele prijs, maar sinds een tijdje is dat al aangepast dat het alleen over het bedrag gaat waar de bonus dus al af is. Dat is wel jammer, maar toch blijven producten zo voordelig.
Zo kocht ik 3 doosjes biologische eieren voor € 1,16 per stuk en 2 pakken vegetarische rookworst voor € 1,46 per stuk. Die rookworsten gingen de vriezer in, altijd handig voor als we stamppot eten. De eieren waren nog ruim 10 dagen goed, ik maakte er o.a. een eiersalade, roerei en gadogado mee. Van de week eten we nog een keer pannenkoeken en dan denk ik dat ze wel een heel eind op zijn.

Verkoop via MP
Eindelijk na bijna 5x verkocht te zijn, maar steeds geen reacties meer of wel bieden, maar toch maar niet. Verkocht ik mijn fitness bal en banden die ik een keer in een impuls had gekocht met het idee thuis wat meer te gaan sporten. Dat soort dingen werken bij mij niet, dus na ruim 3 jaar nog in de verpakking weg er mee. Uiteindelijk gingen ze weg voor 8 euro (wel 3 euro meer dan het eerste bod waar ik mee akkoord ging). Blij dat het weg is. Toen ik het geld had ontvangen en de koper mailde dat ik ging proberen het dezelfde dag nog op de post te doen. Kreeg ik een heel dringend mailtje dat ik het echt gelijk moest versturen, want hij had ook gelijk betaald. Tja als je het snel nodig hebt, dan bespreek je de verzending toch ook vooraf? Hij had nooit gezegd het direct nodig te hebben..... Meestal probeer ik het wel dezelfde dag nog te versturen, maar in ieder geval binnen een dag of 3-4. Soms lukt het gewoon niet dezelfde dag nog te versturen..... Ach ja, het is nu in ieder geval weg!
Ik plaatste weer iets nieuws MP, een retro koelbox en vrij snel een bieding binnen. Hoop dat de koop doorgaat...

Goedkope postzegels
Eigenlijk wilde ik eind december nog even wat velletjes postzegels inslaan, want nu kost een postzegel € 0,54 i.p.v € 0.50, terwijl je aan de buitenkant geen verschil ziet. Maar helaas, ik vergat het helemaal en voor ik het wist was het al weer 1 januari, gemiste bespaarkans dus.
Maar ik heb mijn "verlies" goedgemaakt ik bestelde bij postzegelsmetkorting een voorraadje. Is best handig wat in huis te hebben, want veel via mijn bol en mp verkopen gaan toch door de brievenbus en kan ik ze zo 2 straten verderop in de bus gooien. Totale besparing € 15,50. (moet ik wel 10 pakketjes van 250-500 gram, 10x > 500 gram en 100 brieven versturen voor ik de winst binnen heb ;-) die brieven lijkt misschien veel, maar kan ik natuurlijk ook weer gebruiken voor pakketjes, is alleen wat meer plakwerk!)

Gekregen
Vrijdag ging ik op de koffie bij een vriendin. Of ik nog een aangebroken pak luiers wilde maatje 3? Ja, graag, maar wil je ze zelf niet bewaren voor een 2e, was mijn antwoord. Nee, antwoorde ze, ze liggen hier nu in de weg en heb ze kregen van mijn schoonmoeder toen de luiers opwaren, alleen dit maatje was eigenlijk al te klein.
Nou, dan neem ik ze graag aan. Zoontje heeft nu maatje 3 en we gebruiken wegwerp nog voor 's nachts en soms als we buitens huis zijn. Heb nog wel een voorraadje liggen, maar hier ligt het niet in de weg ;-)

Van ruilen komt niet altijd huilen!
Via een bloglezeres ruilde ik mijn kraampakket voor kleertjes van haar zoontje. De doos met kleertjes kwam deze week binnen. Het duurt denk ik nog zeker wel 2 jaar voor zoontje dit aan kan, maar dat vind ik helemaal niet erg! Er zaten hele leuke en mooie kleertjes in. En gewoon de doos uitpakken en bekijken wat er allemaal inzit gaf me al een genietmomentje. En volgens mij is het kraampakket inmiddels ook gebruikt ;-)

Biologische aardappels
Ik kwam er achter dat ik bij mijn biologisch groentepakket ook aardappels kan bijbestellen. Vanaf volgende week krijg ik eens in de 3 weken 2,5 kilo geleverd voor € 2,50 per keer. Ik weet eigenlijk niet precies hoeveel aardappels er hier op een week doorheen gaan, maar ik kan de frequentie altijd nog verhogen of verlagen. Deze week trouwens een goede aanbieding bij de Aldi 1 kilo bio aardappels voor € 0,79. Omdat de bestelling pas vanaf volgende week komt, deze week 2 zakjes bij de Aldi gehaald.

VVV-bon
We hadden nog een aantal VVV-bonnen liggen met een totale waarde van € 75,--. In de drogistfolder zag ik iets staan wat ook op het lijstje voor de verjaardag van zoontje stond, maar niet gekregen. Het zijn doosjes met kaartjes om woordjes te leren, wij willen ze gebruiken om ook de gebaren mee te oefenen. Ik had ze toen in de winkel zien staan voor € 7,95 per doosje (als ik me goed herinner) nu lagen ze bij de drogist voor € 2,99 alle drie de varianten: speelgoed, voertuigen en dieren. En op mijn voordeelkaart ook nog de actie van speentjes 2+2 gratis. En ik vond nog een afgeprijsd cakeblik voor € 1,50. En door één van de vvv-bonnen in te leveren, hoefde ik hier maar € 4,95 voor bij te betalen. Dat maakte het wel heel leuk, dat is de prijs van 1 speentje en die had ik sowieso nodig, de rest zie ik dus echt als cadeautjes voor onszelf!Alles bij elkaar toch weer leuke kleine besparingen!8 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Goed bezig, Sjouke!
  Groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk altijd met bonnen, ik probeer er ook altijd een paar achter de hand te houden.Kom je dan iets tegen wat je nodig hebt dan kan je het ook kopen voor niets of weinig.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn ! zo heb je soms van die dagen ! echte genietmomenten..
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hé, van die meevallers. Even iets heel anders: toen je schreef over die eieren schoot me iets te binnen. Wist je dat eieren - vanaf het moment dat ze gelegd zijn - wel acht weken houdbaar zijn (buiten de koelkast zelfs)? Dikke kans dat jouw eieren nog wel langer meegaan dan tien dagen. Als je wilt weten of eieren nog goed zijn, doe ze dan in een pan water: bedorven eieren gaan drijven.
  Dat zegt meer dan een houdbaarheidsdatum.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die datum zegt ook niet veel, dus heb ze ook echt niet voor de 17e op hoor. Maar vind het ook jammer als ze uiteindelijk wel bedorven zijn en ik ze moet weggooien, heb ik uiteindelijk nog niks bespaard dus probeer ze wel binnen een week na datum op te maken....

   Verwijderen
 5. Oude eieren zijn pas bedorven als ze echt vies ruiken,niet als ze drijven, dat heeft met de hoeveelheid lucht er in te maken. Ik breek de eieren één voor één in een kommetje voordat ze bij de rest gaan. Je hoeft het maar één keer mee te maken, de lucht bij bederving is onmiskenbaar. Het is me in 40 jaar huishouden nog maar een paar keer gebeurd, dus ik let niet zo op de datum, dat is eigenlijk met alle "tenminste houdbaar tot" producten zo. Wel houd ik de datum aan als volgorde waarin ik iets gebruik, oudste eerst. Labyrint heeft hier vorig jaar een aflevering aan gewijd, ook leuke verhalen via hun Facebook pagina.
  Groetjes Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik volg je blog nog maar kort, maar erg leuk om het te lezen.
  Je leeft zoals ik ook probeer te leven. Back to basic en duurzaam.

  BeantwoordenVerwijderen