dinsdag 22 januari 2013

Give away: De nieuwe arme

Deze maand geef ik het boek: "De nieuwe arme" weg, geschreven door Sascha Meyer. Hier schreef ik er al eens iets over.Als je mee wilt doen aan de give away laat dan hieronder een reactie achter en vertel me waarom jij het boek graag wilt winnen. Over een week trek ik een winnaar, dus hou mijn blog in de gaten.

Ik heb het boek gekregen voor mijn verjaardag, zelf gelezen en daarna heeft mijn zus hem gelezen. Ik zou het leuk vinden als de winnaar het boek ook weer wil doorgeven.

20 opmerkingen:

 1. Ik heb hem ondertussen als eBook. Leuk dat je een giveaway doet! Ik vond het een chagerijnig boek...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil wel meedoen. Ik heb inmiddels zo veel slechte recensies op blogs gelezen dat ik wel erg nieuwsgierig ben geworden. En natuurlijk wil ik het daarna weer doorgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondanks de slechte reactie,s wil ik hem graag lezen en beoordelen. Met ieder Nederlands boek ben ik blij. De boeken die ik uit Nederland heb meegenomen heb ik in de 7 jaar die ik hier woon al verschillende malen gelezen en herlezen, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cisca, als je mij je e-mail adres geeft zal ik contact met je opnemen. Ik wil je wel boeken toesturen. Ik doe veel van mijn boeken weg om ruimte te creeeren in mijn huis. Groet, Tecla

   Verwijderen
  2. Tecla, ciscaslavujevic@hotmail.com

   Verwijderen
 4. Ik wil het graag lezen. Ben inmiddels erg benieuwd door alle commotie over het boek ;)

  En natuurlijk geef ik hem daarna door :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil ook graag mee doen! En natuurlijk geef ik hem door!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe graag mee met je give-away! Door al hetgeen ik er reeds over mocht lezen ben ik nieuwsgierig geworden. En nu mijn blog de financiële kant opgaat... Ik geef het boek zeker door!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben wel benieuwd geworden; deels goede, deels mindere recensies. Ik oordeel graag zelf en geef het dan ook natuurlijk door, zoals ik vaak met dit soort boeken doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben heel benieuwd geworden naar dit boek. Heb diverse interviews met deze schrijfster gezien/gelezen en wat ik dan zag maakte me eigenlijk vooral boos. Ik vond dat ze veel te zielig deed. 'Ik heb recht op dit, en recht op dat en recht op zus en zo'. Natuurlijk is het niet leuk als je zo'n klap in inkomen terugvalt. Natuurlijk is het niet leuk als je daardoor naar de voedselbank gaat. Maar ik vond haar eigenlijk nogal ondankbaar. Wees blij dat er überhaupt een voedselbank is. Maar wat doet madam, die gooit een appeltaart weg met teveel e-nummers... Ik kan daar met mijn hoofd niet bij. Pas je aan aan je situatie, maar ik heb niet het idee dat zij dat deed.
  Dit is het beeld wat ik uit de interviews van haar kreeg. Ik wil heel graag het boek lezen, om te zien of ze daar wat meer in uitlegt. En daarna geef ik het graag door, want dit is geen boek wat ik in de kast hoef te hebben staan, denk ik zo.
  Om kort te gaan: ik doe dus graag mee met je give-away. Leuke actie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook ik zou het boek een keer willen lezen, om te zien of mijn beeld ervan een beetje klopt - en omdat ik zelf iemand ken die door zo'n inkomensdaling bij de voedselbank loopt. Ik doe dus graag mee! En natuurlijk geef ik hem dan ook weer door.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik doe ook graag mee omdat ook ik na alle recensies graag zelf wil lezen of het echt zo "erg" is. Ik vond haar niet heel sympathiek overkomen namelijk maar wellicht is dat perceptie. Ook ik ga nadien het boek doorgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi,

  Ik doe ook graag mee. Ook ik had zo mijn vooroordelen tegen de schrijfster, maar toen ik zag waar hoe goed bedoeld de voedselbankpakketten soms uit kunnen bestaan, kreeg ik wel begrip voor haar moeite daarmee. Zelf zou ik geloof ik nog liever vloeren schrobben bij een groenteboer, in ruil voor een groentepakket, dan dat ik naar de voedselbank zou gaan. Ik ben inmiddels erg benieuwd naar haar verhaal.

  Groetjes Jacqueline (heb geen eigen blog, dus moet reageren als anoniem)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die zou ik ook wel graag willen lezen. Ben erg benieuwd naar het boek. Vooral de recensies hierover spreken mij dusdanig aan dat ik nieuwsgierig ben.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb 'm al als e-book gelezen en hoef dus niet mee te doen. Ik deel veel van de negatieve reacties, maar ik wil toch even zeggen dat ik een heel eind met haar mee kan gaan als het om de afwijzingen op sollicitaties gaat. Als je zelf niet werkzoekend bent, is dat misschien niet zo maar te begrijpen, maar na 35 afwijzingen ondanks een goede opleiding en CV is mijn humeur ook niet zo geweldig meer. Kijk bijvoorbeeld eens hoe veel HRM afdelingen je sollicitatie tegenwoordig behandelen: http://www.nrc.nl/carriere/2012/10/30/online-werkt-handig-solliciteren-bij-de-computer/

  Iets anders is dat ze zich niet wil aanpassen aan de nieuwe realiteit en haar geschonden eigenwaarde (zo lees ik het tenminste, en na zoveel afwijzingen kan ik het me ook nog voorstellen) dan compenseert met luxe die ze zich niet kan permitteren. Zoals haar uit 4 verdiepingen bestaande huis en haar auto die duidelijk niet meer te bekostigen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Had nog niet van dit boek gehoord, maar na alle reacties hier gelezen te hebben, ben ik toch wel nieuwsgierig geworden. Ik ben lid van een ruilkring, dus het boek gaat vast een goede bestemming krijgen als ik het uit heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik doe graag mee. Ik heb een paar interviews met haar gezien en slechte recensies gelezen. Het is dus vooral om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen: klopt het beeld dat er van haar geschetst wordt.
  Ik geef het daarna ook graag weer door.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik wil graag meedoen. Ik ben nieuwsgierig en ik herken de situatie.Daarnaast lees ik wisselende berichten en wil graag zelf een oordeel vellen. Natuurlijk geef ik het boek daarna door.... leuke give away

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh ja ik doe graag mee, ik ben erg benieuwd na alle commotie die is ontstaan over dit boek en natuurlijk geef ik hem als ie uit is door (mocht ik winnen dan he...)

  Groetjes
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb nog een boek van Mart Smeets (de Lance-factor) in de kast staan. Niet gelezen, omdat ik altijd het gevoel heb gehad dat Lance Armstrong niet de waarheid sprak. Nu hij dus heel erg zielig is, leek het me een goede ruil: 2 zielige mensen met elk hun eigen verhaal. Ik ben dus wel benieuwd waar deze nieuwe arme mee over de brug komt.

  BeantwoordenVerwijderen