vrijdag 11 januari 2013

Impuls aankopen

Gisteren was het weer zover..... Ik moest een pakketje afgeven bij het postloket en liep er met de kinderwagen heen. Gelijk weer mijn wandelingetje voor de dag met zoontje gemaakt.

En op de terugweg kwam ik langs de drogist. Ik had niks nodig, maar schreeuwende borden met 50% extra kassakorting trokken me toch naar binnen. Oh en die winkel haat ik zo om met kinderwagen door te lopen, de gangpaden zijn smal en regelmatig staat er iets in de weg. Ik nam geen mandje mee, misschien zou dat helpen om niks te kopen?

En daar lagen ze in bakken: rompertjes, babysokjes, pyama's en spuugdoekjes. Ze riepen allemaal: "Neem me mee, neem me mee". Tja, ik snap ook wel dat ze liever bij een gezinnetje willen wonen dan in zo'n ongezellige winkel. Ik keek en hoopte eigenlijk dat ik niks zou vinden, dat alles te klein zou zijn of niet mijn smaak. Ik irriteerde me aan de slechte beprijzing. Alles met een gele sticker was 50% extra kassakorting, maar niet al dezelfde artikelen waren van zo'n sticker voorzien. En gold het nu voor alles in deze bak? Want niet overal zat een sticker op. En sommige artikelen hadden dan wel zo'n mooie gele sticker, maar geen oud prijsje, dus dan weet je nog niks!

Eigenlijk was dat het moment dat ik had moeten bedenken dat ik niks echt nodig had en de winkel uit had moeten hollen. Maar ik deed het niet. En hoe zat het dan met mijn goede voornemen? Deze producten kon ik toch ook wel 2e hands kopen?

Mijn hoofd sprong bijna uit elkaar van alles wat er doorheen ging:
Tja, rompers in grotere maten zijn wel moeilijker 2e hands te kopen. En deze kosten nu 1-2 euro per stuk, dat is niet zoveel duurder dan 2e hands.... En NU ligt het er! En die met die paddenstoelen is zo leuk, maar in die maat heeft hij al genoeg. En pyama's die draagt hij nu ook weleens, dus alvast kopen in een maatje groter?

Nou om een lang verhaal kort te maken, belandde ik uiteindelijk bij de kassa met 4 dingen. Totale schade € 7,50. Dit was voor 2 x romper lange mouw, 2x romper korte mouw en een pyama.Maar toen ik naar huis liep kreeg ik toch een soort van spijt. Ik was er toch weer ingetrapt...ik weet dat over een paar weken het daar 75% kassakorting is, had ik niet beter kunnen wachten? Had ik dit nu echt allemaal nodig? En had ik dan niet beter later terug naar de winkel kunnen gaan met een vvvbon? Dat was pas leuk shoppen geweest!

Alleen die 2 rompers linksonder passen zoontje nu, de rest is 1-2 maatjes groter. Voorlopig laat ik het in de verpakking eerst maar eens zien wat ik echt nodig heb en misschien ga ik het wel cadeau doen......

17 opmerkingen:

 1. Wat beschrijf je je gedachtegang leuk. Alleen het resultaat voor jou was minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie gebeurt dat niet? Ging net met dochter en vriendinnetje naar de Action omdat ze kaarsen wilde kopen om te versieren. 2 x 1,29 en schilderdoekjes ook allebei 1. 1,52. Moet dochter eigenlijk zelf betalen, maar heb ik maar gedaan. 4,10 schade. Ach ja. We leven ook nog. Het moet geen obsessie worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, het is hier ook helemaal geen obsessie. Als ik iets koop wat ik wil kopen, vind ik het helemaal niet erg. Maar dit wilde ik helemaal niet kopen en heb me toch weer laten overhalen....

   Verwijderen
 3. Dit kun je alleen voorkomen door niet meer in winkels naar binnen te gaan. Ik had gisteren ook mijn handen vol in dezelfde winkel, maar gelukkig was de rij vrij lang, dus heb ik alles terug gelegd. Liep opgelucht naar buiten. Aan de andere kant, heb jij toch wel heel goedkoop wat leuke, nuttige dingen gescoord, en daar mag je dan ook wel van genieten.
  gr. Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er laatst ook rompers gehaald (met slechts 30% korting) maar ik had ze wel nodig, ook al was het op dat moment wel een impuls aankoop. ik had ze deze week ook voor 20% minder kunnen kopen, maar dat is ook achteraf ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat gebeurt iedereen wel eens. Ik zou zeggen lekker van genieten. Over een poosje had je het toch moeten kopen voor je zoontje en dan moet je de volle mep ervoor betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik probeer dit nu zo te doen, door zo weinig mogelijk in de buurt of in de winkels te komen. Werk vaak het best voor mij. En dit vindik wel meevallen met impulskoop. Want je kan ze straks toch gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou zeggen, geniet er van! Zoals gezegd hierboven het moet geen obsessie worden. Misschien waren de rompertjes allemaal al weg als het 70% zou worden! Groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beter als ze weg zouden zijn....dan had ik ze ook niet kunnen kopen ;-) Ik ben nu al weer bang dat als er straks 70% korting is ik weer ga, hahaha

   Verwijderen
 8. Zoonlief moest een maatje grotere schoenen deze week. Ik had toen in mijn hoofd ook van die gedachten allemaal. Ik heb het tweede paar (waren wandelschoenen die we elk jaar voor hem kopen) niet gekocht terwijl ze voor de helft van de prijs waren. Ik ben bang dat ie voor de zomervakantie er al uit gegroeid is.
  Toch voel ik nu spijt!!!

  Sjucht!

  Tis wat, he. Hahaha, wij zijn soms ook wel maf, wij consuminderaars:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Herkenbaar :) Wij waren vandaag naar Intratuin voor wat groens. Zoontje zag (weer, ondanks dat ze al drie keer op een andere plek hebben gestaan), de cupcakevorkjes. Helemaal verliefd. En klein meisje zag een lievvv beertje. Die hebben ze gekregen, gewoon, omdat we toch nog van die vvv-bonnen hadden.

  Zometeen maakt je zoontje een groeispurt en dan heb je gelukkig nog een paar passende rompers. Hoef je ze niet duur te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als er straks 70% korting is en ik me toch weer niet kan inhouden ga ik ook maar die vvvbonnen inzetten :-)

   Verwijderen
 10. Grappige blog en herkenbaar, ik denk dat iedereen weleens een impulsaankoop heeft. In jouw geval was het ook nog met korting en kan je het goed gebruiken.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Herkenbaar! Maar ik zou er gewoon van genieten, de rompers die ik tegenkom, zijn meestal een stuk duurder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig woon ik in een dorp met drie winkels ofzo. We hebben heir wel een kringloopwinkel waar ik ook met moeite langsloop:)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik werd ook naar binnen getrokken bij die drogist door de schreeuwende borden. Ik kwam naar buiten met twee bordjes met zuignap er onder voor zoontje, die zocht ik al een tijd maar kon ze nergens vinden. Tenminste niet voor de prijs die ik er voor over had... Nog een tuitbeker erbij die ik ook al even wilde hebben, totale schade 2,95 viel me wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Volgende keer gepast geld mee nemen om je postpakket te versturen. Dan kún je niets extra's kopen. Aan de andere kant is dit wel weer een echt koopje en zijn het geen onzindingen. Vooral rompers met lange mouw zijn vaak een stuk duurder dan je nu betaald hebt en tweedehands vrij lastig te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen