Hypotheek


We hebben een bankspaarhypotheek, die we proberen versneld af te lossen. Daarnaast hadden we een heel klein gedeelte aflossingsvrij, dat hebben we inmiddels helemaal afgelost.


Onze hypotheek is een Spaarhypotheek: €  126.207,-- (was oorspronkelijk € 201.207,--)
Ons spaarsaldo levensverzekering 01-01-2016 : € 41.871,--


Het aflossingsvrije gedeelte was:€ 6.793,--
Hiervan is alles afgelost in sept 2011

Totaal saldo: € 84.336,-- (hypotheek - spaarsaldo)


WOZ-waarde huis per 1-1-2013: €  180.000,--


Onze hypotheek is afgesloten op 1-9-2010 en had bij afsluiten een looptijd van 30 jaar. Deze hebben we door extra aflossing kunnen terugbrengen naar 20 jaar.

7 opmerkingen:

 1. Hallo
  Wij hebben ook een levensverzekering op de hypotheek. Wij hebben de verzekering al 16 jaar en betalen 70 euro per maand. Wij hebben een bedrag opgebouwd van 12.300 euro. Dit is wel erg weinig ten opzicht die van jullie. Ik las dat jullie een levensverzekering hebben en dat jullie ongeveer 16 euro per maand betalen. Bij welke maatschappij hebben jullie die verzekering?
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zitten bij Aegon, maar denk dat je twee dingen door elkaar haalt. Die 16 euro die we per maand betalen in voor een aparte levensverzekering, hierbij wordt de helft van de hypotheek afgelost als één van ons voor eind van de looptijd komt te overlijden.
   De levensverzekering die is gekoppeld aan onze hypotheek, daar betalen we nu 130 per maand voor. Eerder was dit 275 euro, maar we hebben dit bedrag fors kunnen verlagen door extra inleg. Hoop dat het zo duidelijk is!

   Verwijderen
  2. De levensverzekering die gekoppeld is aan jullie hypotheek... die keert toch net als je Aegon-verzekering óók uit (door de hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk af te lossen) bij overlijden?
   Ik had die ook. Die kostte me ongeveer evenveel en dat was dus echt véél te duur....! Het is inderdaad veel goedkoper een aparte verzekering af te sluiten zoals die jullie hebben bij de Aegon.

   Als ik je verhaal goed begrijp ben je dubbel verzekerd. Wellicht die levensverzekering die ze je verkocht hebben bij de hypotheek, opzeggen? Ik heb dat ook gedaan. Toch een leuk extraatje per maand dat ik overhoud: 130 euro om precies te zijn!!

   Verwijderen
  3. Volgens mij heb ik bij mijn vorige reactie 2 dingen door elkaar gehaald. Die 16 euro die wij betalen is een verzekering die maandelijks een paar honderd euro uitkeert als één van ons tweeën voor einde looptijd hypotheek komt te overlijden (30jaar).Deze zorgt ervoor dat we wel onze levensstandaard kunnen houden.

   Die andere levensverzekering/premie hypotheek is inderdaad bij Aegon en die lost de helft van de schuld af als één van ons voortijdig komt te overlijden.

   Maar je hebt wel een punt. Die verzekering van 16 euro, loopt 30 jaar en onze hypotheek door extra aflossing is voor de looptijd van 20 jaar. Dus dan zouden we er nog 10 jaar lang voor betalen als er straks geen hypotheek meer is?

   Ik moet ook zeggen dat in de tijd dat ik deze verzekering heb afgesloten ik nog niet zo op de hoogte was van alle financiële zaken. Maar zoals ik er nu naar kijk is die verzekering misschien inderdaad wel weggegooid geld. Ik ga er eens beter induiken. Als we die opzeggen, scheelt toch weer € 16,-- per maand.

   Verwijderen
  4. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat je hier uiteindelijk mee gedaan hebt en wat het resultaat was en waarom.

   Verwijderen
  5. Hoi Sandra, we hebben er voor gekozen de verzekering te houden. De kosten € 16,-- per maand, stijgen niet, dus dit blijven we tot einde looptijd betalen.
   Als Alex of ik komt te overlijden voor 2040, keert deze verzekering ca. € 250,-- per maand uit, tot 2040.

   Gezien het een klein bedrag is per maand en we het nu kunnen missen, vinden we het toch een fijne gedachte dat er wat extra geld vrijkomt mocht één van ons onverhoopt komen te overlijden.
   Omdat wij een kind hebben, zal als er één ouder wegvalt het fijn zijn als de ander minder kan werken.

   Verwijderen