donderdag 24 januari 2013

Zelf scannen van de boodschappen

Sinds een paar maanden is de Appie hier verhuisd en kun je nu zelf je boodschappen scannen. Ik heb het nu een paar keer gedaan en ben er eigenlijk best enthousiast over. Ik kan de boodschappen gelijk onderin de kinderwagen doen als ik ze heb gescand en hoef dus niet meer met mandje en kinderwagen door de winkel. Ook zie ik gelijk de prijs op de scanner en als een prijs niet klopt, merk ik dat ook gelijk op. Ik hoef niet meer in de rij te staan bij de kassa en ik hoef niet meer naar de service kassa omdat een 35% korting sticker over het hoofd is gezien. En dat gebeurde heel regelmatig, helaas.

Ik koop regelmatig producten met 35% korting. Als iets op mijn boodschappenlijstje staat en er staan nog één of meerdere exemplaren met 35% korting, kijk ik of ik het weekmenu iets kan omgooien. Ook is het zo dat echt niet alles dat over de datum is je gelijk moet gebruiken. Stukken kaas vries ik in om later te raspen. Biologische kaas (met vegetarisch stremsel) is best prijzig. Eieren kunnen rustig nog een hele tijd gebruikt worden en vegjes (zoals wij de vleesvervangers noemen) gaan in de vriezer. Eerder waren alleen producten die dezelfde dag of de dag erna over datum zouden gaan afgeprijsd, nu zie ik steeds vaker producten afgeprijsd die soms nog wel 4-7 dagen goed zijn volgens de datum. Vaak zijn het dus dingen die ik koop die ik wel gebruik, maar niet op dat moment nodig heb. Ik baal dan ook altijd flink als die sticker weer eens over het hoofd is gezien. Kan ik weer in de rij gaan staan bij de sevicekassa....

Het enige nadeel wat ik tot nu toe heb ontdekken van het zelf scannen is dat je alleen maar kan pinnen en dus niet contant kan betalen. Nu betaalde ik al meestal met de pinpas, maar soms hadden we ineens veel contant in huis en deed ik de boodschapjes met contanten. Verder spaar je gewoon airmiles, krijg je bonuskorting en kan je de zegeltjes evt. nog halen bij de balie die bij het afrekengedeelte staat. Tot nu toe zag ik daar inderdaad altijd een medewerkster staan die vrijwel niks te doen had. Dus daar hoef je ook niet voor in de rij.

Scannen jullie weleens zelf je boodschappen bij Appie? En wat zijn je ervaringen?

14 opmerkingen:

 1. In onze vorige woonplaats deed ik het wel regelmatig, hier heb je niet zo'n service. Het voordeel is dat je met een heel volle kar met boodschappen je niet opgejaagd voelt als de kassière er de vaart in heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat vind ik inderdaad ook een voordeel. Ik kan best wat onderin de kinderwagen meenemen, maar dan is het best een beetje passen en meten. Bij de kassa gooi ik dan alles snel in de tas en ga verderop in de winkel alles rustig inpakken, maar is dus een extra handeling. Nu kan ik tijdens het winkelen alles gelijk netjes inpakken!

   Verwijderen
 2. Toen het hier gepromoot werd,heb ik het geprobeerd. Maar mijn artrosehanden gingen pijn doen van knopje drukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij 'onze' AH hebben ze dat nog niet :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier kun je ook nog niet zelf scannen, het klinkt wel handig...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons kun je wel zelf scannen. Heb ik ook gedaan, maar omdat ik de boodschappen steeds contant betaal vond ik dat lastig. Ik houd graag overzicht en doe nu dus niet meer scannen. Mmmm toch weer eens overwegen, want je hoeft niets meer uit te pakken aan de kassa.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier in Dordrecht kun je bij Jumbo zelf je boodschappen scannen. Ik kom daar maar heel weinig, maar als ik er ben scan ik wel, vind het hartstikke leuk en handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het erg fijn om zelf te scannen als ik mijn zoontje meeneem, ik heb het pas voor de 1e keer gedaan omdat hij nu ook kan zitten in het wagentje. Dan gaat het toch sneller en hoef ik niet de boodschappen inderdaad niet extra op de band te leggen maar kan ik ze direct inpakken. Ook mocht mijn zoontje heel erg vervelend worden, waar ik bang voor was maar zeker niet is gebeurd, dan kon ik weer snel gaan zonder een geirriteerde kassajuffrouw; te hebben!
  Helaas zit er alleen een bij ons in het centrum dus ik doe het niet altijd. Dan ga ik 's avonds alleen boodschappen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb het wel eens gedaan, maar ik zie er geen voordeel in. Als mijn dochter mee is, vindt zij het wel leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik vind het niet zo fijn om EN op mijn lijstje te letten EN ondertussen te scannen. Bovendien gun ik de juffrouwen achter de kassa wel een baan: met die zelfscankassa's zullen er weer minder mensen nodig zijn, die mogen werken en een salaris krijgen.
  Dus ik scan niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik scan af en toe. Meestal als ik met twee kinderen tegelijk naar de winkel gaat. De één zit dan in de kinderwagen, de ander staat op het plankje. Om dan nog met een mandje te gaan lopen.. en die is dan trouwens ook veel te klein!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Sjouke, ik reageer even off-topic. Ik ga je actie verdubbelen, en ben nu online op zoek naar een starterssetje, maar ik raak verdwaald in de verschillende opties. Welk merk heb jij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je gaat verdubbelen. Ik heb die van Mam Ecofit. En mij bevallen ze best goed.

   http://www.kaatjekatoen.nl/direct_bestellen/artikel+mam+ecofit+probeerpakket

   Bij deze webwinkel zijn ze nu de hele maand januari 10% korting. Maar betaald wel weer € 4,95 verzendkosten.

   Verwijderen
  2. Ik was weer te enthousiast en had inmiddels vannacht mijn bestelling al gedaan. Deze site was ik niet tegengekomen. Ik heb vier verschillende verbanden (vier verschillende merken) van twee webshops besteld, waaronder 1 verband van MaM. De ene webshop bood me vandaag spontaan nog twee gratis verbanden in andere merken aan, omdat ik erbij had geschreven wat de achtergrond van mijn bestelling was en dat ik er iets over zou gaan bloggen. Nu heb ik dus meteen een flinke set. Het is natuurlijk alleen maar een duurzaam alternatief als ik ze vervolgens ook echt voor lange tijd ga gebruiken. Ik ben benieuwd!

   Verwijderen