woensdag 16 januari 2013

Dagje ontspannen

Eergisteren ben ik met mijn zus een dagje naar de sauna geweest. We konden het redelijk budget houden. We hadden een bon gekregen van onze vader, die hij had gewonnen met een loterij, gratis entree voor 2 personen. Daarnaast zochten we een sauna uit dichtbij het werk van zwager, zodat we met hem mee heen en terug konden rijden.

We genoten van de sauna's, baden, opgietingen en het eten. We hebben daar wel geluncht en een avondmaaltijd genuttigd. Ondertussen dronken we gewoon lekker veel water uit ons zelf meegebrachte  bronwaterflesje, wat we steeds bijvulden. In deze sauna mocht dat, helaas mag dat niet bij elke sauna. Zo konden de koten redelijk beperkt blijven ca. € 30,-- voor een heerlijk dagje weg.

Het werd trouwens best een lang dagje. We waren er om 10.30 en zwager kon ons pas om 21.30 ophalen (had een cursus 's avonds). Ons maakte het niks uit, wij vermaakten ons wel. Soms dacht ik wel even aan thuis. Daar was de Kinderthuiszorg bij zoontje, voor het eerst een hele dag totdat manlief thuis zou zijn. Natuurlijk ging alles goed, maar ik heb mijn mannetje best gemist. Toen ik thuiskwam lag hij heerlijk te slapen en heb ik wel een paar minuten naar hem staan kijken en een kusje op zijn bolletje gegeven.

Zo'n dagje sauna moeten we het komende jaar nog 2x plannen, want mijn vader had nog een andere bon gewonnen (volgens mij doet hij aan elke loterij mee die er is ;-)). En we kregen nog een dagje sauna cadeau van een vriendin, omdat we haar vrijgezellenfeest vorig jaar hadden georganiseerd. Dus dat worden weer voordelige saunabezoekjes het komende jaar :-) Ik kan ook wel wat ontspanning gebruiken, dus ga er lekker van genieten!

10 opmerkingen:

 1. Ik heb een 'kapotte thermostaat' en vind het in bad al te warm met 38 graden; dus geen sauna voor mij liever :) Maar als je er van houdt, is het vast genieten!
  Oma wint ook regelmatig bonnen voor dierentuinen ed. zoveel dat we ze vaak niet eens allemaal kunnen bezoeken in de tijd die voor de bonnen geldt. We zijn al bijna niet meer bereid gewoon het volle pond entree ergens te betalen:) Heb ik een keer geen bon, dan zoek ik altijd op een andere manier naar korting of stel het bezoek uit:) Het enige dat we nuttigen in de Efteling of dierentuin is een kopje koffie. De rest nemen we altijd zelf mee. Ik vind de dingen die ze verkopen in pretparken en dierentuinen van slechte kwaliteit en altijd veel te duur, dus.
  We hebben al heel wat leuke + goedkope dagjes uit gehad de laatste jaren. Al vraag ik me af of de kosten van de loterijen daar tegenop wegen.... maar goed, die betaal ik niet zelf.

  We doen alleen mee aan de staatsloterij met oma, schone broer en wij (groepsspel), afgelopen jaar hebben we op een paar cent na ons inleg teruggewonnen. Gratis lol voor manlief dus. Ik geloof er zelf niet in na drie generaties die trouw meespeelden en nooit wat substantieels hebben gewonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hier inderdaad ook regelmatig kaartjes voor de dierentuin e.d. Ik denk ook dat de kosten van meedoen niet opwegen die bonnen. Maar wij krijgen ze ook altijd, dus ons kost het niks :-) Maar het zijn altijd wel leuke dagjes!

   Verwijderen
 2. Heerlijk hoor. Ik ben nog in overweging of ik bij mijn huidige sportschool een uitbreiding van mijn abonnement aanvraag. Voor 13 euro meer kan ik ook onbeperkt gebruik maken van het welness centrum met diverse sauna's en het zwembad. Misschien dat ik eerst maar ga voor een strippenkaart om te kijken hoevaak ik ga. Een strippenkaart kost 160 euro en dan kan ik 10 x.

  Lekker dat je zo hebt genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zou als ik jouw was ook eerst een strippenkaart proberen. In de praktijk ga je vaak minder vaak dan je van te voren denkt.

   Verwijderen
 3. ÕCh de sauna ik krijg het al Spaans benauwd als ik er aan denk :) Maar voor jou dus een hele fijne dag:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het eerst ook niet zo op de sauna en gebruikte dan vooral de baden. Maar volgens mij is het ook een soort gewenning, nu vind ik het heerlijk.

   Verwijderen
 4. Heerlijk vind ik de sauna. Vroeger gingen wij vaak maar nu wij hem thuis hebben bijna niet meer. Wij hebben 4 ligbanken thuis dus best wel een grote. Zeker nu met dit weer is dat heerlijk vooral voor mijn reuma.
  Samen met vriendin of man ga ik wel eens een keertje ergens anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk een dagje sauna,moet ik ook hoognodig weer eens doen. Mocht je zus een keer niet kunnen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zeg, dat is wel iets wat ik mis sinds ik er geen geld meer voor heb. Ik hoop dat je heerlijk opgeladen bent en lekker hebt nagenoten van de ontspanning.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk! Genieten van het leven voordat het te laat is. Althans dat denk ik dan. Wij zijn nu bezig met het bouwen van onze zwembad zodat we er de deur niet meer voor uit hoeven te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen