dinsdag 2 juli 2013

Wecken in de vaatwasser

Gisteren zag ik een leuk stukje over wecken bij Kassa groen over de mogelijkheid van wecken in de vaatwasser. Nu wilde ik misschien binnenkort ook eens gaan wecken en daarom sprak dit me wel aan.
In de uitzending wordt gesproken over een programma van 85-90 graden. Nu kan onze vaatwasser maximaal op 70 graden, dus denk niet dat die geschikt is. Maar ik vond het wel zo'n goed idee, dat ik het hier wil delen. Toch fijn als je weer niet een nieuw apparaat in huis hoeft te halen.


Binnenkort me maar eens verder verdiepen in het wecken. De 2e vriezer zit nu steeds overvol en dat vind ik toch wel zonde van de energie. Wecken lijkt me een goed alternatief, toch eens informeren hoe mijn moeder dat altijd deed.

7 opmerkingen:

 1. Ik vond het een goede tip. Maar vroeg me af,hoeveel procent van de gezinnen(nog) geen afwasmachine heeft. Dan is een ouderwetse weckketel de oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vroeg me idd ook al af wie er een vaatwasmachine heeft die op zo'n hoge temperatuur wast. 65 is hier de hoogste stand

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even afhankelijk van de hoeveelheden die je wilt wecken, 't kan ook prima in een grote soeppan, tegen het rammelen van de potten doe je een dubbelgevouwen theedoek onderin de pan,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zag het ook op tv en was gelijk enthousiast. Gelijk google erbij gepakt maar er is niets over te vinden op internet....Jammer. Onze vaatwasser gaat maar tot 70 graden. Je kunt toch ook 'wecken' door inhoud heet ik schonne potten te stoppen en deze op kop te zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij kan dat op de kop zetten als je iets hebt waarvan de inhoud is gekookt en dan warm op de kop zetten, zoals bij jam, appelmoes e.d.

   Maar als je bijvoorbeeld sperziebonen wilt wecken weet ik niet of die methode ook werkt? Ik ga eens uitzoeken....

   Verwijderen
  2. Hoi mamma bloem. De werkwijze die jij noemt gebruikt je alleen bij jam die kokend heet in gesteriliseerde potten gaat. Bij wecken moet je de potjes een bepaalde periode bij 90 graden koken in een weckketel of pan. Tijd en temperatuur is afhankelijk van het type groente of fruit. Niet goed wecken betekent gevaar op botulisme en andere vervelende zaken. Een goede handleiding is online te vinden. Saskia

   Verwijderen