zondag 20 januari 2013

Projectje: trapkast

Gisteren was de trapkast weer aan de beurt voor een opruimronde. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg, maar deze is altijd in een mum van tijd weer een zootje. Het is naast voorraadhok vooral een rommelhok. Iets wat in de weg ligt wordt er zo in gepleurd gezet.

Ik deed alle plastic tasjes weer in de daarvoor bestemde bak. Ik maakte alle schappen leeg en ruimde ze weer in. We hadden inmiddels een behoorlijke voorraad wijn en Prosecco opgebouwd. Sinds mijn zwangerschap drink ik niet meer, heb er gewoon geen zin meer in. En die wijn zat dus in de kerstpakketten e.d. in totaal 15 flessen wijn en 6 flessen Prosecco. We hebben besloten 3 flessen Prosecco weg te doen, ik heb ze op de facebookpagina van ProviandRuil gezet. Nu maar hopen dat iemand ze wil meenemen, vind het ook zo zonde om weg te gooien. De wijn komt misschien nog wel op met feestjes o.i.d. en kan toch lang bewaard worden en in het wijnrek passen ze nog precies, dus staan ze ook niet in de weg.

Verder gingen er weer een aantal dingen op MP: sapcentrifuge, wijnkoeler, kookwekker en een glazen ovenschaal met deksel. Allemaal niet meer nodig, dus weg ermee. Het staat nu allemaal in een doos te wachten op een nieuwe eigenaar. Ik hoop dit jaar nog een keer om een rommelmarkt te staan. Wat niet verkocht wordt via MP gaat mee en als het dan nog niet verkocht is mag de kringloop het hebben.


Zo dat ruimt weer lekker op. En nu maar hopen dat het opgeruimd blijft, maar dat lijkt een utopie.

8 opmerkingen:

 1. Bij mij is dat voorraadkast, kelder precies hetzelfde. Alleen bij ons kan er og het nodige op de grond gezet worden, maar als er wzt van de plank valt, wordt het niet altijd juist opgeruimd enja dan heb je dus het probleem al.
  Succes met het verkopen en ruilen en opgeruimd houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die ruilpagina op fb. Ik had er nog nooit van gehoord...denk niet dat we dat hier in Belgiƫ hebben?
  Bij jullie de trapkast hier is het de voorraadkelder waar altijd alles in raakt...
  Die heb ik deze week al voor de helft opgeruimd...
  vooral de spullen dan , de voeding ga ik nog nakijken op datum...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk opruimen, maar waarom doe je je sapmachine weg?? Vind ik nou juist iets wat ik NOOIT weg zou doen ;-) want zo smokkel ik menig vitamientje naar binnen bij de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de sapmachine al sinds we verhuisd zijn zo'n 2,5 jaar geleden niet meer aangeraakt. Ik vind het ook een onding om schoon te maken en neemt veel ruimte in beslag, zou hem dus niet op het aanrecht kunnen laten staan en gevolg daarvan is weer dat hij niet gebuikt wordt.Ik gebruikte hem eerst ook voor fruit- en groentesapjes met name om gezonder te eten. Maar nu las ik weer ergens dat je beter gewoon 3 sinaasappels kan eten dan 1 glas vers geperste sinaasappelsap ivm de vezels en het gevoel vol te zitten. Ik vind het ook wel zonde om mijn duur gekochte biologische groente en fruit dan alleen voor het sap te gebruiken. Dus alles bij elkaar, mag hij lekker weg! Maar bij iedereen is dat natuurlijk verschillend.

   Verwijderen
  2. Ik had ook een sapmachine. Vreselijk ding vond ik het om het schoon te maken. Ik drink veel liever een smoothie. Ik heb het via MP kunnen verkopen. Zij was er heel blij mee.

   Verwijderen
 4. Bij mij is het zo dat het de volgende keren makkelijker op te ruimen is als ik het eerst grondig opruim. Daarna is het vijf minuten werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doordat we een nieuwe vloer hebben gekregen moest ik ook alles weer opnieuw inruimen. Er zijn ook heel wat dingen weggegaan. De kasten zijn er helemaal helemaal super uit ( duurt meestal niet zolang voordat er weer allerlei dingen bijkomen)

  Succes met de verkoop!

  Groetjes

  Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goed idee, dat proviantruil! Ik heb me gelijk aangemeld!

  BeantwoordenVerwijderen