zaterdag 19 januari 2013

Extra inkomsten voor de hypotheekaflossing

Als student deed ik mee aan allerlei online programma's waar je geld mee kon verdienen. Ik kreeg geld voor het invullen van vragenlijsten en het lezen van emails. Dit leverde mij een leuk extra zakcentje op, ik denk zo'n 10-20 euro per maand. Toen ik ging werken (zo'n 8,5 jaar geleden) had ik er geen tijd meer voor en ging ik alleen met een paar kleine onderzoeksprogramma's door. Jaarlijks heb ik zo wel een aantal cadeau bol-, vvv- of bioscoopbonnen. Ik ziet het echt als cadeautjes voor ons gezin.

Nu mijn baan is opgezegd heb ik weer wat meer tijd voor dit soort dingen. Het geld hebben we niet persé nodig, want we kunnen het prima redden met het salaris van manlief (op papier dan, in de praktijk moet nog blijken).

Ik heb er de tijd wel voor, maar ook de motivatie? Het is toch veel reclame wat je binnenkrijgt en ik heb steeds meer tegen reclame. Maar ik ben er ook meer imuun voor geworden en een stuk kritischer. Motivatie komt bij mij meestal pas als ik ook echt een doel heb. Die hypotheekschuld wil ik graag omlaag, maar de komende jaren verwachten we weinig extra te kunnen aflossen, de inkomsten zijn er gewoon niet naar. Nu heb ik bedacht om weer aan dit soort dingen mee te gaan doen en alles te gebruiken als aflossing op de hypotheek.

Dus gisteren me maar weer aangemeld bij Euroclix en MoneyMiljonair. Ik weet nog van mijn studententijd dat ik daar het meeste en snelste verdiende en cash. Inmiddels zijn er tal van dit soort bedrijven bijgekomen, binnenkort maar eens uitzoeken. Ik gebruik wel een apart email adres voor deze programma's, dan kan ik de e-mails lezen zodra het mij uitkomt. Ik heb de advertenties ook op mijn blog gezet, want voor elke aanmelding via mij ontvang ik ook weer een klein bedragje. Ik heb me voorgenomen om weer 3 maanden actief aan dit soort programma's mee te doen om te kijken hoeveel het me oplevert.

Doen jullie mee aan dit soort online programma's? En wat levert het je op? Weet iemand of je dit soort inkomsten moet opgeven bij de belastingdienst?

15 opmerkingen:

 1. Hoi, ik heb ook een tijdje meegedaan met Clix,maar vond het irritant om zoveel mails te krijgen.
  Nu doe ik af en toe werk als mysteryshopper. Betaalt goed en ik heb er plezier van. Levert deze maand ongeveer 67,50 op door 3 x een winkel te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom gebruik ik ook een apart emailadres, als ik er geen zin in heb, hoef ik me er ook niet doorheen te worstelen. Misschien is dat mysteryshoppen ook wel iets voor mij, bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 2. Ik heb vorig jaar een tijd mails gelezen en vond het rete irritant. Ik ging ook van mezelf balen, ik ben tegen kopen om het kopen en dan ging ik mails lezen die alleen maar oproepen om te kopen, om er maar wat aan over te houden. Niets voor mij dus....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet ook niet of het (nog wel) iets voor mij is. Daarom geef ik mezelf 3 maanden om te proberen...

   Verwijderen
 3. Ik doe ook aan money miljonair maar ma een jaar zit ik nog steeds niet bij de eerste uitbetaling.
  Echter lees ik de mailtjes,.klik maar koop niks...
  Tevens zit ik sindskort bij nipo. Leukere vragen, geen reclame.
  Aanmeldingen kunnen we gedaan worden als hè rookt of iemand in je gezin die rookt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nipo doe ik ook al heel lang aan mee, denk al wel een jaar of 10. Ik kies altijd de bol of blokker bonnen, die komen altijd wel op. Ik denk dat ik met nipo wel zo'n 40-80 euro per jaar aan bonnen heb.

   Verwijderen
 4. Dat is inderdaad leuk! Ik doe ook mee met Euroclix, MoneyMiljonair, Surfrace en Geldrace. In mijn studententijd had ik wel 50 programma's, maar daar bleken velen niet zo betrouwbaar van. Met deze heb ik alleen maar goede ervaringen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die laatste 2 kende ik nog niet. Ik heb me via jouw blog aangemeld!

   Verwijderen
 5. Ik heb er geen ervaring mee, maar ik ben heel benieuwd hoeveel jij er mee gaat verdienen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee doe ik niet aan mee, is echt niets voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe mee aan euroclix en moneymiljonair. Heel prettig idd met een apart emailadres. Ik ben gestart in juli en heb nu 37,50 totaal verdiend. Vooral met mails klikken en af en toe een onderzoek. Het is niet heel veel maar ik vind het wel een leuk extraatje waar ik niet veel voor hoef te doen. Groetjes Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe het ook. Maar mails lezen doe ik niet. enkel op het linkje klikken en pagina weer weg klikken. Als ik iets online bestel kijk ik altijd wel eerst of het via een programma kan. zo had ik een vriezer bij de goedkoopste aanbieder, met nog een extraatje terug via Moneymiljonair.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik klik ook via euroclix en moneymiljonair, met euroclix heb ik de beste ervaringen (als in; hiermee verdien ik het meest)
  Vooral de onderzoekjes (panelclix) tikken flink aan. Ik heb eind nov laten uitbetalen en heb inmiddels alweer €25,- gespaard (allen bij euroclix dan)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik klik via euroclix en nucash. En een waarbij je betaald krijgt voor onderzoeken. Eéns per kwartaal krijg je het geld, maar ben even kwijt hoe die heet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zoek niet meer via Google, maar via Vinden,levert veel clix op. Het verdienen is nu wat lastiger dan een paar jaar terug. Ik zit ook bij Jiggy en Zinngeld. De emails komenop een ander email adres binnen. 1 keer per week klikik alles weg. Verstappen van energie jaarlijks doe ikook via Euroclix. Als je ooit iets wilt kopen via internet bdoe ik dat ook via Euroclix.

  Tip wanner je alle andere klikmails wiltproberen, hou. Op eenspreadsheet bij hoeveel je verdiend hebt en letop, dat de voorwaarden voor uitbetaling nietplots wijzigen .
  Ooit wel eens nietuitbetaald geweest. Als je toch niks te doen hebt, het is gewoon even klikken,liefstvanuit je webmail account, gaat nog sneller.

  BeantwoordenVerwijderen