maandag 28 januari 2013

Persoonlijke cadeautjes geven

Één van mijn 52 doelen voor 2013 is om creatievere cadeautjes te geven, door meer zelf te maken zodat het persoonlijker wordt. Dit weekend ging ik naar een vriendin die onlangs is verhuisd. Ik wilde iets voor haar nieuwe huis meebrengen en vroeg of ze nog iets kon gebruiken. Ze was met alles blij zei ze.

Mijn raderen gingen draaien. Ik heb haar eens 2 mokken met thee en chocola uit de wereldwinkel gegeven en die mokken gebruikt ze al jaren, ze was er toen erg blij mee. Ze heeft een moeilijke tijd gehad: burn out en daarna veel wisselende baantjes met beperkt aantal uren, hoewel ze graag weer fulltime wilde werken. Ze  werkt sinds een jaar weer fulltime door de combinatie van 2 banen. Verder is ze erg sportief!

Ik bedacht om zelf een soepje te maken. Ze heeft nu vast minder tijd om zelf goed te koken. De knolselderijsoep was ons vorige week zo goed bevallen, dat ik die voor haar heb gemaakt. De knolselderij was bij de Appie in de aanbieding voor 49 cent (helaas geen biologische hier in het dorp verkrijgbaar), dus dat kwam goed uit. De soep was zo gemaakt, deed het in een mooie pot en versierde die en deed er een kaartje aan. Ik kocht er afbakpistoletjes bij en ging naar de kringloop voor soepkommen. Helaas vond ik niet hele mooie, maar wel 2 die ik mooi genoeg vond en die ook leuk zijn als grote chocolademelk kom. Alles deed ik bij elkaar in een mandje dat ik nog thuis had en dit was het resultaat:


Ze was er heel blij mee, dol op soep zoals ze vertelde, dus die soep ging vanavond al op. Ze was de avond ervoor flink gaan stappen en kon wel wat extra vocht en gezonds gebruiken. Ze kwam tijdens het gesprek nog een paar keer terug op de soep, dus volgens mij was het een schot in de roos!
En de thee die ze serveerde, kwamen uit de mokken die ik zo'n 5 jaar geleden gaf. Ben benieuwd of ik deze soepkommen ook nog eens voorbij zie komen.

Dit was mijn eerste creatieve/persoonlijke cadeautje van dit jaar. Alles bij elkaar voor nog geen € 5,--, maar het gaat me meer om het persoonlijke dan de kosten. Dat het zo goed uitpakte, motiveert mij zeker om dit nog veel vaker te doen.

Bij de kringloop kocht ik ook nog 2 dingetjes voor onszelf. Een potje en slofjes voor zoontje samen voor € 1,45. Precies zo'n potje hadden we al, maar het is natuurlijk wel handig om er 1 boven en 1 beneden te hebben. De slofjes zaten nog in de verpakking en waren 1/3 van de nieuwprijs. Zoontje heeft ze vandaag al aangehad, ze kleuren perfect bij zijn winterpak!
17 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk setje! Ik kan me voorstellen dat ze daar erg blij mee was!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi cadeautje! Je geeft me inspiratie want ook ik wil besparen op cadeau's terwijl de ontvanger net het gevoel heeft dat ik heel veel in het cadeautje gestoken heb. Liever een persoonlijk cadeau van 5 euro, dan een waardebon oid van 50 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee, fijn ook dat ze er zo blij mee was. Zo zie je maar: het gaat meer om het idee dan om het geld dat erin is gestoken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee! En de aankleding doet ook een hoop!
  Dit is ook een duidelijk voorbeeld van hoe je geld bespaart als je geen betaalde baan hebt. Dan zou je toch eerder naar een snel kant en klaar cadeau grijpen, lijkt me.
  Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk cadeau. Ik houd daar wel van. Het gaat niet om de waarde maar om het gebaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb je trouwens een receptje van die soep?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het recept hier vandaan: http://smakelijck.blogspot.nl/2013/01/knolselderijsoep.html

   Verwijderen
 7. Wat een leuk pakketje.
  Ik zou het ook erg leuk vinden om zoiets te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk gedaan! Tweede zoon zit te roepen: 'potje van mij!' Wij hebben ze ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk cadeautjes. Ik kocht een selderijknol bij de Turk, voor 1,56! Reuze creatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk cadeautje is dat. En het plezier in het maken er van telt zeker mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb een tijd lang het potje overal mee naar toe gesleept want als ze moeten dan moeten ze nu, en ik had geen zin om de hele tijd over mijn voeten geplast te worden. Ontlasting ging na het afgieten van de plas in een zakje in de vuilnisbak, net als de hondedrol.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super! Dit is pas een leuk geschenkje!

  BeantwoordenVerwijderen