zondag 9 juni 2013

Proefkamperen geslaagd!Afgelopen weekend gingen we een proefkamperen, om te kijken of dat goed gaat met zoontje. We gingen samen met een ander stel met kindje van de zelfde leeftijd en allemaal vonden we het best spannend.

Op de valreep kocht ik nog een peuter travel-cot, n.a.v. een tip op van een lezer op mijn blog. Nieuw is deze luxe versie 99 euro, maar ik kocht hem via MP (maar nog wel nieuw) voor 35 euro. Omdat hij een stukje kleiner/lager is dan een campingbedje, paste hij beter in de tent en konden we gewoon met z'n drietjes in onze oude tent slapen. Ik had de travel-cot al 1x getest tijdens zijn middagslaapje en op zijn slaapkamer, hij sliep er heerlijk in.
zo eentje
We gingen naar deze camping, een mooie natuurcamping op een half uurtje rijden in een bosrijke omgeving. We vonden een mooi plekje aan de rand van het "Zwijnenbos" om onze tenten op te zetten. 

We hebben het weekend voornamelijk bij de tent rondgehangen. Het was goed weer en de kindjes vermaakten zich prima met elkaar, de takjes en dennenappels en wat speelgoed op een kleedje op de grond. Wel hebben we een paar kleine wandelingetjes gemaakt in de omgeving en 's avonds toen de kindjes op bed lagen ging de bbq aan.

Het slapen ging eigenlijk heel goed. 's Middags geen enkel probleem, 's nachts werd ons mannetje 1x wakker, denk dat hij het toch wel wat koud had (net als zijn moeder) dus hebben we hem lekker tussen ons ingelegd en hebben we daarna allemaal heerlijk geslapen. Toen hij rond 6 uur 's ochtends wakker werd, was hij gelijk heel vrolijk en begon druk over ons heen te klauteren. Tja, dat kon nu zonder problemen, want thuis moeten we altijd zo oppassen dat hij niet van het bed stuitert....

Het kamperen is zeker goed bevallen. Maar ik denk dat als we dit jaar in Denemarken ergens in september toch een huisje nemen. Meer om de praktische dingen als koeling en elektriciteit i.v.m. sondespullen en het spugen dat hij 's nachts een paar keer per week doet. Ook tijgert/kruipt hij nu nog en dan is hij gewoon zo snel smerig (ook zijn sondepleister). Niet dat het erg is dat hij smerig wordt, maar ook gewoon even lekker binnen kruipen is soms ook wel prettig. Wel lijkt het ons leuk om misschien in de zomer nog een keer een weekendje te gaan, gewoon ergens hier in de buurt. En volgend jaar dan misschien wel echt 1-2 weken kamperen. We zullen zien....

Nog wat kiekjes...
4 opmerkingen:

 1. Het ziet er heerlijk en ontspannen uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zaaaalig wij gaan volgende week weer even!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat klinkt dat goed allemaal. Maar een huisje kan ik me voorstellen. Ook voor een enkele regendag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er gezellig uit hoor!
  Huisje is inderdaad wel wat comfortabeler...

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/06/10/moestuin-maandag-5

  BeantwoordenVerwijderen