Een tijdje geleden, toen zoontje ziek was, en hij alleen bij mij wilde liggen, heb ik uren 24kitchen zitten kijken. Daar zag ik spekkoek voorbijkomen. Ja, dat ga ik eens maken dacht ik gelijk! Dus gisteren ging ik aan de slag. Ik zocht nog 2 andere cakes uit om te maken en haalde de ingrediënten in de super. Ook kocht ik een goed bakblik van 20cm bij een kookwinkel. Mijn goedkope bakvormen zijn nodig aan vervanging toe en voor spekkoek heb je een kleine ronde vorm nodig en die had ik niet. En ik heb nu met mezelf afgesproken zorgvuldig met dit bakblik om te gaan, zodat ik er nog jaren plezier van heb.
Gisterenavond zo'n 2,5 uur bezig geweest met de spekkoek. De eerste poging ging bij laag 2 mis, een klein beetje verbrand, maar konden we wel gelijk proeven. De 2e poging (met slechts 1/3 baktijd per laag) ging een stuk beter en het resultaat mag er wezen. Ik proefde natuurlijk wel even voor, want je moet toch weten wat je weggeeft. Voor mij had hij iets minder zoet en met meer kruiden gemogen en hij is een tikje droog. Maar ik ben best trots zo op mijn eerste spekkoek. Het is trouwens best wat werk, maar niet moeilijk. Terwijl ik bij de oven stond, stond mijn laptop op het aanrecht, zodat ik ondertussen wat blogjes kon lezen.
Homemade spekkoek |
De pecannoten fudgecake was ook wel even wat werk, nou ja, moest vooral lang in de oven. De abrikozencake was het makkelijkste, alleen bleven de amandeltjes niet zo goed plakken aan de rand.
Peccannoten fudgecake |
Ik heb van alles een klein stukje geproefd (de tulband was een klein stukje aan de vorm blijven plakken wat ik er af kon snoepen). Van de fudge die eroverheen ging is nog best veel over. Het is wel erg zoet. Nog even kijken wat ik daarmee doe. Misschien kan ik het mensen met noten en dan in de vriezer en dan een keer opwarmen en bij ijs serveren? Ideeën zijn welkom.
Mijn favoriet van de drie is toch wel de spekkoek! Maar de Abrikozencake ook zeker lekker fris! De fudge is voor mij iets aan de zoete kant...maar voor de echte zoetekauw vast heel lekker. Nu maar hopen dat het morgen in de smaak valt op manlief zijn werk. En anders mogen jullie allemaal een stukje komen proeven!
Abrikozencake |
Misschien vraagt men op het werk het recept wel.
BeantwoordenVerwijderenOooh jammie spekkoek!! Dat ga ik ook een keertje proberen, denk ik!!
BeantwoordenVerwijderenZiet er goed uit!
En gefeliciteerd alvast. Fijne dag morgen!:)
BeantwoordenVerwijderenhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
BeantwoordenVerwijderenLekker! Wordt die fudge niet hard? Dan kun je er chocolaatjes van maken! Doos gaat morgen op de post Sjouke moest hem even goed vullen natuurlijk. En heb nu meteen jongstes klerenkast uit kunnen mesten.
BeantwoordenVerwijderenJa de fudge wordt wel een beetje hard. Ik heb nu bedacht er noten door te doen en dan in een ijsklontbakje in de vriezer zetten. Ik vond het zelf wel erg zoet, dus ik hoef niet bang te zijn dat ik het in 1x wegeet!
VerwijderenLeuk een verrassingsdoos, alvast bedankt!
Ik vond die spekkoek er al zo lekker uitzien, maar die andere twee zien er ook geweldig uit!! Stukken beter dan mijn mislukte koekjes van vandaag, haha!
BeantwoordenVerwijderenWauw!
BeantwoordenVerwijderenAlvast van harte gefeliciteerd. En die koeken zien er heerlijk uit. mmm.
BeantwoordenVerwijderenAlvast gefeliciteerd! Het ziet er heerlijk uit, ik ben ook fan van 24kitchen, kan er uren naar kijken, nu nog zelf gaan bakken, haha ;-)
BeantwoordenVerwijderenOo, wat ziet dat er allemaal heerlijk uit zeg!! En gefeliciteerd!
BeantwoordenVerwijderenGefeliciteerd! Dat ziet er lekker uit :),
BeantwoordenVerwijderengroet