woensdag 10 april 2013

Zo we kunnen er weer tegenaan deze zomer!

Gisteren maar weer eens aan de slag gegaan met de kinderkleding. Maatje 80 ligt nu net in de kast en 74 is uit de kast en opgeborgen. Een paar broekjes die wat groter uitvallen van 74 zijn nog even in de kast gebleven. Zodra zoontje een grotere maat krijgt, ruim ik altijd gelijk de kast uit met de oude maat en gaat alles in een krat. Op een later tijdstip zoek ik dan uit wat ik wil bewaren en wat weg kan.

Achter het schot waar de krat komt te staan pak ik ook gelijk de krat van een maatje groter, als ik tijd heb, 86 in die geval. Regelmatig krijg ik kleding en koop ik alvast wat tweedehands in en grotere maat als ik het toevallig tegenkom, dat sorteer ik dan naar maat in kratjes/opbergdozen. Zo heb ik al wat kleding voor hem t/m maat 128. Het staat toch niet in de weg, want ik verzamel alles achter een schot in de babykamer, dus dat sommige kleding misschien pas over 5-6 jaar wordt gedragen maakt mij niet uit. Maar nu was het tijd om alvast te inventariseren wat ik van maat 86 hem, want dit zal hij ergens tussen nu en een half jaar denk ik toch wel hebben. Ik maakte een lijstje van wat ik allemaal heb en keek vervolgens of ik nog dingen nodig heb. Dan kan ik daar op letten op bij de kringloop, rommelmarkt, MP e.d.

Het was inmiddels al behoorlijk veel, omdat ik vorige week ook nog twee tassen had gekregen van een lieve bloglezeres. Een beetje afhankelijk van of zoontje nog in hartje zomer of winter maatje 86 krijgt, zal ik niks tot weinig hoeven bij te kopen. Alleen een paar rompers met korte mouw misschien, maar daar vond ik gelijk op MP en stapel van in mijn woonplaats voor een zacht prijsje. Misschien komen er nog een paar echt leuke stukken bij als ik ze niet kan laten liggen, maar verder kunnen we dus weer even vooruit met de kinderkleding.


Lekker gevoel hoor om te weten dat hij nu compleet is voor de volgende maat en ons dit vrijwel niks heeft gekost. Slaapzakjes heb ik ook even gelijk nagekeken. Die heb ik ook genoeg op voorraad voor de zomer in maat 80/90. Misschien is het wel beter als ik voorlopig niet in de kringloop en op MP kom om verleidingen te voorkomen, want we hebben gewoon genoeg!

12 opmerkingen:

 1. Oeh kinderkleding is mijn zwakte........Ik kan er niet genoeg van krijgen en dat zie je dan ook in dochters kast. Belachelijk gewoon. En niet nieuw hoor, het meeste via mp en af en toe krijgt ze van oma's of tante wat nieuws. Ondergoed koop ik wel nieuw. Maar z eheeft veel te veel, da's een feit. En meestal hetzelfde aan, want dat vindt ze het leukst. Dus jouw plan om verleidingen te weerstaan....daar zie ik ook wel wat in!
  Ik ga er ook eens kritsch naar kijken. wanneer is het genoeg? heb jij een soort regel die je aanhoudt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet echt een systeem. Bij de eerste maatjes had ik ook veel te veel, maar was ook wel handig omdat zoontje veel spuugde en in het ziekenhuis lag. Nu heb ik een stuk minder, maar ik merk dat het nog te veel is. Ik pak toch altijd als eerste dat wat ik het leukste vind en daardoor blijven sommige stukken onaangeraakt in de kast liggen.
   Minimaal wil ik toch wel 7-10 setjes hebben (truitjes/broekjes). Dan kan ik wassen wanneer het uitkomt en heb ik ook nog wat extra voor ongelukjes. Rompers heb ik wat meer. 2 pyjama's en één vestje en één jas vind ik voldoende. Maar meestal ligt er toch wel meer in de kast.....

   Verwijderen
 2. Wat een hoeveelheid heb je! Heerlijk en geeft volgens mij een hoop rust!
  Hier voor de jongste ook een hoop liggen tot 116 terwijl ze mt 98 heeft.
  De oudste nu 128 en daar helaas geen voorraad voor.
  Het is een lastige maat om tweedehands leuke kleding te kunnen kopen voor haar...

  Wat ik voor de jongste heb liggen, elke maat uitgesplitst heb ik op een. a4 staan. Zo heb ik in 1 oog opslag te zien wat ik nodig heb ik een grotere maat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe het zelfde als jij :) Voor de baby heb ik tot en met maat 104 ofzo liggen. En voor zoontje tot 128. Wat niet meer nodig is, geef ik direct weer door. Zou het kunnen bewaren voor als er ooit nog eentje bij komt maar mijn ervaring leert dat er dan altijd wel weer voor niets of bijna niets aan kleding te komen is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer het bewaren van te kleine kleding nu ook te beperken. Heb laatst alles nog een keer doorgenomen en alleen de echt leuke/fijne setjes bewaard. Hoop toch dat er hier ooit nog een spruitje bij komt.

   Verwijderen
 4. Super zeg! Zo kun je inderdaad even vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn zeg, zo'n voorraad die je geen fortuin heeft gekocht! En als je het vervolgens weer voor een ander kindje, van jezelf of een ander, kunt gebruiken, dan is het helemaal mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Let op met maatje 86 kom je ook in de leeftijd /lengte dat ze zindelijk gaan worden en dan zijn onderbroekjes veel handiger. Ukkie was hier klein en vroeg zindelijk dus het vinden van kleine onderbroekjes was lastig.
  Ik heb ook 2 grote bakken vol stasn tot maat 140, 122 is nu in gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een aanvulling, doe het te kleine spul niet te snel weg want zeker broeken kunnen nog een rondje mee als de luier van de billen is. Ukkie herft hier nog broeken maat 104 aan, eerst tot op de kuit, toen tot de knie en ik denk dit jaar als bermuda.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de tips. Hier denk ik dat het nog wel even gaat duren voordat zoontje zindelijk is, ik denk dat het toch wel een vereiste is dat hij dan ook kan zitten. Maar we zullen zien. Met de wasbare luiers is een langere romper sowieso ook wel handig. Dus hij kan die eigenlijk nu al wel aan.

   Broekjes is inderdaad wel handig om wat te bewaren voor de zomer, dan maakt korter niet uit. En die passen hem zeker nog wel omdat hij zo smal is, dan maakt die luier ook niks uit.

   Verwijderen
 7. Ik hoef niet veel te doen voor de kledingwissel. Met 9 jaar gaat het niet meer zo hard met de maten en de korte broeken zijn al uitgezocht. Lange broeken voldoende. Shirts liggen het hele jaar onder handbereik in de kast omdat hij die nodig heeft voor de gym op school. Deze week wel nieuwe schoenen moeten aanschaffen. Niet omdat ze te klein waren, maar omdat ze binnen twee maanden waren versleten ;(.
  Neutrale broeken is wel handig als ze groter worden, dan past elk shirt erbij. Ik schafte nog wel eens leuke bonte broeken aan, maar dan wordt het wat te bont is mijn ervaring.
  Ik heb altijd een paar vesten in de collectie. Die zijn het hele jaar handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik leg het altijd onder in de kledingkasten. Als ze puber worden is het wel wat lastiger. Maar onze zoon houdt niet van merkkleding gelukkig.:)

  BeantwoordenVerwijderen