maandag 29 april 2013

MoestuinMaandag (deel 3)

In het weekend ben ik bijna niet thuis geweest, dus heb ik ook niks in ons moestuintje kunnen doen. En dat terwijl er dus echt flink gezaaid moet gaan worden, deze week dan maar tijd voor maken...

De rabarber groeit echt ongelooflijk goed. Wat een verschil met vorige week. Eigenlijk groeit alles heel erg goed en daar word ik zo vrolijk van!

Eerst even een kijkje binnen, want de paprikaplantjes in de vensterbank doen het ook super. In 2 plantjes zijn nu al knopjes te zien. Nog even en dan mag ik zelf voor bij gaan spelen om alles te bestuiven.... Er zijn al verschillende bezoekers geweest die jaloers kijken naar mijn plantjes. Als ik dan vertel dat de zaadjes gewoon uit (snack)paprika's komen, vallen ze bijna van hun stoel. Een paar plantjes doen het minder goed, die staan waarschijnlijk in een te kleine pot. Ik denk dat ik die maar weghaal, want dan blijft er nog genoeg over, zeker een plantje of 10.

Zie je de knopjes?
Naast groente en fruit, zijn er ook wel wat bloemen in onze tuin te vinden. De tulpen laten zich nu ook voorzichtig zien, een prachtig gezicht.

Achterin de kiwibes en rabarber
De blauwe druifjes doen het goed en in de andere potjes ook allemaal bloemetjes. Maar geen idee meer wat waarin zit, dus dat wordt nog een leuke verrassing.


De bakken met sla en kruiden doen het goed. De vierkantemetertuin moet nog ingezaaid worden, hoop dat ik daar de komende dagen tijd voor heb. Ik wil er nog meer sla en kruiden in zaaien en nog wat ander spul dat ik nog heb liggen.


En dit staat er onder de tunnel: Snijbiet en pluksla. Ik laat het eerst even een beetje aansterken onder de tunnel, want ze hebben toch wel wat te lijden gehad door het overpoten.


En ook de frambozenstruiken staan er heerlijk groen bij!


 En dit klavertje vier dat we voor ons huwelijk kregen, doet het ook goed. Dus het geluk lacht ons tegemoet.


De aardbeien laten ook de eerste bloemetjes zien. En daarachter??? Wat had ik daar ook al weer ingedaan? Volgens mij ook bloemzaadjes, ach ik hou wel van verrassingen....



8 opmerkingen:

 1. Wat gezellig zo allemaal. Ik had vorig jaar aardbeien gezaaid, ze kwamen wel boven, maar toen gingen ze dood.

  Nu heb ik kruiden gezaaid, zaadjes uit de winkel. En ik heb de zaadjes van een zoete puntpaprika gedroogd, laten wellen en toen in de aarde gedaan.
  Vandaag nog van gewone paprika's de zaadjes redden en proberen.
  Ik hoop dat ik het goed doe.

  Dit jaar dus meer kansen en hopelijk meer plantjes die het overleven. Alles staat nu nog in de vensterbank.

  De bloemen moet ik nog zaaien, net dit weekend een grote pot gescoord. Nu nog aarde kopen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat groeit het snel! Mooi dat frisse groen. Waar heb je dat schattige tunneltje gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat tunneltje was een paar weken geleden bij de Aldi te koop.

   Verwijderen
 3. 'k Vroeg me af hoe je die zaadjes in dat groene en blauwe potjes zo netjes op rij had gefreubeld ;) (zaadlinten toch?)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt heb zaadlinten en zaadschijven bij de Aldi gekocht toen ik die daar laatst zag liggen.

   Verwijderen
 4. Groeit goed hoor! De zaadjes voor mijn paprika-plantjes heb ik 2 jaar geleden uit een paprika gepeuterd. Ze komen nog steeds uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tomaten zaadjes doe ik met het vruchtvlees er nog aan in een potje dat gaat gewoon groeien. peanuts. Maar wel verzorgen. :)

  BeantwoordenVerwijderen