dinsdag 30 april 2013

Experimenteren met amandelmeel

Al een paar maanden geleden deed ik mijn eerste grote bestelling losse kruiden met als doel minder te koken met pakjes en zakjes. Ik moet zeggen dat dat aardig lukt. Af en toe glipt er nog een zakje doorheen, maar dat wordt steeds minder. Bij die bestelling bestelde ik ook een zak amandelmeel mee. Ik had er al veel over gelezen op diverse blogs en sites. Die zak lag er nog steeds vrijwel onaangebroken.

Omdat het gisteren bijna de hele middag regende en ik besloot om dan maar geen wandelingetje met zoontje te maken (waren gisteren vrijwel de hele dag buiten geweest) ging ik met het amandelmeel aan de slag.

Ik koos het meest simpele recept uit dat ik kon vinden: de amandelmeel-pannenkoekjes . Ik ging voor de hartige variant, dus zonder agave-nectar en vanille extract. Maar volgens mij ging er bij het wegen iets mis, of waren mijn eieren te klein, maar het werd veel te dik om nog beslag te kunnen noemen. Ik heb er vervolgens een flinke scheut melk bijgedaan en toen kon het bakken beginnen. Het was een hele stapel ik probeerde 3 varianten. Misschien niet allemaal even gezond: met kaas, bramenjam en appel/perenstroop. Na 3 van die pannenkoekjes zat ik echt bomvol. Manlief proefde er 's avonds ook van, nou ja at de rest gewoon in 1x op, dus vies zal hij het niet gevonden hebben.


Een goed alternatief voor brood wat mij betreft. Soms ben ik niet op tijd met broodbakken en is het ineens op. Dan koop ik toch weer even een halfje bij de super of eten we knäckebröd  beschuit of rijstwafels. Maar dit is ook super makkelijk en snel te maken en ook nog eens gezond!

Straks even een rondje over de vrijmarkt en daarna naar een verjaardag. Al het gedoe om de kroonwisseling zal denk ik aan ons voorbij gaan. Misschien zien we nog een klein stukje op tv, maar eigenlijk interesseert het me niet zo. Zoontje is er in ieder geval klaar voor.


3 opmerkingen:

  1. Ik heb het ook als ik dit beslag maak dat het veel te dik wordt. Tegenwoordig doe ik er minder ei in en net zo veel water dat het op gewoon pannenkoekenbeslag lijkt. Worden zo meteen ook iets minder machtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amandelcupcakes zijn ook heel lekker: via blog: gezond leven met jacolien. Wel iets minder cocosvet gebruiken! En ook heel eenvoudig te maken, zonder mixer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik bak er wel eens snel een paar,als koekje bij de thee.

    BeantwoordenVerwijderen