dinsdag 16 april 2013

Onze woonkamer

Vandaag neem ik jullie mee op een rondleiding door onze woonkamer. Let niet op de rommel. Tussen elf en 1 heb ik altijd een opruim/schoonmaak rondje als zoontje ligt te slapen. En in een huis moet ook geleefd worden.

Onze woonkamer is een verzameling van voornamelijk 2e hands en gekregen spullen.
Links op de foto zie je een krabpaal (die ook als postplekje fungeert). De krabpaal heb ik een aantal jaar geleden bij het grofvuil weggehaald, zag er nog prima uit.


Daarnaast een tv-kastje die ik toen ik "uit huis ging" nieuw kocht. Daarop een tv met kont die we gratis kregen van een vriend. DVD-speler een jaar of 10 geleden gekregen bij een telefoonabbo en een klein stereo-setje voor 5 euro op de rommelmarkt. In de vensterbank mijn zelfgekweekte paprikaatjes in potjes die ik over vandaan heb gesleept: gekregen, rommelmarkt, kringloop, weggeefhoek en ik denk 1 of 2 nieuw gekocht. Daarnaast een bak met walnoten, gekregen uit de tuin van mijn ouders. En daarnaast onze 2e hands kat Tommie van het dierenasiel.

Het tafeltje in het midden komt van gratisoptehalen een jaar of 10 toen ik net op mezelf woonde gekregen. Recht op de foto zie je nog net een stukje plant, die heeft manlief gered bij de verhuizing van zijn werk. Anders was de plant in de container beland. Ook nog een klein stukje bankstel te zien; gekregen van mijn tante een jaar of 10 geleden. De bank is niet zo mijn smaak, maar met hoezen eromheen gaan ze nog best even mee. Het duurste in dit geheel waren de duorolgordijnen, helemaal op maat gemaakt, maar zijn er super blij mee!


En dit is dan de andere hoek. Die lamp aan het plafond is een verhaal op zich. Maar even kort, zag ze in NL maar voor ver boven de 150 euro. In Lissabon een weekje op vakantie zag ik dezelfde lamp voor 60 euro, gekocht en een hele grote koffer gekocht voor 25 euro om het ding te vervoeren naar NL. Die koffer dient nu als opslag voor kleding (zomer/winter wissel).

Aan de muur zie je nog net een stukje van een aluminium foto-afdruk van onze reis naar Nieuw-Zeeland. Er hangen er 2 een duur geintje, maar het was zo'n mooie reis dat ik er elke dag aan herinnert wil worden. Er zou er nog 1 bijkomen van onze huwelijksreis, maar die moet ik nog steeds bestellen...Daarnaast een voet en handafdruk van zoontje al weer ruim een jaar geleden gemaakt. En daarnaast een kalender van Fokke en Sukke, die manlief daar maar heeft opgehangen omdat er nog een leeg haakje was...
De box via MP voor 2 tientjes. Bijna al het speelgoed, wipstoel etc. ook bij elkaar gescharreld via mp, rommelmarkt e.d.

En dan de hoek met de keuken.


De lampen aan het plafond zijn nieuw! Heb een lampentik, geef ik toe. Het stukje plant rechts is eveneens uit de container gered. Het kastje links en de stoelen zijn nieuw gekocht. Kastje nog niet zo lang geleden, maar stoelen zijn al weer een jaar of 10 oud. De keuken zat al in het huis toen we het kochten. Die wordt ooit nog eens vervangen/verplaatst. naar de bijkeuken er naast. Dan hebben we plek voor een 6-persoonseettafel en willen we openslaande deuren naar de tuin.

De tafel is eveneens van mijn tante, een jaar of 10 geleden gekregen en daarachter staat op een houten trolley (mp) de broodbakmachine en broodrooster. BBM gebruik ik alleen voor het kneden.

De vloeren hebben we gelaten zoals ze waren bij de koop. Zat net een nieuwe vloerbedekking in. Als we de keuken gaan verplaatsen willen we ook gelijk de vloeren vervangen. Maar dat duurt nog wel een paar jaartjes.

Het leukste aan onze inrichting is dat bijna alles wel een verhaal heeft. Ik weet eigenlijk van alles nog waar het vandaan komt en wat het ongeveer heeft gekost, tenminste van de 2e hands dingen. Van het nieuwe weet ik het niet meer allemaal, gek hè. Er wordt lekker geleefd, geen probleem als ergens op wordt getekend, een kras op komt of wat dan ook. Alles is functioneel en wij vinden het prima zo. We hoeven niet elke 5 jaar een compleet nieuwe inrichting. We nemen het liever over van mensen die elke 5 jaar wel een nieuwe inrichting willen.

9 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Vind het ook altijd leuk te zien hoe anderen wonen, vandaar dit idee.

   Verwijderen
 2. Altijd leuk, binnenkijken. Heb ook dat de leuke MP / kringloopaankopen / gekregen / zelfgemaakte dingen me dierbaarder zijn dan die Ikeaspaanplatenplastic wegwerpmeubels, hoe leuk ze er in het begin dan ook uitzien....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, om even binnen te gluren! Mooie lampen hebben jullie hangen en leuk dat er zoveel dingen 'met een verhaal' staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. grappig ,was even vergeten dat onze kat ook 2e hands is net als bijna alles in mijn huisje. laatst ging mijn oude tv kapot en toen riep mijn dochter oke nu ga je zeker een flatscreen kopen? ja hoor was mijn antwoord tenminste als ik er een tegen kom bij de kringloop, niet gezien dus gewoon weer een bakbeest voor 22 euro bij een kringloop, gaat zeker nog weer een paar jaar mee en tegen de tijd dat deze kapot gaat verkopen ze misschien ook wel flatscreen tv's bij de kringloop

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee! Lekker even binnen kijken en te zien hoe anderen inrichten. Ziet er gezellig uit!

  https://nl.care.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er netjes en verzorgt uit hoor alles hoeft niet nieuw of duur te zijn bewijst dit wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooo, toen ik de foto van je eetkamer zag dacht ik direct. Die heeft dadelijk een grotere tafel nodig. haha maar dat gaf je zelf al aan.
  Leuk om je interieur te zien. Wij hebben vorig jaar alles nieuw gekregen na ruim 20 jaar. Ben er ook erg trots op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het meeste in huis hier is nieuw of paar jaar geleden nieuw gekocht. op mijn eettafelstoelen na. die hebben mijn ouders gekregen toen ze getrouwd zijn. De bijbehorende tafel is nu een tafel voor buiten bij mijn ouders. De stoelen zijn inmiddels al 2 keer geschilderd, maar ik wil ze ooit nog eens onder handen nemen. Inmiddels ruim 35 jaar oud, maar nog echt goed en stevig...

  BeantwoordenVerwijderen