Deze week wil ik weer eens wat meer gaan experimenteren in de keuken. Ik heb laatst wat voor mij onbekendere ingrediënten bij natuurvoedingswinkel besteld en wil daar nu eindelijk eens mee gaan koken. Dus deze week ga ik aan de slag met rode linzen en boekweitmeel. Natuurlijk wordt de basis van de gerechten weer gelegd door de inhoud van de groentetas, maar gelukkig blijft er nog genoeg ruimte over om te experimenteren.
Deze week in de groentetas:
- raapsteeltjes
- broccoli
- courgette
- knolselderij
- rode bieten
Lekker courgette! Waarschijnlijk kan ik die eind van de zomer niet meer zien als we zelf zo'n goede oogst hebben als vorig jaar, maar nu heb ik al bijna een half jaar geen verse courgette meer gegeten, dus is deze zeer welkom! Met de raapsteeltjes en broccoli ben ik ook erg blij. Van de knolselderij wil ik eens chips gaan maken.
Zondag zijn we twee jaar getrouwd en als het weer een beetje meezit willen we naar het park gaan om te picknicken. Ik wil dan allemaal zelfgemaakte lekkernijen meenemen. Dus daar kan die chips mooi bij. Ook wil ik deze bladerdeegrolletjes met linzen maken. Verder neem ik een stokbroodje mee en maak ik nog lekkere dippers voor er bij. Zaterdag heb ik wel tijd om de keuken in te gaan en dan kunnen we zondag lekker smikkelen in het park. Nu nog hopen op mooi weer.
En dan het weekmenu:
vr: flensjes met geitenkaas en raapsteeltjes (voor manlief met feta)
za: pasta met broccoli en pesto
zo: Boekweitpannenkoeken
ma: gevulde courgettes
di: bietenstamppot met gebakken uien en vegetarische worst
wo: Turkse rode linzensoep
do: homemade pizza
Ik ben Sjouke (38 jaar), woon samen met Alex, Dirk (dec 2011) en David (april 2017). We proberen sinds 10 jaar te (be)sparen en daardoor zijn mooie dromen uitgekomen als verre reizen maken en minder werken om thuis te zijn bij onze zoons. We willen niet meer meedoen aan de renjerot maatschappij en het materialistisch exhibitionisme. We proberen groener te leven, minder te consumeren en bewuster om te gaan met onszelf en onze omgeving. Lees op dit blog mee over hoe we dit doen.
vrijdag 19 april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Een leuk menu zeg! Dat is weer eens wat anders dan alleen maar Hollandse pot.
BeantwoordenVerwijderenklinkt goed! Eet je dan bijv. op maandag alleen gevulde courgettes of eet je er nog wat bij (aardappels of rijst)
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat we er wel wat bij eten. Een beetje afhankelijk van restjes die er over blijven van de picknick van de dag er voor. En anders misschien een salade er bij of net wat we nog hebben liggen.
VerwijderenLekker, geniet ervan, vooral van de picknick!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit jullie weekmenu! Alvast gefeliciteerd met jullie trouwdag en hopelijk werkt het weer morgen een beetje mee aan een geslaagde picknick...
BeantwoordenVerwijderen