zaterdag 13 april 2013

Tuinverwennerij of verwennerij voor mezelf?

Gisteren ging ik nog even naar de Action om cellofaan te kopen, ik moest het cadeautje waar ik donderdag over blogde nog inpakken. De Action is hier pas geopend en eigenlijk heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met die winkel. Veel wat ze verkopen is troep, zoals het speelgoed. Maar voor knutselspullen kun je er weer heel goed terecht.

Ik pakte gelijk maar 2 rollen cellofaan, dan kan weer even vooruit met de zelf maak cadeautjes en liep naar kassa. Onderweg kwam ik door de rij met allerlei (moes)tuinartikelen en ik kon het niet laten om toch even te kijken. Daar zag ik een gieter met broes mij aanstaren, naar zo één ben ik al een paar maanden opzoek en nog steeds niet op MP of bij de kringloop kunnen vinden voor een redelijke prijs. Voor € 2,19 kon ik die toch niet laten liggen? De kwaliteit is waarschijnlijk wat minder, dunner kunststof dus met 1x ergens hard tegenaan stoten vast kapot. Maar voor mij ook een les om eens wat zuiniger met spullen om te gaan.

Ook zag ik een net wat ik kan gebruiken over de bessenstruiken. Vorig jaar verdween het in de buikjes van de vogeltjes. Of ik ga het gebruiken om onze kat uit mijn moestuin te weren. Vorig jaar kwam hij voor het eerst een beetje regelmatig buiten en was hij nogal schuchter. Inmiddels heeft hij zich ontpopt tot mol en heeft hij al diverse bloembollen opgegraven. Ik ben nu bang dat hij straks ook mijn moestuintje gaat omspitten en dan niet voor het zaaien, maar er na. Dus misschien is het daar ook wel handig voor, totdat de plantjes een beetje weerstand kunnen bieden. Mocht het net bevallen dan koop ik er misschien nog wel 1 of 2 bij.

En dan zag ik nog een groot aantal kunststof bloempotten. Ik was ook al even op MP aan het rondkijken voor wat grotere potten, maar er was niks in de buurt of te duur. Hier waren de potten met een diameter van 35cm voor slechts € 2,09, dus ik heb er 4 van gekocht. Wel weer kunststof, maar green basic van Elho, gemaakt van gerecycled kunststof. Ik wil deze bakken straks in de voortuin zetten met paprika en tomatenplanten, want de voortuin ligt op het zuiden. Ik ben benieuwd of ze daar wel genoeg warmte en zon krijgen.


Ach en toen ik toch bezig was heb ik ook maar wat plantenklemmetjes gekocht, eveneens voor de tomaat en paprika. Vandaag en morgen wil ik in de tuin aan de slag, maar ik moet nog potgrond kopen. Dus zo maar eerst even langs het tuincentrum. Hoop niet dat ik daar weer in de verleiding kom....ik heb mezelf genoeg verwend!

De schade viel eigenlijk best wel mee, nog geen 15 euro incl. de 2 rollen cellofaan. En laat ik nu net vandaag ook wat babyspul hebben verkocht op MP voor 15 euro, dus zo kon ik het voor mezelf weer goedpraten.

8 opmerkingen:

 1. netten zijn levensgevaarlijk voor zoogdieren en vogels, die erin verstrikt kunnen raken en sterven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het niet zo'n vaart zal lopen. Ik loop elke dag 2-3x een rondje door de tuin, dus mocht er toch eentje in vast komen te zitten, kan ik die bevrijden.

   Verwijderen
 2. Ik gebruik de netten van de ac tion al jaren voor mijn volkstuin. Er is nog nooit een vogel in verongelukt. De gieter van de ac tion heb ik ook voor mijn moestuin (2 stuks) ze liggen daar zomer en winter en alleen de broes valt af en toe uit elkaar (ga ik nog plakken met'container'tape) dus ondanks de prijs toch kwaliteit. De netten is een ander verhaal, na 1-2 tuin seizoenen zitten er toch wel veel gaten in (het haakt ook continu overal aan vast) dan moet je niet trekken om het los te krijgen.........Veel plezier met je moestuinieren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is de verleiding bij zulke winkels. Maar ja,je had die spullen nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer duidelijk dat ik daar ook weer wat moet winkelen voor mn tuin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die netten wilde ik dit jaar ook gaan gebruiken voor aardbeien enzo. Hopelijk komen er geen vogels in vast te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik meestal (als ik er op tijd aan denk) een net voor de druivenrank. Er heeft wel 1x een vogel achter gezeten, die ik toen moest bevrijden dus het blijft wel opletten. Maar ja, als je het niet doet blijft er van je oogst weinig over.
  Veel tuinplezier! Hier regent het vandaag nog, maar morgen belooft het een mooie dag te worden. Ik heb ook al tuinplannen gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen