donderdag 11 april 2013

Nog een cadeautje...

En toen waren er weer 2 vrienden jarig, ze geven a.s. zaterdag een feestje. Maar oh oh, wat moeten we nu weer verzinnen. Het moet natuurlijk wel bij ze passen en als ik zelf niet meer blij wordt van prullaria in huis, waarom zou ik het een ander dan wel cadeau doen? Dus het was weer tijd voor een creatief bedacht cadeautje.

Manlief en ik gingen even brainstormen: wat zijn hun hobby's, wat doen ze in hun vrije tijd, wat vinden ze lekker etc. Uiteindelijk bedacht ik dat een cadeau in het donker misschien leuk zou zijn, je weet wel een bioscoopbon. Ze gaan geregeld naar de bios, dus dan komt zo'n bon altijd van pas. Ik had er hier nog eentje liggen, uitgezocht als verjaardagscadeau bij mijn vorige werkgever, omdat er verder toen niks van mijn gading bij was. We krijgen altijd een cadeaucode waarmee je online iets kan bestellen. Ik heb nog meer bonnen, maar die zijn alleen in Path├ę geldig, dus die houden we wel voor ons zelf als we nog een keer willen.

Die bon was 10 euro, dus ik stelde aan manlief voor er nog 1 bij te kopen, zodat ze gezellig samen kunnen gaan. Ik had ook nog zo'n cadeaublik er bij gekregen, dus die kon ik ook mooi weer doorgeven. Ik maakte er een leuk pakketje van met 2 zakken popcorn zoet en zout, die waren bij C1000 in de aanbieding: 2 voor 1 euro. En dan nog 2 halve literflesjes er bij en is het cadeautje compleet. Ik weet dat ze van cola houden en ik geloof het liefst die van coca. De hele winkel afgezocht naar die flesjes, blijkt er ook nog prijsverschil in te zitten. De ene die ik vond in de koeling was € 1,35 en de laatste die nog stond op de schap € 1,08. Beetje vreemd vond ik het zelf, je betaald dus gewoon 27 cent om een gekoeld flesje te krijgen. Toen ik het vroeg aan het meisje achter de kassa attendeerde ze me erop dat de liter flessen nu in de aanbieding zijn voor 1 euro. Tja, om nou in het pakketje 2 van die flessen te doen, dat drinkt toch niet fijn als het is bedoeld om mee te nemen naar de bios. Dan betalen we maar iets meer...

Ik ben best tevreden over dit cadeau, denk dat ze het ook wel leuk zullen vinden. In totaal ook maar € 13,43 uitgegeven voor een cadeau voor 2 personen, dat scheelt ook weer.

Nog even wat cellofaan er omheen en het is klaar
Vinden jullie het ook niet raar dat er zoveel prijsverschil zit tussen een gekoeld en ongekoeld flesje?

21 opmerkingen:

 1. Het is een leuke en origineel cadeau! Als ik zoiets zou krijgen, zou ik dat echt heel erg leuk vinden.

  Een prijsverschil van 27 cent is inderdaad wel een beetje overdreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk cadeau! En inderdaad vreemd dat er prijsverschil in zit, ik denk dat het komt omdat veel mensen die zo'n flesje kopen, het kopen om meteen te drinken. En als ik dan af ga op mijn vriend, dan schijnt koud toch veel lekkerder te zijn. Dus het is dan op een slimme manier geld verdienen aan het snelle willen van mensen. Zelf houd ik helemaal niet van fris en maakt het me dus ook niet uit of het warm of koud is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat bedenk je toch steeds leuke cadeau's!
  Dit soort dingen moet ik zelf eens vaker gaan doen... Bedankt voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jah hartstikke leuk kado!
  Helaas is het in onze bios verboden zelf meegenomen waren te nuttigen( hangt zo'n bordje) (ik betwijfel of ze je controleren in de zaal)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet dat het bij sommige bioscopen niet mag. We gingen altijd met scouting op oudjaarsdag met alle kinderen naar de film, want dan was het maar 5 euro. We gingen er met de trein heen, allemaal railrunners en leiding met studenten-ov. Was echt een super leuk uitje voor weinig. We namen dan ook voor iedereen een zakje chips en pakje drinken mee. Was nooit een probleem. Totdat we er een keer op werden aangesproken door 1 van de medewerkers. Wat ontzettend flauw want voor 30 kinderen daar iets kopen is natuurlijk onbetaalbaar... We hebben het toen na de film maar buiten opgegeten en gedronken.

   Maar in een aantal andere bioscopen hier is het niet zo'n probleem, neem altijd zelf wat mee en nooit problemen mee gehad. Weet eigenlijk niet of het daar wel mag, hangt geen bordje ofzo...

   Ach het gaat om het idee, net iets meer dan alleen zo'n bon. Als het niet mag in de bios waar zij heen gaan, dan moeten ze het maar lekker thuis opeten!

   Verwijderen
 5. Een leuk kadootje hoor! Blijkbaar zijn mensen bereid om voor een koud flesje extra te betalen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het prijsverschil is niet zo vreemd het kost nogal wat om een koeling koud te houden en het is ook een flinke investering om zon apparaat aan te schaffen , zou er geen vraag zijn naar een gekoeld drankje dan zou er ook geen aanbod zijn .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja dat zal het inderdaad zijn, dat je meebetaald voor die koeling. Ik koop het anders nooit, dus was me nog niet eerder opgevallen.

   Verwijderen
  2. @Anoniem van 11 april 2013 10.54 Dat je voor de koeling betaald lijkt me vrij logisch (of dat 27 ct per halve liter moet zijn is de vraag9
   En wat betreft jouw opinie over vraag en aanbod: ikzelf noch de mensen in mijn omgeving hebben ooit in een supermarkt om een gekoeld flesje frisdrank gevraagd. Volgens mij worden dergelijke dingen bedacht en onder het mom van 'de klant vraagt erom' op de markt (in de winkel) gebracht.
   Ook ken ik niemand die gevraagd heeft om vegetarische vleesvervangers en toch ligt de koeling er vol mee. Was al jaren 'geen vlees-eter' toen ik die spullen in de koeling zag. Ik red me prima met allerlei andere voedingsmidddelen en heb hier dus echt niet omgevraagd. Ook niet om vochtig toiletpapier, om deodorants voor je woonkamer etc. etc.

   Verwijderen
  3. ...betaald m/z betaalt (Tecla bloost....)

   Verwijderen
  4. De reden dat ik tussen de middag geen boodschappen meer doe - de rijen met scholieren die daar een frikandelbroodje en een blikje energydrink komen kopen. Of een vruchtenbroodje met een gekoeld flesje prik. Of een potje kant en klaar babyfruit (!)

   Verwijderen
 7. Hartstikke leuk cadeau! En ach, met het Nederlandse weer blijft je flesje vanzelf koud... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk zeg!!
  Het prijsverschil van 27ct vind ik ook wel groot, maar dan betalen mensen waarschijnlijk mee aan de koeling ervan. Ach, met het oog op het milieu vind ik dat eigenlijk helemaal niet zo'n slecht idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk bedacht kado!
  Het prijsverschil zou ook kunnen komen doordat zo'n koeling veel meer ruimte inneemt dan een rek met schappen (per flesje).
  Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk bedacht zeg!
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf met zo'n bij verrast zou zijn.
  Ik zal het erg leuk vinden als visite met zo'n cadeau zou komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk cadeau weer! Ik vind dat prijsverschil tussen een gekoeld en niet-gekoeld flesje op zich ook wel begrijpelijk, maar toch ook wel behoorlijk groot. Wat ik me dan wel weer afvraag hoe dat met het scannen bij de kassa werkt. Zouden er dan verschillende streepjescodes zijn? Op de foto zien de flesjes er nogal hetzelfde uit toch? Tja, waar je maar over na kunt denken he? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vroeg ik me ook af inderdaad ook af bij de kassa en heb de flesjes thuis goed bekeken. Er staan inderdaad verschillende streepjescodes op en op de ene staat ook nog "gekoelde verkoop".

   Verwijderen
 12. Origineel cadeau! En goed dat je gewoon C1000-eigen merk durft te geven! Want die is net zo lekker en het scheelt een hoop geld, zeker nu ze in de aanbieding zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mensen geven het ervoor.. raar he.. Terwijl het in de winkel al vaak zo koud is dat de drank al bijna gekoeld is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi...ik was vandaag bij mijn moeder en las de krant van gisteren. Op de TV pagina stond het programma "Kleine kinderen, grote zorgen" vermeld met een foto van jouw zoontje erbij. (dezelfde als bij jouw sstukje over het programma stond)Wist je hiervan? Vond het wel grappig, want ondanks dat ik jullie niet persoonlijk ken, herkende ik hem direkt! Als je interesse hebt, ik heb het voor je bewaard. Mijn Email adres is; pm.rizvi@telfort.nl

  BeantwoordenVerwijderen