vrijdag 5 april 2013

Zaaien, zaaien, zaaien en genieten!

Eigenlijk had ik mezelf voorgenomen om te wachten tot zondag, want dan gaat de temperatuur omhoog volgens de voorspelling. Maar ik kon het gewoon niet laten, er moest gezaaid worden.

Ik ging aan de slag met 2 plantenbakken, de kruiden- en slazaadjes die ik begin deze week gekocht had. Ik vulde 1 plantenbak met grond en deed daar 3 zaadbanden in met 1 van de slasoorten. De andere 2 slasoorten zaai ik de volgende keer, eerst maar eens kijken hoe dit gaat. In de andere bak deed ik 5 zaadschijven van verschillende kruiden. En de andere 5 zaadschijven met kruiden deed ik in potjes. Wel makkelijk hoor die zaadbanden en zaadschijven!


Volgens de zakjes mag alles vanaf maart/april buiten gezaaid worden, maar het is nu natuurlijk wel koud voor de tijd van het jaar. Ik twijfelde zal ik alles binnen laten staan tot zondag of toch naar buiten? Binnen staat het eigenlijk alleen maar in de weg, dus ging het toch naar buiten. Ik zette alles in de tunnel die ik ook begin deze week kocht. Ik hoop dat het dan toch beschut genoeg staat en de laatste koude dagen overleeft.

Ik heb de tunnel nu maar gewoon op een stukje grond gezet waar het een beetje beschut is. Ik denk dat ik hem nog wel vast moet zetten met haringen want een flinke windvlaag zal hij waarschijnlijk niet overleven. Morgen dus maar even de zolder op, om wat bij de tent weg te bietsen.De verpleegkundige die 1x in de week een paar uurtjes voor zoontje zorgt, bracht tijdens een wandelingetje met hem deze mooie takken mee, gekregen van iemand die aan het snoeien was. Ze had zelf bedacht om het in een lege bierfles te zetten (er staat een verzameling van manlief buiten om naar de glasbak te brengen) tussen de paprikaplantjes voor het raam. En ik moet zeggen ze heeft me verrast; wat een prachtig gezicht. Helaas niet zo goed op de foto te zien door het tegenlicht.


Op de slaapkamer staan ook nog 2 kweekbakjes die ik vorige week vulde met zaadjes van sla, tomaat, snijbiet, pompoen en wortel. De sla komt nu al mooi op, kan al niet wachten tot ik mijn eerste sla weer uit eigen tuin kan eten.


Oh wat is het toch heerlijk al die plantjes te zien groeien!

9 opmerkingen:

 1. ziet er leuk uit. Je hebt me helemaal gemotiveerd om ook aan de slag te gaan ;) Toppie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er al veelbelovend uit zeg! Ik kan ook bijna niet wachten tot zondag als het eindelijk warmer wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook nog wat dingen liggen die ik vast voor kan zaaien, het komt er steeds niet van, maar ik zal er dit weekend eens tijd voor maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier staat ook de vensterbank helemaal vol met voorgezaaid spul. Ik moet nog meer doen. maar het komt goed. Het is zo heerlijk, echt verse groente

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Naar aanleiding van je foto van gisteren heb ik mezelf vermand en ben ik ook gaan zaaien. Goed voorbeeld deed kennelijk goed volgen. Nu het weer nog een beetje meewerken en we kunnen eindelijk buiten aan de slag. De kou heeft jou niet afgeschrikt om buiten wat te doen, maar ik ben een koukleum! Alles dus voorlopig in de vensterbank. Zal het ook wel sneller gaan, want voor veel soorten is het buiten echt te koud, zelfs onder folie. Wel een leuk ding trouwens!!
  Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat ik je heb geïnspireerd. Hoop dat mijn zaadjes het buiten overleven, want binnen was gewoon geen plek meer...

   Verwijderen
  2. Ook niet onder je bed? Zolang ze geen groen hebben? ;-)
   Prettig weekend,Marjolijn.

   Verwijderen
 6. Hier staat de vensterbank ook al aardig vol. Maar ik heb ook nog een zakje met kruiden zaaischijven van de A ldi liggen. Misschien die van het weekend toch ook maar eens in potjes stoppen. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat werken.

  Fijn weekend, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt me aangestoken met je blog. Gisteren kwam ik bij de Aldi en zag daar de zakjes liggen. Dus maar wat tuinkruiden en bloemen meegenomen. Ik denk dat ik nog even wacht met zaaien. 't is hier nog zo koud! En ik ben geen mens om van alles in de vensterbank te hebben... Dus blijft het wachten op warmer weer.

  BeantwoordenVerwijderen