donderdag 25 april 2013

Wel of niet nog een weekje weg voor het hoogseizoen?

Onze plannen waren om in mei/juni vlak voor het hoogseizoen nog een weekje weg te gaan in Nederland, België of Duitsland. En dan in september 2 weekjes naar Denemarken.

Maar we twijfelen nu erg, zullen we wel een weekje weggaan in mei/juni? We willen buiten de vakantieperiode gaan, om kosten te sparen, maar ook omdat we niet zo van drukte houden. In mei vallen er daarom al een paar weken af i.v.m. de meivakantie. Ook gaat manlief nog een weekendje op kamp met scouting en zijn er al wat andere afspraken gepland die het kiezen van een week niet makkelijk maken. Daarnaast heeft manlief nog maar weinig vrije dagen. Er zijn toch behoorlijk wat vrije dagen opgegaan aan ziekenhuisbezoekjes met zoontje begin dit jaar en er zullen er ook nog wel wat komen. Ik vind het toch wel fijn als hij altijd meegaat, er gaat vaak veel langs mij heen bij zo'n bezoek en vergeet altijd om door te vragen.

Eigenlijk hebben we ook niet zo'n behoefte om nu op vakantie te gaan. Aangezien zoontje nog niet kan lopen, kan je toch minder ondernemen. Hij wil het liefst de hele dag tijgeren, het is een echt energiek ventje gelukkig. Dus de hele dag in de kinderwagen doe je hem ook geen plezier mee. Zwemmen vindt hij wel geweldig, dus dan zou het een huisje worden in de buurt van een zwembad of op een vakantiepark.

Ik heb manlief voorgesteld om nu in mei/juni NIET op vakantie te gaan en het geld te bewaren voor straks 2 weken Denemarken in september. Hopelijk kan zoontje dan net een beetje lopen. Hij vond het prima. "Wat jij wilt lieverd" was zijn antwoord.

In de tuin vermaken we ons ook prima. Zoontje tijgert lekker en helpt soms onkruid te verwijderen tussen de tegels of trekt er ineens een tulp uit! Ach, laat hem maar lekker ontdekken, zolang hij maar van mijn moestuin afblijft! En we maken gewoon af en toe een fietstochtje naar de kinderboerderij, om er even tussenuit te gaan. Hier in het dorp is ook een zwembad, dus gaan we daar wel heen. En we hebben nog wat uitjes gepland staan zoals een dagje dierentuin met vrienden, de ouders natuurlijk beurs, lekker naar de boer weekend, nog een aantal verjaardagen... we vermaken ons best.

Als we op vakantie gaan is dat toch vooral voor onszelf, zoontje vermaakt zich overal wel. En als hij zich vermaakt voelen wij ons ook gelukkig, dus waarom dan nog op vakantie?

Vorig jaar zijn we ook al niet echt weg geweest, dat mistte ik toen wel. Maar dat was omdat er verder ook weinig tijd/kans was voor vertier. En we helaas veel binnen zaten in het ziekenhuis terwijl buiten de zon scheen en je mensen in korte broek en slippers zag lopen. Nu kunnen we gelukkig weer van alles ondernemen en dat doen we dan ook! Dat is al echt genieten!

Laat de vakantiespaarrekening dus nog maar even groeien....tot september. Nog niks geboekt hoor, dat zien we dan wel. Iemand nog tips?

3 opmerkingen:

  1. Wij sloegen vakantie over toen S zo klein wwas. We vonden het maar gedoe en in een andere omgeving was S duidelijk van slag waardoor het voor ons ook helemaal niet ontspannen was. Groot gelijk dat je nu thuisblijft!Straks is hij weer wat ouder en wordt alles makkelijker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hebben altijd gekampeerd met de kinderen ook toen ze rond 1 jaar oud waren. Is alleen geen succes als het slecht weer is (kruipen etc) Zelf met kleine kinderen zijn we naar Frankrijk geweest. 's Nachts rijden, kinderen slapen. Doen we nu niet meer - 's nachts rijden (we worden ook een jaartje ouder)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed om in mei niet te gaan en het geld dat je overhoudt bij je andere vakantie te leggen.

    BeantwoordenVerwijderen