maandag 8 april 2013

Ditjes en datjes week 14

Meterstanden
Ik voerde de meterstanden bij Greenchoice in, dit probeer ik elk kwartaal te doen om te zien of we een beetje op schema liggen. Eerst noteerde ik de meterstanden elke week, maar ik vond dat toch te veel gedoe. Omdat het nu weer het begin is van een nieuw kwartaal de meterkast ingedoken, meterstanden genoteerd en ingevoerd op de website. Wat is de uitkomt? Stroom is 2% hoger dan het oude jaarverbruik en gas is 29% lager dan het oude jaarverbruik. Dat het stroomverbruik hoger is kan ik wel verklaren: we wassen meer door de wasbare luiers en vele spugen van zoontje. Ook zit ik overdag meer op de laptop, staat de radio aan en de babyfoon elke avond een paar uurtjes.

Dat het gasverbruik zo veel lager is kan ik alleen verklaren door het feit dat we nu vloerisolatie hebben.Want de verwarming staat juist vaker aan. Ik ben nu hele dagen thuis....

Ik kreeg deze week ook het certificaat van mijn winddelen in de bus, ik heb er 3. Ik ben er best trots op, ik heb niet zo veel met materiële zaken, maar eigenaar van een stukje windmolen klink toch wel cool.

Kritische consument
Ik stuurde dit mailtje naar Tony's Chocolonely:
"Al enige tijd ben ik Tony’s Chocolonely fan en was dan ook verheugd te zien dat ze bij AH nu ook de chocolademelk hebben en deze week zelfs in de bonus, dus maar een pak gehaald om te proberen. Als kritisch consument bestudeer ik de verpakking altijd goed, ik wil wel weten wat ik eet en drink. Ik schrok toen ik de hoeveelheid kcal op het pak zag 396 per 100ml! Dat kan toch niet waar zijn dacht ik, ik had net een glas van 200ml naar binnen gewerkt. Dan zou ik al bijna 800kcl naar binnen hebben gewerkt....zo’n 30% van dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Ik weet dat je chocolademelk met mate moet drinken door de hoeveelheid kcal, maar dit was toch wel erg veel. Er achter zag ik de hoeveelheid kilojoules en toen viel het kwartje, dit was een stuk minder dan het aantal kcal: 94! Dus volgens mij zijn de termen (of de getallen) omgedraaid op de verpakking.
Om niet nog meer consumenten te laten schrikken, of misschien op de lijn lettende chocolademelk drinkers af te schrikken, wilde ik het hierbij even melden.
Verder smaakte de chocolademelk lekker, en zal ik deze in de toekomst zeker kopen bij feestelijkheden, want ik moet helaas ook letten op de lijn...."

Als reactie hierop kwam:
"Goed opgemerkt! We waren er bij Tony’s helaas net iets te laat achter, maar toch fijn dat onze fans zo oplettend zijn. Ik hoop dat de chocolademelk in de smaak valt, wij zijn er erg trots op. Bedankt voor je mail en mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag. We sturen je in ieder geval een kleinigheidje voor je oplettendheid!"


En wat kreeg ik: een lekkere reep melkchocolade van Tony's Chocolonely, die we dit weekend lekker opaten!

Het pak chocolademelk en de chocoladereep
Weggeefhoek
Via de weggeefhoek op FB kreeg ik deze 4 mokken. De mokken zijn in mijn lievelingskleur (zie ook het broodtrommeltje op de Tony Chocolonely foto). Ik probeer niet te veel zooi in huis te halen via deze weggeefhoek, maar als ik zie wat ik erg leuk vind dat na een dag nog niemand ergens op heeft gereageerd, doe ik het toch, bang dat het anders in de kliko beland. Maar 4 mokken erin, betekend ook weer 4 mokken eruit, dus die saaie witte mokken (sorry mokken) mogen ergens anders gaan wonen.Uit de anonimiteit?
En ik liet me interviewen, lees het hier. Ik deelde het interview op FB en kreeg veel leuke reacties. Ik twijfel nog steeds, veel mensen in mijn omgeving weten wel dat ik blog, maar ik heb niet aan iedereen de link gegeven. Ze kunnen me vast wel googlen als ze echt willen. Mijn echte naam is ook niet Sjouke. Ik ben best trots hoe wij het allemaal doen. Toch ben ik bang dat ik niet alles durf te schrijven als bekenden mee lezen. Zal ik wel of niet..... ?


8 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg, van Tony Chocolonely! En ook van dat interview, ik ga het meteen even lezen. Ik zit er zelf ook wel eens over te twijfelen, maar ik durf vooralsnog niet uit de anonimiteit te treden. Ik voel me toch vrijer om dingen te schrijven als ik weet dat ze niet direct aan mij gekoppeld kunnen worden. Niet omdat het van die rare dingen zijn, maar vooral omdat je niet weet wie het leest. Het kan je moeder zijn, maar net zo goed de oude buurman van je ouders van 25 jaar geleden. Dan vind ik het toch een beetje vreemd als die zo'n inkijkje in m'n leven krijgen, terwijl ik er verder niets meer mee te maken heb. Maar ik denk dat dat heel persoonlijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe hebben jullie vloerisolatie gedaan, als ik vragen mag. Groet Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor zover ik weet heeft een bedrijf purschuim in de kruipruimte gespoten. Daar schijnt nu weer discussie over te zijn dat er schadelijke stoffen vrijkomen e.d. en dat het slecht is voor je gezondheid en het milieu. Wij waren die tijd dat ze het deden in het ziekenhuis, dus toen we na een maand pas weer thuis kwamen, waren die dampen wel weg. Of het slecht is voor het milieu? Eerlijk gezegd heb ik me er toen niet zo in verdiept, we besparen er ook weer gas mee, dus of dat opweegt? Hier heeft een bedrijf een aantal huizen tegelijk van vloerisolatie voorzien in onze straat, daardoor konden we een scherpe offerte krijgen. De buurvrouw had dat opgezet en omdat we het toch al van plan waren zijn we daarin meegegaan. En we kregen ook nog subsidie van de gemeente.

   Verwijderen
 3. Net las ik je interview.Ik snap,dat je afwegingen maakt ,wat wel en wat niet schrijven. Ik zet ook niet alles op mijn blog.En verander soms namen en situaties. Juist omdat bekenden mee lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat attent zeg van Tony Chocolonely!!
  Ik mag dan wel onder mijn eigen naam bloggen, en daar lezen ook inmiddels wat bekenden mee, toch wil ik ook niet met alles naar buiten treden. Ik kreeg laatst een uitnodiging van de Margriet voor een interview over consuminderen, inclusief fotosessie. Daar bedank ik voor, ik heb er weinig zin in om met mijn hoofd in de Margriet te komen. Dat vind ik nu weer hartstikke eng!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat attent van Tony Choconelly. Ik vind het heerlijke chocola.

  Stoer dat je je hebt laten interviewen. Ook een leuk interview. Ik schrok een paar weken geleden toen ik een mailtje van de VPRO kreeg naar aanleiding van mijn blog. Ik durf maar wil ook niet uit de anonimiteit treden. Ik houd dan ook bewust wel eens bepaalde infomatie achter. Zo heb ik bv heel lang nagedacht of ik de nationaliteit van mijn man wilde vertellen. Mensen die mij goed kennen, zouden uit mijn blogs wel kunnen halen wie ik ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De vraag is: waarom zou je eigenlijk uit de anonimiteit treden? Ik krijg de indruk dat het zo goed bevalt, dus waarom zou je dat veranderen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede vraag. Soms vragen mensen in mijn omgeving naar mijn blog. Maar ik kan natuurlijk per persoon bepalen of ik het adres geef of niet.

   Verwijderen