zondag 7 april 2013

Dagje Artis

Gisteren gingen we een dagje naar Artis. Mijn vader had toegangskaarten gewonnen en omdat deze zondag zouden verlopen, zijn we toch nog maar even snel gegaan.

Gelukkig viel het weer heel erg mee en was het eigenlijk prima om in de dierentuin te lopen. In het zonnetje was het heerlijk, we hebben dan ook best een paar keer gewoon op een bankje gezeten om gewoon van de zon te genieten.

Ook lieten we zoontje nog even lekker kruipen in het gras. Je merkt dat nu hij kan tijgeren hij echt niet meer de hele dag in de kinderwagen wil zitten. Zo kon hij lekker even zijn energie kwijt. Hij is de laatste tijd erg bezig met ballen gooien en rollen, maar die hadden we natuurlijk niet bij ons. Gelukkig voldeed een mandarijntje ook. Soms lijkt hij wel een hond, als je de bal weg rolt tijgert hij er achter aan en komt hem weer terug brengen.

Ik was nog nooit in Artis geweest, zou er anders ook niet zo snel naar toe gaan, want is voor ons toch ruim een uur rijden. Nu hoefden we alleen de parkeerkosten te betalen, want broodjes en drinken namen we natuurlijk zelf mee. En benzine kost het ons ook niet met de lease-auto. Dus een prima lowbudget uitje op deze manier.

9 opmerkingen:

 1. Heeft je zoontje nieuwe dierennamen geleerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas komt er nog weinig anders uit dan: papa, mama, bal en miauw. Maar we zijn natuurlijk druk aan het oefenen geweest, ook met gebaren, al hebben papa en mama ook nog veel te leren daarin!

   Verwijderen
 2. Dagje dierentuin is altijd leuk. Wij zijn vorig jaar in Artis geweest ook met gratis kaartjes. Mijn vriend houdt alleen helemaal niet van de stad, vanwege het drukke verkeer dus de volgende keer wordt het een dierentuin die niet midden in de stad ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook niet prettig rijden, maar manlief heeft er gelukkig geen problemen mee. Hij vond het geweldig dat we langs brouwerij 't IJ reden, waar je al niet blij van kan worden.

   Verwijderen
 3. Leuk! Ik vind Artis een prachtige dierentuin, dat heeft gewoon wat, zo midden in de stad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook wel wat hebben, we hebben ook een tijd op een bankje gezeten langs het water met uitzicht op de huisjes.

   Verwijderen
 4. Als Amsterdamse heb ik een jaarkaart. Ik woon weliswaar aan de rand van de stad in het groen, maar ik ga graag even met een broodje naar Artis om dat daar op een bankje op te eten. Even een paar favorieten goeiedag zeggen en dan ben ik weer weg. Ik vind het zo sfeervol daar kan geen moderne tuin tegenop. Alles wordt nu ook prachtig gerestaureerd. Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. helaas zijn alle dierentuinen ver weg van hier. Ik hou van dierentuinen. Maar de dichtstbijzijnde is bijna 1,5 uur.
  Hier ook nog altijd bezig met gebaren. Dochterlief heeft wel al een manier om mamma te roepen, wat zowaar ook wat op mamma lijkt. Maar enige gebaar wat er nu in zit is op. wat heel handig is, want ze doet het ook als ze genoeg heeft (met veel te snel een volle buik heel erg handig)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 't klinkt in ieder geval als een heerlijk uitstapje. Volgens mij ben ik er als kind een keer geweest. Ik herinner me vaag iets van met de trein er naar toe, maar de dierentuin zelf kan ik me niets meer bij voorstellen.
  Succes met de gebaren, met hulp van Lotte en Max zal dat wel goed komen, toch?
  Een paar jaar geleden, toen Kleine Man net geboren was leek het me wel leuk met hem te gaan gebaren (gelukkig niet uit noodzaak, maar puur omdat het kan). Helaas vond hij er niets aan. Meis daarentegen die zich toen, net vier, op school te pletter verveelde, vond het fantastisch. We hebben er al een tijdje niets meer mee gedaan, maar toevallig begon ze vanavond aan tafel op eens weer. 'lekker eten', 'melk drinken'...

  BeantwoordenVerwijderen