zondag 21 april 2013

Luiers verwisselen en daarna fietsen maar!

Gisteren ging ik met zoontje naar "the great cloth diaper change" in Arnhem, een recordpoging waarbij wereldwijd op hetzelfde moment zoveel mogelijk kindjes met een wasbare luier worden verschoond. Dit om weer meer bekendheid te geven aan de wasbare luier.

In totaal deden er in Arnhem 31 personen mee. Het was leuk om al die kindjes met een wasbare luier aan de kont bij elkaar te zien. Maar ook heel leerzaam om ervaringen uit te wisselen. Ook kwam ik nog een oude bekende tegen, dat is natuurlijk altijd leuk. En zoontje vermaakte zich prima!

bron: kaatje katoen
We kregen ook nog een supergave goodiebag. Met daarin een wasbare luier, biologische maischips (een gezonde snack voor je kindje) en Ecover allesreiniger, een proefmonster van Angel Baby Bottom Balm en nog een foldertje met korting op de wasbare luiers. Ook zat er nog een flyer in van de "Ouders natuurlijk beurs" in Doorwerth. Daar had ik vorig jaar heen gewild, maar door alles rondom de gezondheid van zoontje had ik even totaal geen zin in blij zwangere vrouwen en moeders. O, wat kon ik toen jaloers zijn! Maar nu staat het in de agenda en ben ik zeker van plan om te gaan.

De goodiebag

En afgelopen vrijdag kon ik mijn fiets al ophalen, 4 dagen eerder dag gepland! Na vrijdag zelf flink geoefend te hebben met het rijden met kinderkar, mocht gisteren ook zoontje mee voor een rit. Eerst naar oma en daarna boodschappen doen. Volgens mij beviel het hem wel goed. Na een tijdje begon hij flink te brabbelen.    Het is nog even wennen fietsen met zo'n kar, want je bent toch wat breder voel me nog een beetje een gevaarte. Na wat oefenen lukt het nu met gemak om in en uit de schuur en poort te komen. Maar ik moet nog even wennen aan de draaicirkel als ik weg rij bij de winkel ofzo. Dinsdag staat er een langer tochtje gepland, benieuwd hoe ons dat gaat bevallen.
11 opmerkingen:

 1. Een hele gave actie, met allemaal leuke luiers. En het verdient meer aandacht. Overigens schijnen er wel steeds meer mamma's te kiezen voor wasbaar.(was het bij zoonlief 10jaar geleden niet te vinden, nu is het online overal te bestellen).
  En fietsen met zo'n kar, ik vind het zelf best eng. Maar ideaal is het absoluut. Zie het bij vrienden. Ook een berg boodschappen gaan prima. Met dochter voor op in de stoel en de boodschappen in de kar, lijkt me een stuk veiliger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor ik me ging verdiepen in fietskar of zitje dacht ik ook dat zitje of bakfiets veiliger zouden zijn. Maar niets is minder waar. Vooral in Duitsland zijn er veel tests gedaan. In de kar, goed vastgemaakt met de gordels, kan er bij een aanrijding veel minder gebeuren. Kind kan niet op het hoofd vallen (wel vanuit zitje). Er zitten rolbeugels op dus bij omvallen gebeurd er niets/minder (bij bakfiets ontbreken die). En ook is er bij een aanrijding nooit direct contact met bijvoorbeeld de auto. De eerste klap wordt opgevangen door de kar. Wij hebben met deze kennis ook een kar gekocht. En zijn er heel blij mee.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke actie. Ik heb bij al onze drie kinderen wasbare luiers gebruikt. De oudste is nu 15 jaar, ze waren toen natuurlijk nog niet zo goed als nu maar zagen er als een gewone luier uit met een klittebandsluiting. Alleen toen ze ouder werden moest ik 's nacht een papieren luier gebruiken. het blijft raar dat het nu 15 jaar later nog niet echt gebruikelijk is. De meeste mensen zien op tegen het wassen althans dat hoor ik als ik er wel een mensen naar vraag.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer mooie fiets met fietskar :) Dat wordt genieten,maar zie ik ik de losbreekriem nog niet goed bevestigd ? Mocht je kar losschieten (wat hoop ik nooit gebeurt) bijft hij wel hangen aan het bescherm riem/kabel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt, maar dit was even voor een foto en toen was ik nog alles aan het afstellen oefen met aan- en asfkoppelen e.d.
   Ik wilde eest vertrouwd zijn met de fiets en fietskar voor de weg op te gaan. Met fietsen heb ik die riem wel goed bevestigd hoor. Maar bedankt voor je oplettendheid.

   Verwijderen
 4. Ik en ook wel heel nieuwsgierig naar de wasbare luiers.
  In oktober mogen wij ons tweede wonder verwelkomen dus ik ben dan plan goed informatie over wasbare luiers te verzamelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat is je zoon stoer in z'n eigen koets! en mama maar fietsen ;)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waaw, wat is je zoontje al gegroeid en hij ziet er goed uit : knap ventje....Zie ik het op de foto goed dat hij nog steeds sondevoeding krijgt ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waren er maar wasbare luiers geweest toen mijn kinderen babies waren! Er waren toen alleen vierkante lappen die je in een soort driehoek moest vouwen en dan met spelden vastzette. Er kwam een plastic broek overheen.... Een drama was het!
  Heerlijk zeg, die fiets en een supermooie kar voor je zoon!

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/04/21/kerstcadeau-in-de-moestuin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als een koningin fiets je met je kleine prins het land door, prachtig. Heel veel fietsplezier saampjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat jullie ook meededen met de recordpoging luiers wisselen, wij waren in Breda van de partij. Daar zat de goodie-bag inderdaad voller, maar ik had ook best wel een luier er in willen hebben. ;-)
  Wat een mooie fiets met fietskas heb je en wat zit je zoontje er als een koning bij! :-) Heel veel plezier er mee!

  BeantwoordenVerwijderen