zaterdag 20 april 2013

Wat verdien je met online spaarprogramma's?

Ik deed de test. 3 maanden geleden schreef ik dit blogje over mijn voornemen om 3 maanden lang mee te doen met online spaarprogramma's en daarna de balans op te maken om er mee door te gaan of niet. Het extra verdiende geld wil ik gebruiken voor de extra hypotheekaflossing.

Ik schreef mij in bij 4 verschillende online spaarprogramma's: Euroclix, Moneymiljonair, Geldrace en Surfrace. Ik gebruikte hier wel een apart e-mailadres voor, zodat ik niet allemaal reclamemail tussen mijn gewone mail zou ontvangen. Elke ochtend kostte het me ca. 5 minuten om alle mailtjes weg te klikken en daarmee punten te verzamelen. Af en toe deed ik mee aan een online onderzoek, maar lang niet met allemaal. Als ik dat wel had gedaan, had ik waarschijnlijk meer verdient, maar ik nam er de tijd niet voor. Ook kwam er in het begin veel in de spamfolder, waardoor ik wat mailtjes heb gemist.

En wat het ik dan zo verdient na 3 maanden:
Euroclix: € 6,03
Moneymiljonair: € 4,14
Geldrace: € 3,69
Surfrace: € 1,53

Bij elkaar dus een bedrag van: € 15,39 of omgerekend € 5,-- per maand. Nu is het zo dat de meeste online spaarprogramma's pas uitbetalen bij minimaal 10 euro. Ook kan je er voor kiezen het langer te laten staan, dan wordt het meer waard. 

Ik vind het niet veel wat ik er mee heb verdient, maar als ik na ga dat het me ook maar 5 minuten per dag kost, ook niet onaardig. Het had meer kunnen zijn als ik ook producten via deze sites had besteld, maar de afgelopen maanden bestelde ik niks bij de webshops die in de online spaarprogramma's zitten of ik kreeg meer korting via shopkorting.

Ook kan je meer verdienen als je nieuwe leden aanbrengt. Ik heb rechts wel banners op mijn blog geplaatst, maar slechts 1 aanmelding opgeleverd. Ik denk er dan ook over om ze maar weg te halen. Of ik kijk het nog een paar maandjes aan.

En ga ik er nu mee door of niet? Ik twijfel. Als het 5 euro per maand oplevert is dat na een jaar toch 60 euro. Niet veel, maar alle kleine beetjes helpen bij de hypotheekaflossing.

Ik heb ook het mysteryshoppen geprobeerd, omdat iemand dat tipte bij mijn eerdere blogje. Maar toen ik bij het eerste bezoek (waar ik met tegenzin heen ging) voor een gesloten winkel kwam te staan omdat ze de boel aan het slopen waren, had ik het wel gehad. Ik was dus wel de reiskosten kwijt en de tijd, maar het leverde me niks op. Vervolgens werd ik nog 3x gebeld waarom ik de vragenlijst niet had ingestuurd, terwijl ik gelijk gebeld had toen ik voor een dichte deur stond. Nee, dat mysteryshoppen is niks voor mij!

Verder doe ik nog wel mee aan heel veel andere online onderzoeksprogramma's zoals GFK en TNSnipo en nog een paar. Ook de verkopen via MP en bol hou ik bij en gemiddeld levert dit alles me samen nu 70 euro per maand op, maar daarin zit ook een gedeelte uitbetaald in cadeaubonnen. Alles wat extra binnenkomt sluis ik gelijk door naar de aparte spaarrekening voor de hypotheek. En dan afhankelijk van het bedrag lossen we dat extra af aan het eind van het jaar of eerder. Nu staat er in totaal ruim 500 euro op, dit is opgebouwd sinds de laatste extra aflossing in juni vorig jaar. 

12 opmerkingen:

 1. Ik doe nu 1 maand mee met Euroclick en heb net het bedrag van 10,00 gehaald, ik kijk ook elke morgen de mails na en kijk zelf of er een onderzoek voor mij klaar staat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit maar dan ook nooit had gedacht dat ik aan dit soort bijverdienste mee zou doen. Eigenlijk schaam ik mij ervoor, maar moet soms als ik een onderzoek invul lachen omdat ik het mijzelf zie doen. Wat ik mij wel afvraag: hoe zit dit belastingtechnisch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is mijn vraag ook, hoe zit het met de belasting en wat als je, net als ik, een uitkering heb. Moet je dat dan opgeven?

   Verwijderen
  2. Ik denk dat het officieel een inkomstenbron is en dat je het dus op moet geven.

   Verwijderen
 2. Ik heb juist afgelopen week besloten te stoppen met Euroclix. Teveel gedoe voor te weinig geld. In ongeveer 6 maanden tot 2000 clix gekomen, op een gegeven moment gaat het minder snel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind 25 euro voor 6 maanden wel veel. Je hoeft bijna niets voor te doen.
   Grappig om te lezen dat ieder zijn eigen 'grenzen' stelt. Niets mis mee hoor.

   Verwijderen
  2. Klik je dan ook wel eens de button"panelclix"aan?
   hier zitten vaak nog extra onderzoeken die je niet in de mail krijgt en waar veel clix mee te verdienen zijn.
   Ik heb inmidddels al veel clix gespaard, en daarvan al 500 euro betaald gekregen in de 4 jaar dat ik daar lid ben.
   Lijkt me dus wel een blijvertje hoor !

   Verwijderen
 3. Geldrace en Surfrace leveren amper wat op, dat merk ik ook. MM en Euroclix gaan bij mij veel sneller, maar dat komt toch voornamelijk door de onderzoekjes. Daar moet ik altijd zo erg om lachen, want het gaat meestal over produkten die ik zelf nooit ga kopen. Ik geef altijd braaf antwoord, maar volgens mij hebben ze aan mijn menig geen moer, omdat ik geen standaard consument ben. Maar ik heb net weer een uitbetaling van 12,50 euro laten doen, de vorige was in december, dus dar loopt toch best aardig. Ach, het kost toch amper tijd, en elke euro is er weer 1!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist aan de niet standaard consument hebben ze wat, want zo kunnen ze uitvinden hoe ze het product moeten veranderen zodat die niet kopende een wel kopende consument wordt. Die kopende hebben ze al die niet kopende heeft de concurent of is nog beschikbaar in de vijver.

   Verwijderen
 4. Euroclix vind ik zelf een goede. Paar mailtjes per dag en tikt toch lekker aan. Even je profielen invullen en je krijgt uitnodigingen voor onderzoeken. En hoe meer clix je hebt des te gunstiger is het inruiltarief. Dus even lekker laten staan.

  Al die kleintjes (geldbelg, eurossparen etc.) ben ik mee gestopt. Dat duurt namelijk jaren voordat je aan een uitbetaling zit. Kost veel te veel tijd.
  Ik doe nu aan een stuk of 9 sites mee. Een maandje terug heb ik eens gekeken wat er allemaal op stond en uit laten betalen. Dat liep lekker op.

  Mysterie shoppen heb ik ook eens naar gekeken. Lijkt me heel leuk om te doen. Schijnt goed te verdienen (als je niet voor een dichte deur staat), maar zij moeten het doorgeven aan de belasting. De verdiensten liggen dan ook beduidend hoger dan bij de kliksites.

  Gekkengoud, zinngeld en ipay doen het bij mij goed. Ik laat de mail in een aparte map komen. Zo heb ik er geen last van. Eens in de paar dagen ga ik naar de site en klik alle mailtjes aan. Werkt prima en kost weinig tijd. (reageer op mijn blog als je lid wilt worden, dan verdien ik er ook wat aan)
  creatiefmetmargriet.blogspot.nl

  Ik wilde graag bij TNS Nipo, maar het lukt me niet om me daar in te schrijven.
  Opionbar heb ik voor onderzoeken. Ik krijg weinig onderzoeken, maar dat komt door onze gezinssituatie. Het levert wel lekker geld op per onderzoek.
  Ik zit ook nog bij Toluna voor onderzoeken, maar die vind ik eigenlijk niet fijn. Vaak na 5 minuten vragenlijst invullen de melding, 'u valt buiten onze doegroep'. Sparen voor een bol.com bon lukt nog net, maar een contante uitbetaling duurt zolang dat mijn punten weer zijn verlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zoek vooral via Euroclix.nl bij vinden.nl toch iedere maand 60 - 90 clix.
  Niet alles gaat gweldig via vinden.nl maar levert ook op. Energie overstappen via Euroclix.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er nu echt geen tijd voor. De advertenties op mijn blog verdienen wel behoorlijk.
  Maar staat mij enorm tegen ik ga het eraf gooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb er ook een paar ,money miljonair, euroclix ,surfrace en gekkengoud, en ik doe nog mee aan een aantal onderzoek sites en natuurlijk levert het geen enorme bedragen op,maar ik laat het er altijd een flinke tijd opstaan en als ik dan na een jaar kijk dan is het toch weer een leuk spaarpotje.

  BeantwoordenVerwijderen