zondag 18 november 2012

Zucht, zo komt ons huis nooit leeg!

Aankomend weekend sta ik weer op de rommelmarkt. Eerder stond ik daar wel een aantal keer per jaar, maar sinds vorig jaar vind ik 1-2x per jaar wel genoeg. Schoonmoeder staat elke maand op een andere rommelmarkt en haar hele huis staat dan ook vol met bananendozen vol spullen voor de rommelmarkt. Ze vroeg mij laatst al wanneer ik weer op de rommelmarkt sta en of ik nog spullen nodig heb. Nee, hoor liever geen spullen, ik heb eigenlijk al te veel spullen van onszelf om mee te nemen.

Nu waren we gisteren bij schoonzus en schoonmoeder kwam ook even lang, met jawel 2 dozen en 2 tassen vol spullen. Ik moest maar kijken wat we zelf konden gebruiken en de rest mocht ik meenemen naar de rommelmarkt. Ik had toch duidelijk NEE gezegd? Maar ja, het was lief bedoeld. Ik heb wel de afspraak met haar gemaakt, dat wat ik niet verkoop ik naar haar terugbreng en dat ik er dan ook wat spulletje van mezelf bij doe die ik niet verkoop. Dat vond ze goed. Er gaan straks dus lekker 2 dozen en 2 tassen terug.

Gisteren de spullen uitgepakt. Dat vind ik dan wel weer leuk, het voelt alsof je een kerstpakket uitpakt, een door vol verrassingen. Er zat best veel leuk speelgoed in voor zoontje. Sommige dingen is hij nu nog te jong voor, maar dat bewaar ik dan wel op zolder. Ook wat dingen die hij volgend jaar mooi in de zandbak kan gebruiken en wat leuke houten spelletjes. Verder een paar kleertjes. Manlief wilde weer veel te veel houden. Nou ja, we bewaren het wel even. Dan neem ik he de volgende keer alsnog mee naar de rommelmarkt mocht het in de weg staan en zoontje er niet meer mee spelen.

Dus er is weer een doos en tas met spullen ons huis ingeslopen en dat terwijl ik de afgelopen weken zo druk ben geweest met spullen uitzoeken en wegdoen. Er staan nu 4 dozen klaar voor de kringloop. Ik denk dat ik die morgen maar gelijk ga wegbrengen, dan heb ik het weer gecompenseerd.....

Natuurlijk is het (even) leuk die spulletjes. Maar als ik ze niet had gehad, had ik ze ook niet gemist. Zoontje heeft immers genoeg speelgoed en sinterklaas en zijn verjaardag komen er ook weer aan. Nu moet ik weer overal een plekje voor vinden en dat geeft weer chaos in mijn hoofd. Manlief vroeg zich af waarom ik me daar zo druk over maak. Nou ik wil zo graag juist van spullen af en het huis leger maken. We willen straks graag een speelzolder voor zoontje en de 3e slaapkamer wil ik ook wel eens afmaken, maar in dit tempo komen de ruimtes niet leeg om onderhanden te nemen.

Met manlief nu afgesproken dat we eerst de zolder gaan aanpakken. Hij sjouwt de dozen (voornamelijk van hem) naar de 3e slaapkamer zodra we gaan beginnen. Als hij die dozen niet wil uitzoeken is dat zijn keuze, maar mag hij ook sjouwen. En ze later weer terug sjouwen naar zolder om ze achter de opbergschotten te zetten. En er vervolgens waarschijnlijk niks meer mee te doen, maar dat ik dus ook zijn keuze. Hij kan nu eenmaal veel moeilijker spullen wegdoen en de discussie daarover ben ik een beetje klaar mee, dus dit lijkt me wel een goede deal.

4 opmerkingen:

 1. Ha ja, heel herkenbaar. Mijn ouders kwamen op ons huis passen toen wij op vakantie gingen. Mijn broer brengt dan altijd hun spullen en hun elektrische fietsen met een busje deze kant uit. Ik schrok me wezenloos dit jaar want je wil niet weten wat er allemaal uit die bus kwam rollen. Mijn moeder had opgeruimd en alles onze kant opgestuurd zodat ik het op MP kon verkopen. Het geld mocht ik houden, dat dan weer wel. Inmiddels is het meeste al wel weer verkocht, heeft het ons een aardig zakcentje opgeleverd, maar van mij mag ze wel weer even wachten met de volgende opruimronde. We hebben zelf nog meer dan genoeg spullen om te verkopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar, via de achterdeur sleep jij het huis leeg en via de voordeur wordt er weer nieuwe "zooi" binnen gebracht. Mijn moeder brengt nog al eens iets onder het mom dat ik het dan op marktplaats mag verkopen en de opbrengst mag hebben. Heel lief natuurlijk maar het slibt lekker dicht hier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken dat opnieuw binnenkomen,als je op wilt ruimen wel. Ik vind het moeilijk om te bedanken voor lief bedoeld cadeautjes,die weer plaats innemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moest zo lachen toen ik je blog las, het is zo herkenbaar...
  Wij zijn ook bezig om van de zolder een speelzolder te maken, maar hoeveel ik ook opruim het lijkt nooit minder te worden.Ik krijg ook regelmatig tassen met kleren e.d. die ik dan sorteer op maat en dan weer moet opslaan ( op zolder :-)) Ik vind het wel een goede tip om alles naar een andere kamer te brengen en dan opnieuw alles te bekijken en terug brengen naar zolder. Wij schuiven normaal gesproken de dozen op de zolder van links naar rechts maar dat schiet ook niet op.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen