vrijdag 30 november 2012

Fotocamera

Van de week begaf onze fotocamera het. Hij maakte nog wel foto's, maar overbelicht en streperig. Niet zo fijn dus. Deze camera gaf ik manlief ongeveer 5 jaar geleden cadeau voor zijn verjaardag, ik denk voor zo'n 100 euro. We hebben er heel veel foto's en filmpjes meegemaakt, maar nu was hij toch wel aan vervanging toe. Met zoontje is het toch wel leuk om elke week een paar foto's te maken en voor mijn blog gebruik ik de camera ook regelmatig.

Dan maar een nieuwe kopen dacht ik gelijk, want er staat genoeg op de spaarrekening en zo'n camera is zo besteld online. Hé, wat ben ik nu weer van plan, dacht ik gelijk daarna, dat past toch helemaal niet bij mijn doelen om dit jaar niks nieuws meer te kopen en om nog zoveel mogelijk te sparen tot eind van het jaar. Dus hoe kunnen we dit probleem nou anders oplossen.... Het laten maken van de camera, zou misschien kunnen, maar dan is denk ik alleen rendabel in een repaircafé. Het repaircafé is wel elke maand in een stad hier dichtbij, maar de eerstvolgende is op 15 december en dan vieren we zoontjes verjaardag. Op zijn verjaardag moeten we natuurlijk wel foto's kunnen maken. Een camera lenen voor die dag zou kunnen en dan wachten tot het repaircafé in januari. Maar dan is het nog de vraag of de camera te maken valt en hoe lang hij dan weer meegaat.

Mijn telefoon gaan gebruiken voor foto's is ook niet echt een optie. Dat ik er foto's mee kan maken is al heel wat, maar dan moet ik geen goede kwaliteit verwachten.

Vervolgens maar eens op MP gekeken en daar vond ik het. Een camera zo goed als nieuw, van hetzelfde merk, maar 2 jaartjes jonger. De vraagprijs was 20 euro en op te halen in mijn woonplaats. Er zaten ook nog een batterij-oplader en 4 oplaadbare batterijen bij. Dat is wel iets, ik bood 15 euro, kan natuurlijk altijd proberen of het voor minder mag, en kreeg gelijk een mailtje dat ik hem daarvoor mocht ophalen. Dezelfde middag ben ik er met de kinderwagen nog naar toe gelopen, een mooie wandeling van 20 minuutjes.

En nu zijn we dus voor 15 euro in het bezit van een werkende camera, met een hogere resolutie. We hebben nu een upgrade van een samsung digimax S500 naar een samsung digimax S760. Van 5,1 naar 7,2 megapixels, nu met beeldstabilisator.

foto van de nieuwe camera, gemaakt met de oude camera, als je goed kijkt zie je dat de oude fotocamera steperige foto's geeft 
foto van de oude camera, gemaakt met de nieuwe camera8 opmerkingen:

 1. Soms kan marktplaats zo handig zijn.Ik had hetzelfde toen onze snelkookpan helemaal op was, een nieuwe kopen is best duur. Dus zoeken op marktplaats en voor 35 euro een prachtige modernere nieuwe snelkookpan. Pan was 2 x gebruikt en beviel niet en ik ben er dolbij mee want ik gebruik hem bijna dagelijks.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sta er echt soms van te kijken hoe snel mensen iets wegdoet. Maar soms bevalt jou inderdaad iets niet en heeft een ander er veel plezier van.

   Deze camera was van een tienermeisje, ze maakte alleen nog maar foto's met haar Iphone, dus deze kon weg.

   Verwijderen
 2. Wat een verschil in kwaliteit van de foto's! Ik heb ook al veel dingen bij MP weten te bemachtigen, goede kopen gedaan ook.

  Veel plezier met jullie nieuwe camera!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Dat gaat wel lukken, heb gelijk weer allemaal foto's gemaakt van dingen die ik op MP wil zetten.

   Verwijderen
 3. Wat een gelukje dat je in je eigen woonplaats een camera vind voor zo'n goede prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, manlief geloofde het eerst niet toen ik het vertelde. Toen ik zei dat ik op MP ging kijken, gaf hij me weinig kans.
   Maar camera's verliezen volgens mij gewoon heel snel hun waarde, omdat ze steeds beter worden....

   Verwijderen