zaterdag 3 november 2012

Wat als je niet alle groente uit het groentepakket lekker vindt?

Vorige week zaten er rode bietjes in het biologisch groentepakket. Niet de favoriet van manlief en mij. En aangezien manlief ook al niet van geitenkaas houdt (en ik het heerlijk vind) vallen dan veel recepten die mij toch wel het proberen waard lijken af. Het waren ook niet zo heel veel bietjes, bij elkaar denk ik zo'n 400 gram.

Ik heb ze in de oven gegaard en er toen puree van gemaakt. Ik heb het vervolgens in kleine bakjes gedaan in de vriezer met het idee om het dan ergens een keer doorheen te doen; door een hartige taart, een soepje o.i.d. ik bedenk vast nog wel iets. Dan krijgen we toch de gezonde stoffen binnen en proeven we er niet meer zoveel van.

Één bakje bewaarde ik om aan zoontje als avondeten te geven. En tot onze verbazing vond hij het lekker! Hij leek wel een vampier zo onder de rode spetters zat hij bij z'n mond. En ook zijn luier had vanmorgen zo'n gezellig kleurtje. Manlief en ik grapte dat hij straks nog gaat zeuren van: "Mam, wanneer eten we weer eens rode bietjes?" Nou ja, het zit toch zo af en toe in het groentepakket, dus dat is dan ook geen probleem.


Voor de venkel, die ik eerst ook niet lekker vond, heb ik nu al 2 gerechten gemaakt die we allebei wel lekker vinden: risotto en hartige taart. Dus zo zie je maar weer, uiteindelijk lost het probleem zich altijd wel op. En we eten nu een stuk gevarieerder!

Deze week in het groentepakket: spruitjes, ook niet onze favoriet. Ik heb al een aantal recepten gevonden die we maar eens moeten proberen. En sowieso heeft zoontje weer iets nieuws om te proeven ;-)


9 opmerkingen:

 1. Spruitjes worden lekker als je ze heel kort kookt.
  In een andere pan bakje wat spekjes uit. Dan voeg je de spruitjes daarbij en die roerbak je nog even mee. Wij vinden het zo wel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, maar wij eten geen vlees. Maar ik denk dat wij ook vast een recept gaan vinden waardoor we ze wel lekker vinden.

   Verwijderen
 2. ja dat is echt een nadeel van een groentepakket. We hebben er nu 1,5 jaar één en sommige groenten vind ik gewoon echt niet lekker zoals snijbiet. Dat geef ik dan aan de buren.
  Wat ik ervan heb geleerd is dat eten gewoon voedzaam kan zijn en dat het niet iedere dag feest is. En ik ben er creatiever door gaan koken.

  (ps op mijn kooksite staat een lekker recept voor bieten-kokossoep)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind snijbiet juist heerlijk! Dit jaar voor het eerst kennis meegemaakt! Zo zie je maar weer, smaken verschillen. Ik ga eens kijken naar de bieten-kokossoep, misschien iets voor de volgende keer.

   Verwijderen
 3. Dat is wel de reden dat wij (nog) geen groentepakket aanvragen, ik ben een beetje bang dat er dan vanalles in zit, waar ik niks mee kan ;-)

  Wat een lief zoontje heb je zeg! En wat fijn dat hij de bietjes heerlijk vond! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, dat vind ik dus ook wel een nadeel, maar het maakt me wel een stuk creatiever en tot nu toe blijk ik toch veel meer te lusten dan ik dacht. En ik moet toch het goede voorbeeld geven voor zoontje ;-)

   Verwijderen
  2. Ook voor ons is dat een reden om niet zo'n pakket te nemen. Maar ja, ik heb ook een moestuin dus dan is het ook al niet nodig... Toch vind ik het idee er achter wel erg leuk.

   Verwijderen
 4. Ik ben een moeilijke eter. En heb daarom mijn groententas weer ingewisseld voor een eigen bestelling. Er ging te veel naar de buren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij houden niet van gekookte spruiten, maar roergebakken met zelfgemaakte satesaus is echt een topper. Dan is de pan zo leeg! Ik vind zo'n groententas een goed idee, maar wij hebben al zoveel groenten uit de tuin en bewaar groenten in de winter. We komen echt om in de wortels en allerlei kolen.

  BeantwoordenVerwijderen