zondag 4 november 2012

Ruilhandel

Het afgelopen jaar heb ik best vaak aan ruilhandel gedaan. Het is leuk om iemand met iets blij te maken en zelf ook iets leuks en bruikbaars te ontvangen zonder dat het je iets kost, behalve dan misschien wat moeite en evt. verzendkosten.

Ik heb me een paar maanden geleden aangemeld bij de site KrijgdeKleertjes. Het principe is heel eenvoudig, je maakt een doos met speelgoed of kleding en zet die op de site. En je kan natuurlijk pakketten afnemen. Bij afname betaal je een klein bedrag en de verzendkosten. Geven van een pakket is gratis en daarmee verdien je weer het recht om een pakket af te nemen. Het voordeel van deze site vind ik dat je niet 1 op 1 ruilt, want dat bemoeilijkt voor de ruil.

Op MP ruil ik ook regelmatig spaarzegels van acties in de supermarkten. Eigenlijk doe ik niet zo vaak mee, maar als er iets bij zit waar ik wel aan mee wil doen, heb ik vaak zo een spaarkaart voor zonder er extra voor te hoeven kopen. Zo ruilde ik mijn AH dierenplaatjes voor pannenkoekenzegels en hadden we zo een paar spaarkaarten vol. En heb ik zo ook de C1000 uitjes vouchers bij elkaar gekregen, waarmee we onlangs met de hele familie goedkoop naar de dierentuin zijn geweest. En ik heb nog een hele berg over, omdat we door omstandigheden van de zomer niet wat vaker een dagje weg konden gaan.

En via een blog dat ik volg kon ik onlangs ook iemand blij maken met een kraampakket en daar krijg ik een pakketje kleertjes van haar zoontje voor terug.

Omdat ik best vaker iets zou willen ruilen, heb ik een pagina aangemaakt waarop ik spullen aanbied en spullen vraag. Zo kan ik wellicht wel vaker iets met een bloglezer ruiler. Je moet natuurlijk wel geduld hebben voor datgene zich aandient wat je graag wilt hebben. Maar als er een match is, geeft dat ook een geweldig gevoel.

Ik heb ook al zitten denken om lid te worden va een LETS-kring. Heeft één van jullie ervaring met een LETS-kring?

Doen jullie weleens aan ruilhandel? En kennen jullie nog meer ruilsites waar je goede ervaringen mee hebt?

15 opmerkingen:

 1. Ik ben vroeger lid geweest van een lets-kring. En heb een aantal keren iets voor "kokkels"verkocht. Er werd ook veel gedaan voor elkaar. Door ziekte had ik geen aktiviteiten meer in de aanbieding en ben ik gestopt.Maar het was echt leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben al een tijdje lid van een letskring (volgens mij dezelfde als izerina )
  Tot op heden heb ik er nog geen gebruik van gemaakt, maar ik wil er zeker meer mee doen. Zo kan er ook zelfs groente en fruit 'geruild ' worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik dus ook een beetje bang voor, dat ik me inschrijf en er vervolgens niks mee doe. Hier hebben ze een soort screening voor je lid kan worden en per maand betaal je ook een klein bedragje in "knopen". Nu is er wel een actie om gratis lid te worden t/m eind van het jaar, misschien toch het proberen waard?

   Verwijderen
 3. Ik vind het ook erg leuk om te doen, al ben ik nog maar net echt begonnen. Paar weken geleden heb ik voor het eerst ah-koffiepunten geruild tegen DE-punten via MP, en de afspraak staan met diegene dat als ik weer een stapeltje punten heb we weer ruilen. Zo gaat het punten sparen bij ons allebei harder =)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee om dit via je blog te doen! Misschien neem ik je idee wel over ;-)

  Ik ruil weleens dingen via marktplaats en dat is me altijd goed bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ineens kwam ik op het idee omdat ik op iemands blog iets las wat ze nodig had en ik dat nog op zolder had liggen. Zij kon mij vervolgens ook weer met iets blijmaken. Toen dacht ik, tja met inmiddels 58 volgers en behoorlijk wat pageviews per dag bereik ik zo natuurlijk wel aardig wat mensen. Ik zou het leuk vinden als je mijn idee volgt! En wie weet hebben we straks onze eigen blog-ruilkring ;-) en kunnen we onze eigen "munteenheid" invoeren ;-)

   Verwijderen
  2. 59 volgers... :-)
   Ontzettend leuk idee. Ik ben op Facebook lid van een weggeef/ruilgroep in mijn buurt, maar heb daar nog niet echt iets mee gedaan. Ik blijf je volgen en ben benieuwd of je ruilkringetje van de grond komt. Succes!

   Verwijderen
  3. Een blog-ruilkring, lijkt me leuk!! :-)

   Verwijderen
 5. Leuk idee , ik zal er regelmatig even op kijken.

  Groetjes Anneleiya

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind het een heel goed idee, ik ga een pagina ervoor maken op mijn blog want ik heb ook het nodige weg te geven... Zeker met straks een baby die 8 maten kleding op een jaar verslijt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed idee! Ik denk dat ik jouw voorbeeld ook ga volgen binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vandaag komt ook bij mijn blog een ruilpagina ,ik vindt het echt zo'n goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je meedoet! Wat is je blogadres? Dan ga ik daar ook even kijken.

   groet, Sjouke

   Verwijderen
  2. Mijn blogadres is: http://opwegnaarwateigenlijk.blogspot.nl/

   Verwijderen