dinsdag 20 november 2012

Project: Kapstok en tijdschriftenbak

Als je alleen onze kapstok ziet wat denk je dan?

Waar moeten de jassen van het bezoek nu heen?

De kapstok hangt bommetje vol! En dat terwijl hier maar 2 volwassenen en 1 baby in huis wonen.

Gisteren alles van de kapstok gehaald en alles uit het 3-ladekastje wat eronder staat. Manlief en ik hebben samen uitgezocht wat we willen bewaren, wat weg kan en wat beter naar zolder kan.

Er kwam te voorschijn:
- 4 paraplu's: 1 kapotte ging weg, de andere 3 in het ladekastje
- 5 sjaals: 1 gaat naar de rommelmarkt, de andere 4 terug in het ladekastje
- 4 paar handschoenen, 2 goede terug in het kastje, 1 kapotte weg en 1 met een klein gaatje wil ik toch nog wel graag maken.
- ca. 5 jassen p.p. max. 2 jassen p.p. aan de kapstok, een aantal weg: kledingzak of rommelmarkt en p.p. 1 (reserve) jas naar boven. Een jas die we bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor in de tuin werken o.i.d.
- 3 tassen kunnen naar de rommelmarkt, 1 rugzak ging terug aan de kapstok en een paar stoffen tasjes in de lade.
- 2 mutsen naar de kringloop en 2 in de la.
- regenjas netjes opgevouwen in de lade

Het was alles bij elkaar misschien 10 minuten werk, maar het resultaat mag er wezen. Nu ziet onze kapstok er zo uit:
Hé weer lege haakjes!

En het leverde nog meer op: in de jassen die weg gingen vonden we in de zakken nog 2 x 50 cent. En een oud kwartje! En we weten nu dat er voor iedereen een setje handschoenen  muts en sjaal is voor de winter. Voor zoontje liggen die nog in z'n kledingkast, maar er is al een plekje gereserveerd in de la.

En toen was de tijdschriftenbak aan de beurt. Vandaag komen ze oud papier omhalen, dus kan gelijk wat we weg willen doen mee. Een deel willen we bewaren; tijdschriften van patiëntenverenigingen en het tijdschrift van de vegetariërsbond, daar staan altijd lekkere recepten in en die wil ik eerst nog eens doornemen. Een stapeltje met tijdschriften die eigenlijk nog best nieuw waren, maar wij niks meer mee doen, vonden we zonde om weg te gooien. Ik heb een setje beschikbaar gesteld als give away en de rest heb ik meegenomen naar het ziekenhuis. Daar hadden we vandaag een afspraak voor zoontje bij het bewegingscentrum. Ik heb de tijdschriften afgegeven bij de Ronald McDonald huiskamer in het ziekenhuis. Ik heb daar tijdens de opnames van zoontje ook veel gelezen en de vrijwilligster die er op dat moment was bedankte mij. Bij het oud papier gingen alleen een oud gemeente boekje, catalogus van een speelgoedwinkel van vorig jaar en wat reclamefolders.

Zo weer 2 projectjes afgerond en dat geeft een goed gevoel!

3 opmerkingen:

  1. Helaas ziet onze kapstok er net zo uit als bij jouw eerste plaatje… Maar met zeven personen, valt het niet mee de boel netjes te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herkenbaar!. Ik heb vorige week de kastjes bij de kapstok uitgemest en veel weggegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb een nieuwe kapstok besteld, dus dit wordt ook mijn project van het weekend. Wel fijn hoor, dan weet je tenminste wat je allemaal nog hebt hangen. Inventariseren dus.

    BeantwoordenVerwijderen