maandag 12 november 2012

Besparen op een weekendje Center Parcs

Afgelopen weekend zijn we naar Center Parcs geweest. Zoals ik eerder al blogde, boekten we een mystery Center Parcs weekendje hier. Bij dit concept hoor je pas 4 dagen van te voren in welk park en in welk type huisje je zit. Ik ben lang geleden, toen ik zelf tiener was, eens in Center Parcs geweest. Toen mocht ik met een vriendinnetje mee op vakantie. Onze voorkeur ging nu uit naar Center Parcs door de positieve verhalen die ik erover hoor en het zwembad. Op deze manier kostte een weekendje ons "slechts" iets meer dan 200 euro. En was het eigenlijk vergelijkbaar met de prijs van een weekendje in een ander park/huisje.

Vier dagen van te voren hoorden we dat we in De Eemhof waren ingedeeld. Even gekeken wat nu een last minute kostte voor hetzelfde type huisje op onze vertrekdatum. Dat was dus ruim 100 euro meer, dus ik denk dat onze manier van boeken zeker heel voordelig was.

Daarnaast gingen we niet in de restaurants van het park eten, we kookten zelf in ons huisje. We gingen niet naar de supermarkt in het park, maar naar een supermarkt in een dorpje dichtbij. Ook maakten we geen gebruik van het linnenpakket, maar namen gewoon lakens en handdoeken van huis mee, een besparing van € 8,95 p.p. We namen geen annuleringsverzekering van € 20,25. We boekten vrij laat, een paar weken voor vertrek, en slechts in heel ernstige gevallen kan je annuleren. Ook namen we geen andere cottage extra's.

Al met al waren we dus niet veel meer kwijt dan de huur van het huisje.

Ik vond het een prima park met een mooi zwembad. Maar ik snap niet dat mensen echt € 400,-- voor een huisje neertellen, want zo bijzonder vond ik het nou ook weer niet. Eigenlijk niks beter dan de andere parken. En dan zit je nu dus nog in het laagseizoen, in het hoogseizoen zijn de prijzen echt stukken hoger.

We hebben wel heerlijk gezwommen met zoontje! En de zwemring van € 2,-- via MP beviel erg goed!


10 opmerkingen:

 1. Kijk 'm eens genieten, heerlijke foto! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat fijn dat jullie weg zijn geweest! En dat water beviel hem prima zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet alleen had je een voordelig weekend. Maar was het niet heerlijk om met z'n drieen zo op een minivakantie te kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was inderdaad een heerlijk weekend! Iets wat we een 11 maanden geleden niet hadden durven dromen!

   Verwijderen
 4. Wat lekker zeg! En ook mooi dat je zo ook nog eens voordelig weg bent. Dan houd je er ook zeker geen kater aan over!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig, wij deden afgelopen week een midweekje Landal. En deden soortgelijke dingen om niet te veel uit te geven, zoals handdoeken zelf meenemen en zelf koken. :-) Leuk dat jullie een fijn weekend hebben gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lieve foto, fijn dat jullie genoten hebben. Ik ga toevallig ook over 3 weken naar Center Parcs. Ik heb dit huisje via een spaaractie geboekt en was ook weinig geld kwijt voor een bungalow.Wij gaan lekker genieten van Drenthe.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie mannetje ziet er prachtig uit in z'n zwemband!
  Fijn dat jullie zo genoten hebben. Ik heb nog nooit bij een CP-park geboekt, omdat ik de prijzen zo idioot hoog vind. Maar zo is het dus goed te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lief en mooi mannetje zeg!
  De Eemhof gaan wij regelmatig zwemmen met onze kleine man, hij vind het ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wij zijn via een personeelskorting van mijn zus in de zomer naar de Eemhof geweest. (gratis) Nu geldt dat voor jou nog niet omdat je zoon nog zo klein is, maar die van mij hebben genoten van de flowrider.
  5 euro voor één uur les en 5 uur daarna voor 3 uur flow riden.
  Ze hebben werkelijk genoten.
  Je hebt een leuke foto geplaatst van je zoontje. Fijn dat jullie genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen