donderdag 29 november 2012

Lekker recept met andijvie

Vorige week zat er weer andijvie in het pakket. Ik vind af en toe andijviestamppot best wel lekker, maar door de kolen die er nu ook vaker in zit hebben we deze week al stamppot op en 1x per week stamppot vind ik wel voldoende.

Dus ging ik op internet op zoek naar een lekker recept en ik vond Andijvie pizza. Ik had geen idee of het lekker zou zijn, maar wie niet waagt wie niet wint. Ik heb de ham vervangen door zongedroogde tomaatjes. En ik heb er nog een beetje extra belegen kaas overheen gestrooid. Op de bakplaat was het eimengsel een beetje van de pizza afgelopen, volgende keer de rand dus een beetje opstaand maken.

foto van het www

En het was lekker!!! Manlief en ik hebben heerlijk zitten smullen. Bij het recept stond niet voor hoeveel personen het was, ik denk voor 4, maar de pizza is bijna helemaal opgegaan. Er is nog een klein stukje over, lekker voor morgen bij de lunch.

Als er weer een keer andijvie in het pakket zit, dan weet ik wel wat ik ga maken!

7 opmerkingen:

 1. Klinkt heerlijk!
  Maar wat doet die schaar toch op de foto? Knip jij de pizza doormidden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die foto is niet van mij, maar die van bij het recept. Mijn fototoestel heeft het helaas begeven. Maar het knippen van pizza's is best handig lijkt mij!

   Verwijderen
 2. Ooh dit recept komt als geroepen. Ik heb nog een stronk andijvie liggen in de ijskast. Ik heb ook geen zin in weer stamppot dus dit lijk met een lekker alternatief. Ik ga het zeker proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd of jullie het ook zo lekker vinden!

   Verwijderen
 3. andijvie als salade is ook erg lekker.
  Andijvie fijn snijden en besprenkelen met gembersiroop.
  bakken: aardappeltjes, paprika en shoarmavlees. Dit er op scheppen en bestrooien met kaas.
  Is hier altijd een groot succes, zelfs bij het kleine Mientje.

  BeantwoordenVerwijderen