vrijdag 2 november 2012

De kat op het spek binden

Blogde ik gisteren nog dat ik tot eind van het jaar niks nieuws meer wilde kopen en ging ik gisteren toch een dagje winkelen met m'n zus. Geen goede combinatie, maar het winkeluitstapje was al even gepland en gelijk een goede test of ik mezelf aan mijn voornemen kon houden.

Natuurlijk kocht ik wel wat, maar alleen dingen die ik echt nodig had voor persoonlijke verzorging, alvast cadeautjes voor de sint en wat voedingsmiddelen bij de reformwinkel. Allemaal dingen die ik mocht aan de regels die ik mezelf gesteld had.

Ik ben een paar keer in de verleiding gekomen om iets te kopen, maar iedere keer bedacht ik mij toch. Het waren dingen die ik best kon gebruiken, maar niet zou missen als ik ze niet zou hebben.

We dronken en aten wel wat in een lunchroom, maar het was immers ook een dagje uit voor mij.

Door het stellen van mijn doel om niks nieuws te kopen tot eind van het jaar heb ik inderdaad geen kleding, schoenen, boeken en andere impuls aankopen gedaan. Als ik dit doel niet had gesteld was ik zeker met een kledingstuk, schoentjes en winterpakje voor zoontje en een paar andere onnodige spulletjes thuisgekomen.

Kortom ik heb mijn eerste verleiding weten te weerstaan.

7 opmerkingen:

 1. Knap zeg! Zo zie je maar dat je best wat kunt bereiken, als je voor jezelf maar een concreet doel hebt. Door vooraf de 'regels' voor jezelf vast te stellen, wist je nu denk precies wat wel en niet 'kon', met dus (neem ik aan) een positief gevoel als resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, goed! Nodig is betrekkelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan. Ik merk ook dat je het jezelf ook niet te moeilijk moet maken, en dat winkels mijden soms de beste methode is.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed zo. Ik heb gisteren het sintcadeautje gekocht voor onze hond. Manlief betaalde dit van zijn zakgeld. hihi was leuk kopen zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed van je! Ook ik heb het gisteren goed gedaan, ben zonder iets te kopen de Action weer uit gelopen!

  BeantwoordenVerwijderen