donderdag 15 november 2012

Geen goed gevoel...

Al een tijdje ben ik op zoek naar voorraadpotten. Nu ik veel minder kook met pakjes en zakjes heb ik kruiden e.d. groot ingekocht. Ook heb ik nu veel zaadjes en andere ingrediƫnten voor het bakken van de broden. Het leek mij handig en mooi om deze allemaal in dezelfde soort potten te doen. Dus ging ik hier naar op zoek, het liefst natuurlijk gratis of zo goedkoop mogelijk.

Op een site waar spullen gratis worden aangeboden zag ik een advertentie staan van iemand die gratis 30 potten aanbood en het was ook nog bij mij in de buurt.

Dit soort potten dus
Er volgde een mailwisseling en hoe meer er heen en weer gemaild werd hoe minder vertrouwen ik er in kreeg. De aanbieder stuurde steeds een heel kort mailtje, met 1 of 2 zinnen, met alleen maar vragen: waar ik woon, of ik alleen kom, waar ik de potten voor wil gebruiken. Toen ik vroeg of ik ze allemaal mee mocht nemen of ook bijvoorbeeld alleen de helft, kwam er een rare reactie dat als ik alleen woonde ze vast niet allemaal nodig had, maar liever toch allemaal meenemen. Ik heb 2x om het adres gevraagd en wanneer ik de potten kon ophalen, maar die vragen werden niet beantwoord.

Ik had er geen goed gevoel bij, dus heb na 4 mailtjes heen- en weer een mailtje gestuurd met dat ik bedankte voor de potten als het maken van een afspraak zo moeilijk is. En toen ineens een mail met adres en tijdstip om het op te halen. Nou van mij hoeft het niet meer.

Ik was sowieso niet alleen gegaan bij het ophalen, helemaal niet nu ik er geen gevoel bij had. Ik kan het natuurlijk ook helemaal mis hebben, maar ik had gewoon echt geen zin meer om die potten op te halen. Dus heb gezegd dat ik niet kom.

Hebben jullie dat ook weleens dat je een koop niet vertrouwd op internet en het daarom afzegt?

Ik wacht gewoon rustig af. Ik heb soortgelijke potten op MP zien staan, niet geheel gratis, maar misschien kan ik er wel voor een klein prijsje aankomen. Dat nog liever dan potten waar ik altijd een naar gevoel bij zal hebben. Dus mocht iemand nog een voorraadje van deze potten heeft of andere mooie potten voor voorraad, dan hou ik mij aanbevolen.


16 opmerkingen:

 1. 'k Heb, in een tijdsbestek van een paar jaar, allemaal dezelfde jampotjes gespaard om de kruiden in te doen,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat we niet meer zoveel uit potjes eten, zal dat bij ons niet zo snel gaan ben ik bang. Maar misschien wel een goed idee om gewoon eens te kijken wat ik zelf aan geschikte potjes kan verzamelen.

   Verwijderen
 2. Bijzondere mailwisseling, daar zou ik ook niet meer op ingaan.
  Ik heb gewoon allemaal verschillende potjes, ze staan in de kast dus niemand die zich eraan stoort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja ik ben dan weer zo perfectionistisch dat ik zoveel mogelijk dezelfde potjes wil hebben.

   Verwijderen
 3. Getver, ja dat is ook raar! Ik heb ook een keer die vraag gehad en kreeg er ook die kriebels bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zelf van die grote weckpotten van 1,5 liter voor rijst en pasta soorten. Voor kruiden de versie van 0,5 liter.
  Deze zijn vaak bij de kringloop te koop.
  Mocht je jampottjes willen met draaidop kun ik je daarbij helpen.
  Op mijn werk gaat er elke week een pot doorheen.
  Mails me maar als je deze wilt.
  Groetjes rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rianne,

   Bedankt voor het aanbod, maar jampotjes zijn eigenlijk net te klein. Ik bestel de kruiden per 200-500 gram per keer. Dus zoek eigenlijk potjes die net een slag groter zijn.

   Verwijderen
 5. Ik dacht ook gelijk aan zelf sparen of vragen aan je buren of ze het willen sparen.
  Ik heb voor bloem en volkorenmail hele grote goed afsluitbare potten. Verder heb ik een hoop weckpotten in de loop der jaren gespaard en ik bewaar iedere pot die hier binnen komt. Ik heb dus verschillende soorten potten staan, daar heb ik geen problemen mee niemand die ze ziet.
  Groetjes Esmee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is wel een goed idee! Ik ga mijn zus eens vragen of die mee wil sparen. En ik denk dat mijn moeder ook nog wel wat heeft. Misschien dat we zo toch tot een selectie kunnen komen van 4-5 verschillende soorten potten. Ik wil graag ook dat het een beetje gezellig staat.

   Verwijderen
 6. In zo'n geval kun je het beste op je gevoel afgaan. Hebben kringloopwinkels geen potten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heb al verschillende keren bij de kringloop gekeken, maar die vragen 1-3 euro per pot, dat vind ik toch een beetje veel.

   Verwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Sjouke,
  Ik heb een tijdje van die verse sap flesjes van AH gespaard om mijn kruiden in te doen. De hoogte daarvan was precies goed voor in de la. Er staat geen statiegeld op, en het staat nog mooi ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Idd, de sap flessen van 500 ml zijn erg geschikt om kruiden in te bewaren. Ik heb ook eens afgezien van een (niet eens gratis) aankoop omdat de verkoper het wel kwam brengen zo tegen 10 uur 's-avonds en dan graag even een drankje aangeboden kraag :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien had die persoon zelf vervelende ervaringen, en vroeg hij/zij daarom om je adres. Wie zal het zeggen. Maar bij zo'n duidelijk onbehaaglijk gevoel kan je altijd beter jezelf het voordeel van de twijfel geven dan een vreemd persoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb ook diverse glazen potten en weckflessen als bewaarpotten, mij maakt dat evrschil niet zo uit.
  En op mp ook wel eens ehm bijzondere reacties/mailtjes gehad. Ik negeer die dan maar meestal.

  BeantwoordenVerwijderen