dinsdag 27 november 2012

Aanvullende verzekering in veel gevallen overbodig

Van haar kreeg ik ook een award, dankjewel! Maar zoals eerder verteld doe ik niet mee met het beantwoorden van vragen en doorgeven. Ik geef als dank de komende maanden elke maand iets weg d.m.v. een give away. De give away van de maand november gaat naar Pareltje. Wil je me jouw adresgegevens mailen? Dan stuur ik de tijdschriften naar je toe.

Gisteren zag ik onderstaande uitzending van Radar over de aanvullende verzekeringen. Nu is het zo dat ik er ook al over nadacht om de aanvullende verzekering de deur uit te gaan doen en te gaan sparen voor eventuele ziektekosten. Maar deze uitzending bevestigd alleen maar mijn keuze.

Afgelopen jaar hebben we ons aanvullende pakket er niet uitgehaald qua kosten. Manlief heeft net 2 nieuwe brillen komt verder nooit bij de huisarts en gebruikt geen medicijnen, bijna alles voor zoontje wordt uit het basispakket vergoed en ik heb maak naast mijn eigen risico ook vrijwel geen gebruik van de aanvullende verzekering voor de zorg, de kosten die ik maak worden toch niet vergoed. Bij de tandarts bijna nooit iets behalve tandsteen verwijderen en controles. Dit jaar toevallig een keer een stuk van mij kies af, wat gelukkig net geen wortelkanaalbehandeling werd. Voor de tandarts wil ik het voor de zekerheid nog even narekenen wat voordeliger is, als ik de nota hiervan binnen heb.

Als we bij dezelfde verzekeringsmaatschappij blijven, het eigen risico van manlief op maximaal zetten, van mij op minimaal, geen aanvullende verzekering,  dan betalen we € 2120,-- per jaar (We betalen sinds vorig jaar per jaar). We zetten per maand een bedrag opzij voor de premie en overige ziektekosten en eigen risico. Als we hetzelfde bedrag als vorig jaar opzij zetten (€325,-- houden we een potje over van €1780,-- voor ziektekosten.

In de uitzending werd ook gezegd dat als je niet over wil stappen naar een andere verzekeraar, de meeste verzekeraars ook onder een andere naam een online verzekering aanbieden van vaak 10 euro goedkoper per maand is. Dat kan dus behoorlijk wat schelen. In ons geval is de online versie van Menzis, Anderzorg. Ik heb even een berekening op beide sites gedaan met wat we voor volgend jaar willen en het scheelt ons zo'n 160 euro per jaar. Toch twijfel ik daar nog over....vooral omdat zoontje wel bij 4 ziekenhuizen en 8 instanties ofzo staat ingeschreven en ik dan alle gegevens moet gaan wijzigen.. en voor mij ook de gegevens bij 2 ziekenhuizen en de tandarts.waarschijnlijk is dat een paar uurtjes werk ofzo, maar ik zie er wel tegenop....maar aan de andere kant is het snel verdient.

Als ik naar een andere verzekeraar overstap kan het nog goedkoper, maar dat is voor mij op dit moment nog een stap te ver denk ik. Ik heb het boekje van de consumentenbond besteld om me nog eens goed in te lezen en dan te beslissen. Zijn jullie er al uit wat jullie doen?

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

7 opmerkingen:

 1. Wij zeggen de tandartsverzekering iig wel op.Verder nog even kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb besloten over te stappen. Het is een verschil van €8,- per maand maar ik vind het toch de moeite waard.
  We hebben er wel voor gekozen om een aanvullende tandartsverzekering voor mij te nemen. Ik heb een slecht gebit en elk jaar veel kosten. En mijn man is chronisch patiënt dus een aanvullende verzekering was voor hem ook interessant genoeg om af te sluiten.
  Ik bekijk het ieder jaar weer opnieuw of het de moeite waard is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de aflevering ook gezien, en was inderdaad al van plan om eens naar de aanvullende (tandarts) verzekering te gaan kijken. Ik vond het wel een aflevering met veel goede informatie en tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn vorig jaar overgestapt en hebben nergens zelf de wijzigingen door hoeven geven. Bij alle zorgverleners waar ik aangaf dat ik overgestapt was, waren ze al op de hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de info, dat maakt het wel een stuk makkelijker om over te stappen.

   Verwijderen
 5. Hallo allemaal,

  Wij hebben de uitzending van Radar ook gezien en het kan voor sommige mensen inderdaad geld schelen de aanvullende verzekering op te zeggen.

  Waar we mensen echter wel voor willen waarschuwen is dat niet alles in de basisverzekering opgenomen is. Ook het eigen risico ophogen is niet altijd wijsheid. Wat men wel moet beseffen is dat het eigen risico o.a. geldt voor ziekenhuis bezoeken, medicatie en laboratoriumonderzoeken. Als je onder controle staat bij een ziekenhuis betekend dat vaak dat je hele eigen risico in rekening gebracht wordt. Als je die dan hebt verhoogd naar 850 euro, kan je wel nagaan dat je veel nadeliger uit bent.

  Graag willen wij iedereen een goed persoonlijk advies geven over het te kiezen pakket. Als je daar gebruik van wilt maken, mag je een verzoek mailen naar webcare@menzis.nl. We nemen dan contact met je op.

  Met vriendelijke groet,

  Madeleine Sanders
  Webcareteam Menzis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het verschilt inderdaad per geval. Maar manlief is bijvoorbeeld nog nooit voor zichzelf in het ziekenhuis geweest, de afgelopen 5 jaar geen huisarts bezoek en gebruikt geen medicijnen. Dan durven wij zijn eigen risico wel naar €850,-- te zetten, helemaal omdat we dit bedrag vervolgens wel sparen en dus op kunnen brengen.
   Voor mij is dat een hele andere zaak. Ik sta onder controle in het ziekenhuis, gebruik medicijnen en bezoek jaarlijks toch wel 1x de huisarts.Het verplichte risico ben ik dus sowieso kwijt en ga dit zeker niet hoger zetten. Maar dingen die vergoed worden in het aanvullend pakket als fysio, brillen, kraamzorg e.d. daar hopen we aankomend jaar geen gebruik van te hoeven maken. En mocht het onverhoopt toch gebeuren hebben we daar een mooi spaarpotje voor.
   Maar ik ben het helemaal eens dat het niet voor iedereen geldt, dus bekijk gewoon goed wat voor jou voordelig is. En al je je eigen risico omhoog zet en/of je aanvullend pakket eruit doet, maak een spaarpotje!!!

   Verwijderen