donderdag 28 maart 2013

Weekmenu 28 maart t/m 3 april

Vandaag is het weer zover, het groentepakket ligt klaar om opgehaald te worden.

Deze week in het pakket:
- Kropsla
- Broccoli
- Witlof
- Zuurkool
- Bieten

Hmm, weer witlof en bieten, niet onze favoriete groenten, maar we verzinnen er wel weer iets mee. De Broccoli, zuurkool en kropsla zijn gelukkig wel erg welkom, dus dat compenseert het weer een beetje. Als je altijd zelf kookt, ben je toch geneigd om alleen op tafel te zetten wat jezelf lekker vindt. Door het groentepakket is hier verandering ingekomen en heb ik al een aantal groenten leren eten. Bieten en witlof zijn niet favoriet, maar ook weer niet zo verschrikkelijk dat we het weggeven, zoals we wel doen bij spruiten.

Deze week had ik een preimosterdsoepje op Thuisafgehaald gezet. Mijn vaste afnemer (ze is nu 2x geweest) wilde graag weer 3 porties. Ze vroeg of ik nog meer ging aanbieden en maakte haar wensen kenbaar. Ik vertelde dat ik nog een beetje onzeker ben en dus niet alles durf aan te bieden. Maar dat maakt haar niks uit zei ze, dus vroeg ik wat ze van bietjesrisotto denkt. Dat leek haar wel lekker! En laten er nu dan bietjes in het pakket zitten! Een uitgelezen kans dus om dit aan te gaan bieden...ik denk er nog even over...

Deze week eten we 2x bij familie. Verder ga ik vooral de paasdrukte in de winkels vermijden. Dus mijn bestelling bij Appie werd gisteren bezorgd en ik kook alleen met wat we in huis hebben. Ik heb geen extra's voor Pasen in huis gehaald. Er komt hier niemand en we krijgen vast genoeg bij familie en hebben zaterdag ook nog een verjaardag. Heb alleen afbakbroodjes voor bij het ontbijt en kook of bak wel een eitje. Dat is voor ons feestelijk genoeg. Doen jullie nog iets speciaals met Pasen?

Ons weekmenu ziet er zo uit:

Do: aardappeltjes uit de oven met sla en vegje
Vr: Broccolisoep met stokbrood
Za: eten bij familie
Zo: witlof-walnoten wrap (dit is het idee, maar pas het een beetje aan)
Ma: eten bij familie
Di: Risotto met bietjes
Wo: Zuurkoolstamppot


14 opmerkingen:

  1. Alleen lekkere broodjes met een eitje en verse sap. Twee avonden eten we elders. Lekker makkelijk.

    Broodjes en eieren zijn al in huis. Alleen het verse sap nog halen en een cadeautje voor mijn schoonzus en zwager.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk he een groentepakket? Ook hier deze week bietjes (lekker!) en witlof (bleeeeh)...
    Ons paasontbijt bestaat uit biologisch paasbrood en dat is echt veel lekkerder dan niet-bio, gekookte eitjes (niet geverfd oid), matzes met roomboter, zelfgepers sap en koffie.
    Succes met je bietenrisotto!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe kom je aan zo'n groentepakket? Kun je dat bestellen bij je groentenboer ofzo? Ik heb er nog nooit van gehoord!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O.a. Bij Odin kun je. Fruit- en groentepaketten bestellen. Soms ook bij boeren in de buurt.

      Verwijderen
    2. Ik heb mijn groentepakket van een biologische boer uit de regio en kan die ophalen op een ophaalpunt (kast bij iemand thuis). Maar je hebt ze ook bij de groentewinkel of bio-winkel vaak de Vitatas of Odintas. Gewoon even op internet zoeken wat er bij jou in de buurt is.

      Verwijderen
  4. Hier in de buurt heb ik helaas nog geen goede optie gevonden voor een groente pakket. Ach in de zomer hebben we de moestuin van mijn ouders waaruit we mee oogsten. En dat is in ieder geval vrijwel biologisch en super lokaal (7 minuutjes lopen). En in de winter probeer ik zoveel mogelijk seizoensgebonden te eten. Dus geen boontjes uit Egypte maar gewoon Hollandse winterwortelen en zo. Misschien een tipje voor de bietjes, ik voeg altijd een beetje balsamico azijn toe, geeft ze net wat meer smaak.
    Voor pasen wordt het bij ons een heleboel gekookte, geverfde eieren. Kleine Man en Meis zijn nog in de leeftijd dat we eieren verstoppen en de grootste lol hebben met zoeken. Verder niets speciaals op de dis bij ons. Maar op tweede paasdag zijn we uitgenodigd voor een paasbrunch bij mijn ouders en dat zal wel weer overdreven veel van van alles zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. IN de zomer hebben we ook veel uit eigen moestuin. Vorig jaar heb ik daarom het pakket een paar weken stopgezet. Even kijken hoe we het dit jaar gaan doen. Misschien iets meer invriezen om de winter door te komen ofzo, we zullen zien...

      Verwijderen
  5. Wat leuk,dat je een vaste afnemer hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat vind ik ook leuk, het is tot nu toe helaas ook mijn enige afnemer! Maar het motiveert wel om er mee door te gaan!

      Verwijderen
  6. Probeer eens het bietenrecept van Mme Zsazsa, overheerlijk! Ik moet de bietjes wel eerst stomen (of koken) in vergelijking met het recept want enkel in de oven krijg ik ze niet zacht. Misschien omdat ik geen pakketjes maak maar de hele boel in een afgedekte ovenschaal doe
    http://madamezsazsa.blogspot.be/2008/08/rode-bieten.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip. Zoiets kende ik wel, waar dan met geitenkaas en daar is man geen liefhebber van. Maar feta lust hij wel, dus dit ga ik zeker eens proberen.

      Verwijderen
  7. In kruidenboter gebakken witlof is hier echt een favoriet. Eerst de kern eruit halen, de heule strtuikjes voorkoken, heul goed uit laten lekken, (meestal knijp 'k de struikjes voorzichtig uit) en dan bakken in wat kruidenboter, mmmm
    groet

    BeantwoordenVerwijderen