zondag 31 maart 2013

Cadeautjes

Zoals je hier kunt lezen één van mijn doelen om dit jaar eens anders naar cadeautjes geven te kijken. Proberen hier meer creativiteit in te stoppen, zodat de cadeautjes persoonlijker worden en meer waarde hebben (voor mij althans). De cadeautjes hoeven niet goedkoper, maar als dat wel zo is, is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Dit jaar deed ik al een aantal pogingen en deze week had ik weer 2 cadeaumomenten waarop ik ging brainstormen. Cadeautje 1 was voor een vriendin van mij die net zowel een emotionele als fysieke zware periode doormaakt. Eigenlijk had ik er niet op tijd aan gedacht een kleinigheidje voor haar te kopen en moest ik dus wel creatief zijn om toch iets te kunnen geven, want ik had geen tijd meer om nog naar de winkel te gaan. Uiteindelijk werd het één van mijn opgekweekte paprikaplantjes, waar straks snackpaprikaatjes aan zullen groeien. In de schuur zocht in een leuk potje. Ik had nog een paarse staan, die paste prima bij hun interieur. Zelf was ik best tevreden met het resultaat, maar vroeg met we af wat mijn vriendin er van zou vinden. Het bleek een schot in de roos, ze was zojuist aan het nadenken over een moestuintje aan de zijkant van haar huis!

Het tweede cadeautje deze week was iets voor een kinderverjaardag, een jochie dat vier werd. Ik vroeg z'n mama wat hij graag zou willen hebben. Volgens haar was hij met alles blij, misschien een metalen autootje, wat knutselspullen of een mooi prentenboek. Heerlijk van die kinderen die nog blij zijn met zulke dingen. De raderen gingen weer aan het draaien. Knutselspullen leken me wel wat. Autootjes zal hij toch wel genoeg krijgen en boeken vind ik toch altijd vrij persoonlijk qua smaak. Ik kocht wat flessen plakkaatverf, een set kwasten, schortje en een pot lijm. Dat alles deed ik in een grote doos die ik opvulde met wc-rolletjes, eierdozen en wat ander knutselmateriaal. Het werd een soort van grote grabbelton. Manlief kwam nog met een boekje met wc-rol knutselideeën dat had hij ergens bijgekregen. Dat maakte het cadeau wel helemaal compleet. We deden nog een grote rode strik op de doos en het paste maar net in de auto.... Wel vroegen we ons af wat ze er van zouden vinden. Maar de ouders kennende zou het vast wel goed komen!


Toen de jarige job de grote doos zag was hij zeer verrast. Hij begon gelijk gretig met uitpakken. Bij het openen van de doos zei hij: "Het is allemaal rommel". Maar toen zag hij de pakjes er tussen en zocht ze allemaal en scheurde ze open. Zijn moeder was blij met de wc-rolletjes, ze waren net aan het verzamelen om een grote knikkerbaan te bouwen.

De rest van de middag heeft hij bijna alleen met die grote doos gespeeld en ook de andere kindjes speelden er mee. Regelmatig hoorde je andere mensen zeggen: "Ik had beter naar Ikea kunnen gaan voor een doos" of "z'n mooiste cadeau is vast die doos". Geweldig. En eerlijk gezegd wisten we het ook wel, vroeger waren wij ook altijd blij met een grote doos van een televisie ofzo. Je kon er ook van alles meedoen en je fantasie kwam echt tot leven.

Ik denk dat ik weer 2 geslaagde projectjes kan toevoegen aan mijn doel voor dit jaar!

9 opmerkingen:

 1. Leuk zeg! Ook die 'grabbeldoos'!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal leuk! Een cadeautje heeft zo, voor mij tenminste, een echte meerwaarde als de gever er echt over na heeft gedacht en wat moeite heeft gedaan om me wat leuks te geven.

  liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prima idee , sowieso leuk om van het kado een soort grabbelton te maken zo duurt het uitpakken ook iets langer dan zomaar een papiertje ergens afscheuren en des te meer weer eens het bewijs dat duurder niet altijd betekend ook meer waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verzonnen hoor! Heerlijk als je een kindje op deze manier blij kan maken.
  Fijn ook dat het paprikaplantje gewaardeerd werd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goed bedacht! bijna sneu voor die andere -niet zo creatieve- gulle gevers

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super-idee, die knutseldoos!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaaf, zo'n grabbeldoos! Dat wil ieder kind krijgen, denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelfgemaakte jam of een mooi flesje olijfolie met wat kruiden er in, dat soort dingen doet t ook altijd wel goed als cadeautje (in de wat hogere leeftijdcategorie)

  BeantwoordenVerwijderen