vrijdag 1 maart 2013

Extra inkomsten

Sinds begin dit jaar hou ik mijn extra inkomsten bij in een spreadsheet. Dit doe ik vooral om mezelf te motiveren. Vaak zijn deze extra inkomsten maar hele kleine beetjes, maar alles bij elkaar is het toch best een mooi bedrag. Ik heb de spreadsheet in verschillende kolommen met datum, verkochte item/onderzoek en via welk kanaal MP, Bol, FB. Zo krijg ik ook gelijk een beetje een overzicht van waar de verkopen het beste gaan.

Ik moet zeggen dat de echt grote dingen inmiddels allemaal verkocht zijn en dat ik nu vooral kleine dingen probeer te verkopen. Maar de inkomsten vallen zeker niet tegen. In de maand januari verdiende ik in totaal € 89,30 en in februari € 71,70. Bij elkaar dus al € 161,0

Er zijn in totaal weer 25 artikelen verkocht en daarnaast denk ik zo'n 15 artikelen weggegeven via de weggeefhoek op FB. Dus dat ruimt lekker op. Morgen sta ik op een rommelmarkt en hoop dat ik daar weer veel kan lozen en dat het me ook nog iets leuks financieel oplevert. En daarna gaat het allemaal op de weggeefhoek, het zijn echt dingen van 1-2 euro, dat ga ik dan niet langer meer bewaren en een volgende keer meeslepen. Eind van het jaar wil ik nogmaals op een rommelmarkt staan, maar dan heb ik vast wel weer genoeg verzameld.

Als ik zo doorga en elke maand gemiddeld € 80,-- extra kan verdienen heb ik aan het eind van het jaar toch een kleine € 1000,-- aan extra verdienste. Maar ik denk dat het steeds minder wordt wat ik kan verkopen het houdt toch een keer op! Maar voorlopig ben ik er nog lang niet er is nog heel veel zooi waar ik vanaf wil en het gaat met kleine stapjes. Aan het begin van de maand probeer ik steeds weer een aantal dingen op internet te zetten en dan is het geduldig afwachten. Ik heb in november een aantal boeken op bol gezet en heb er deze week weer 1 van verkocht. Zolang de spullen me niet echt in de weg staan, kan ik dat geduld wel opbrengen.

Ik ben benieuwd hoeveel er eind dit jaar in het spaarpotje zal zitten en hoeveel ons huis leger is!

5 opmerkingen:

 1. Ja, leuk is dat he, om dat bij te houden. Ik doe dat al zo'n drie jaar en het blijft motiverend om te zien wat je door verkoop of andere dingen binnen kan slepen aan geld. Bij mij valt het overblijven op school, produkten die ik gratis kreeg (GTO-acties) en bv. geld wat ik terug krijg van een jaarrekening van energie er ook onder dus soms piekt een maand en soms is het niet zo veel. Maar elk dubbeltje is er 1, denk ik dan maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. IK vind het ook leuk om te zien hoe die kleinere bedragjes aan het eind van de maand toch een aardig bedrag opleveren. Ik stort dit naar de spaarrekening voor een buffertje. Ik moet binnenkort ook weer dingen op MP zetten. Alleen moet ik daar echt even een bui voor hebben. Foto's en een leuk tekstje en je bent met een aantal advertentie zo een hele avond bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb sinds januari een 'thermometer' op mijn slaapkamerdeur hangen (grenst aan de woonkamer). Zo kijk ik er steeds tegenaan. En op het moment vertelt het me vooral dat ik echt moet gaan marktplaatsen. Vanmiddag komen er weer spullen bij die weg mogen. Ook weer wat grotere dingen. En die stapel groeit alleen maar.
  En ik wilde perse dit jaar €500 extra verdienen met verkopen. Heel erg haalbaar met een enorm hard groeiend kindje en de stapels kleding die we kregen in de kleine maten. Daarnaast nog een groot kind dat hard groeit en ook uit z'n speelgoed groeit en mijn verwoede pogingen om zo veel mogelijk alles te ontruimen.
  Maar leuk is het zeker wel om te kunnen zien hoeveel het is. Dat je het toch niet voor niks doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat gaat ongemerkt dan toch behoorlijk hard zeg! Mooi, want €1000 aan het einde van het jaar is een prachtig bedrag om bij te kunnen schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De extra inkomensten van spullen verkopen hebben mij in het verleden vaak gered om net niet in de problemen te raken.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen