woensdag 27 maart 2013

Dan halen we de lente maar in huis!

Tja, dan is het eind maart en vriest het 's nachts nog. De grond in de tuin is keihard en het is geen goed moment om de zaadjes die voor maart op het zaaiplan stonden te zaaien. Ik zie mezelf ook niet in deze kou in de tuin werken.

De paprika zaadjes die ik een week of 6 geleden in de kweekkasjes zaaiden zijn goed opgekomen. En de plantjes kwamen al tegen het dak van het kasje aan, dus tijd om te verpotten. Gisteren zette ik ze in leuke bloempotjes in de vensterbank. Ik heb buiten geen kas, dus die paprikaplantjes blijven gewoon lekker binnen. Het zijn snackpaprika's en gewone paprika's, ik heb de zaadjes gewoon uit paprika's uit de winkel gewonnen. Dus een beetje potgrond (van vorig jaar) en verder kost het me niks. En het is een mooi gezicht vind ik, die opkomende plantjes. Ik geniet elke dag als ik er naar kijk!De kweekbakjes waren dus weer leeg en om niet gelijk achter te lopen op mijn zaaiplan, heb ik de zaadjes voor maart dan toch maar in de kweekbakjes gezaaid. Deze staan nu op de slaapkamer op de vensterbank. En nu maar hopen da ze snel alsnog de tuin in kunnen.

Toen ik zo lekker bezig was met alles verpotten en zaaien en het zonnetje naar binnen scheen, kreeg ik zo'n zin om lekker naar buiten te gaan en te tuinieren. Maar helaas, we moeten nog even geduld hebben. Wel heb ik de lente nu lekker in huis gehaald en dat voelt heerlijk!

5 opmerkingen:

 1. Fijn, de lente zo op de vensterbank, nu het buiten nog niet zo wil. Wij aten van het weekend al zelf gekweekte pluksla. Opgekweekt op de vensterbank in de serre, dat dan wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groot gelijk om de lente naar binnen te halen. 'Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan'! Of zoiets. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 2 jaar geleden zaaide ik ook een zaadje uit een "winkelpaprika"
  Eerst dacht ik dat het plantje het niet goed deed.
  Maar ineens begon het te groeien.vorig jaar kon ik er maar liefst 1 klein mini paprikaatje vanaf plukken.
  Ik had het plantje op vensterbank gezet nu beginnen er 8 paprika's aan te groeien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He, wat ziet dat er gezellig uit! De vrije paasdagen ga ik ook maar eens voorzaaien. Het einde van de winter zal nou toch eindelijk wel eens in zicht zijn? Succes met tuinieren!

  BeantwoordenVerwijderen