zondag 3 maart 2013

Rommelmarkt

Gisteren stond ik op de rommelmarkt hier in mijn woonplaats. Ik was zelf eens naar deze rommelmarkt geweest en had er toen wel leuke dingen gescoord. Omdat een staplek slechts 2 euro kost leek het me wel wat om ook zelf eens te staan. De rommelmarkt wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor Haïti. De opbrengst van het stageld, entree, loterij en de versnaperingen komt ten goede aan het goede doel. En natuurlijk ben je vrij om ook jouw opbrengst te schenken, maar in principe is die voor jezelf.

Mijn zus en ik hadden allebei een plek gereserveerd en stonden lekker naast elkaar in de gymzaal. Dacht dat ik daar nooit meer zou komen in de gymzaal, gelukkig kwamen er geen nare herinneringen boven. We stalden onze waar uit op een kleedje en wachtten af. In het begin was het echt héél druk, maar na een uurtje werd het erg rustig en dat bleef de rest van de middag zo. Wel hadden we tijd om zelf lekker rond te neuzen. De prijzen waren heel schappelijk, veel lager dan de rommelmarkt waar ik anders altijd sta. Er stonden echt veel mensen en kinderen gewoon uit de buurt en geen handelaren.

We deden mee aan de loterij voor 1 euro per envelop en hadden allebei prijs. We mochten iets uitzoeken op de prijzentafel. Ik koos dit leuke rugzakje:


Ik had zelf boterhammen en een beker drinken meegenomen, dus dat scheelde weer. Natuurlijk had ik daar ook koffie e.d. kunnen kopen, omdat de opbrengst naar een goed doel gaat, maar ik wilde ook wel graag wat verdienen.

Ik scoorde zelf ook nog wat leuke spulletjes. 3 longsleeves, t-shirt, romper en pakje voor € 0,50 per stuk. Het is maat 80, 86 en 92. Dus ze moeten nog even geduld hebben voor ze worden gedragen.


Ook vond ik nog deze stoelverkleiner en lepeltjes allemaal samen voor € 2,--. De stoelverkleiner laat zoontje net iets beter zitten in de ikeastoel. We hadden wel een stoelverkleiner, maar die was kapot en door de hoes die mijn moeder er omheen had gemaakt zat hij net iets te strak in de stoel. Thuis heeft hij een aangepaste stoel, maar de ikeastoel nemen we mee als we op visite/vakantie gaan. Deze lepeltjes komen uit een babypakket. Ik heb ze zelf ook en gebruik ze veel, dus een paar extra leken me wel handig.


De organisatie had levensmiddelen van C1000 gedoneerd gekregen, omdat het bij C1000 uit de schappen ging. Het werd verkocht voor € 0,50 cent per stuk. En de gehele opbrengst ging dus naar het goede doel. Ik vond wat bio spulletjes en sunlightzeep om weer zelf wasmiddel te maken.Heb je zelf ook nog wat verkocht zul je je misschien afvragen. Ja, gelukkig wel, maar niet heel veel. Ik had ook alleen spulletjes voor € 0,50 - 1 euro, dus dan schiet het niet echt op. Mijn totale omzet was € 16,--. Na alle aankopen en huur staplek, hield ik hier nog € 5,50 van over.

Jammer dat ik niet meer heb verkocht, maar ach ik heb een hele leuke middag gehad en zelf ook veel leuke voordelige dingetjes gescoord die mij zo eigenlijk niks hebben gekost.

De spullen die ik overhad wilde ik wegdoen via de weggeefhoek. Maar ik heb de dozen weer netjes ingepakt, zodat het nu maar 3 bananendozen vol zijn. En in de schuur staan ze me eigenlijk niet in de weg. Het lijkt me wel leuk om in september weer naar deze markt te gaan, dus ik bewaar het toch maar en als ik dan hetzelfde aan opbrengst/kopen heb als nu ben ik dik tevreden.

5 opmerkingen:

 1. Goeiemorgen Sjouke, fijn dat je zo een fijne namiddag had!
  Je scoorde ook erg leuke dingen....
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach de mensen,die jouw goedkope spulletjes kochten,kregen ook een goed gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik op een rommelmarkt sta vraag ik ook nooit veel voor mijn spullen. Des te groter is dan de kans dat je ervan af raakt. En daarnaast vind ik het altijd reuze gezellig om op een rommelmarkt te staan.

  Je hebt leuke dingen gekocht en dat geeft vast een goed gevoel! :-). Daarom ga ik ook graag naar rommelmarkten en kringloopwinkels, want als je geld wil uit sparen kun je dat daar lekker doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je een leuke dingen gekocht! Vooral dat autopakje en de auto longsleeve voor je zoontje vind ik geweldig, ik val ook altijd voor dat soort kleertjes! :-) En ook leuk dat je er alles bij elkaar ook nog wat geld aan over hebt gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super leuke dingen heb je gekocht en je hebt een heerlijke middag gehad dat scheelt enorm.
  Overigens moet je eens kijken naar de spullen die je hebt gekocht voor dat geld. Dat spul van bio, een stoelverkleiner en de rest het is echt de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen