zaterdag 9 maart 2013

Zonden

Bij haar las ik er over en dat inspireerde me voor dit blogje. Ik heb genoeg dingen die nog beter kunnen, niet perfect zijn en misschien ook niet eens perfect wil hebben. Schame on you!

Het lijkt wel of iedereen naar de buitenwereld altijd 'goed weer' wil spelen. En als ik mijn blogjes schrijf merk ik dat ik ook vaker schrijf over wat ik "goed doe" i.p.v. "waarin ik faal". Maar ook ik ben zeker niet perfect, wie wel.

Mijn zonden:
- af en toe, zeg maar net 2-3 dagen voor mijn maandelijkse periode, kan ik alles eten wat los en vast zit
- ik gebruik nog steeds keukenrol al is het niet veel
- ik eet veel te veel kaas. Uit zelfbescherming koop ik 1 stuk per week en als het op is heb ik pech en moet ik maar iets anders pakken. Ondertussen beschuldig ik manlief er wel vaak van dat hij te veel van de kaas eet, omdat hij geen kaasschaaf gebruikt, maar een mes.
- ik kijk nog steeds veel te veel tv, al staat hij steeds vaker aan als een soort van 'achtergrondmuziek' als ik op de laptop bezig ben.
- soms ben ik vergeten brood te bakken en koop ik snel een brood in de winkel (gebeurd steeds minder maar toch)
- ik heb al héél lang geen baantjes meer in het zwembad gezwommen, mijn crosstrainer staat nog steeds stof te happen en het idee om weer te gaan joggen is ook nog niet uitgevoerd.
- ik ben soms bang voor opmerkingen of blikken over de wasbare luiers als ik naar het CB, ziekenhuis o.i.d. moet en kies dan toch voor wegwerp. Zul jenet zien dat net die keer zoontje natuurlijk heeft doorgelekt, smurrie poep heeft.....nee, dan ga ik wel op save.
- ik heb nog steeds 27 kilo overgewicht, slik
- als ik soms toch iets van snoep, koek of chips koop gaat het vaak dezelfde dag op. Niet meer kopen dus!
- als ik niet naar het zwembad, sauna o.i.d. hoef scheer ik me niet.
- ik heb mijn bokashi al weer een tijd niet gebruikt en gooi alles nu in de groene bak. Daar moet snel weer verandering in komen
- ik zet zoontje weleens voor de tv als ik even iets moet doen en hij maar aandacht blijft vragen
- ik kocht deze week nog een rolletje boterhamzakjes
- ik pak weleens de telefoon niet op als ik zie wie er belt en even "geen zin heb in deze persoon"
- ik heb nog steeds het fotoboek van zoontjes eerste jaar niet af en hij is inmiddels 14 maanden
- ik zeg weleens tegen iemand dat ik niet kan, als deze persoon wil afspreken. Terwijl ik bedoel dat ik geen zin heb.
- ik luister weleens niet als iemand een heel lang verhaal vertelt wat mij niet interesseert
- ik vind Ikea en Intratuin ook een leuke winkels en eet er ook weleens
- ik vergeet nog te vaak de babyfoon uit te zetten, verwarming lager te zetten, opladers uit het stopcontact te trekken
- ik koop nog steeds weleens meuk bij action, bigbazaar, xenos, zeeman etc....
- ook ik speel mee met de postcodeloterij
- ik hang de was vaak te drogen in de kamer, terwijl ik weet dat dat niet zo goed is
- ik maak de wc, badkamer, slaapkamer, trap eigenlijk het hele huis behalve de woonkamer te weinig schoon
- onze kat moet nog steeds zijn inentingen krijgen
- ik heb 2 koelvriescombinaties die momenteel alweer een paar maanden allebei aanstaan
- het tuinmeubilair is in het najaar nooit naar binnen gegaan en staat daarom lekker vies te wezen in de tuin!

En er zijn vast nog wel een aantal zonden die ik vergeten ben!

19 opmerkingen:

 1. Zouden zonden,als zonden aanvoelen,door de normen en verwachtingen,die een mens heeft? Al of niet van zichzelf of aangepraat door de buitenwereld.De echt belangrijke zaken hebben toch met gelukkig zijn met man en kind te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens, het zijn misschien ook meer verbeterpunten dan zonden en maken me zeker niet minder gelukkig!

   Verwijderen
 2. Nou nou.... Niet zo streng zijn voor jezelf! En wat is er mis mee om een winkel als de I.kea leuk te vinden?Ik ben er ook dol op! Als het leven alleen maar/grotendeels gat bestaan uit dit mag ik niet en dat mag ik niet, want andere mensen vinden dat ook, dan is er weinig lol meer te beleven. Relax en geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geniet zeker! Het was ook geschreven met een knipoog.

   Verwijderen
 3. Hahhhha Zal ik eens checken hoeveel zonden ik ook heb, hahhahha en ik heb meer overgewicht :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sjpuke toch... Je lijkt wel een... mens! Dit lijken mj geen buitensporige wantoestanden, maar misschien zegt dat genoeg over mij... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe zat dat ook alweer, met die eerste steen?
  Volgens mij zijn het geen zonden, maar verbeterpunten voor als je eens aan je zelf/je manier van leven zou willen werken. Enne, veel van die punten staan ook nog op mijn lijstje hoor.
  Tip: heb je ook een lijstje gemaakt waar op staat wat je de laatste jaren al wél hebt verbeterd? Het lijkt me dat wanneer je dat laatste lijstje af en toe iets uitbreidt het makkelijker gaat; dan beloon je jezelf in plaats van je schuldig te voelen.
  Het is 's winters trouwens vaak prima om de was binnen te drogen; vooral bij centrale verwarming is het in de meeste huizen dan vaak te droog. Ik gebruik de drogende was juist om de luchtvochtigheid boven de 40% te krijgen. 50% is nog beter.
  Groetjes, Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik inderdaad niet dat het in de winter soms beter is om de was juist wel binnen te drogen. Misschien ook eens kijken naar een vochtmeter bij de kringloop.
   En ik ben ook zeker heel trots wat ik de afgelopen jaren heb bereikt, daardoor durf ik deze zonden (en inderdaad het zijn meer verbeterpunten) wel bloot te geven.

   Verwijderen
 6. Herkenbaar hoor! Maar veel dingen die jij als zonde benoemt vind ik helemaal niet zo erg. Natuurlijk t kan altijd beter, maar je roeit met de riemen en de energie die je hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lol, ik ben ook zo inconsequent. Netjes plastic afval scheiden en dan de hele zak bij de grijze kliko gooien omdat ik ophaaldag vergat enzo. En nog steeds geen wasbare luiers voor de baby terwijl ik me dat wel voor heb genomen... Och ja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. is toch pas interessant vanaf 6 kg, anders moet je twee verschillende maten gaan kopen

   Verwijderen
 8. haha, bedankt voor je link! enne, ik had mijn lijstje ook nog zo maar véél langer kunnen maken hoor, en heel van wat jij doet, doe ik ook. En een domme vraag misschien...maar waarom is het niet goed om wasgoed in de kamer te drogen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht dat dat te maken had met een te hoge luchtvochtigheid in huis, maar zie de reactie van Marjolijn hierboven, volgens haar is het juist goed.

   Verwijderen
 9. Heel herkenbaar!! Leuk om te lezen (zijn we toch niet de enigen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Héél veel overeenkomsten, maar daarbij kan ik de lijst nog veel langer maken zonder al te lang na te denken. Conclusie? Ik ben erg streng voor mijzelf, maar lang niet perfect. Ik geniet wel van het leven en ben vaak wel prettig voor de mensen om mij heen. Gelukkig zit de lijst met 'zonden' niet ieder uur in mij hoofd.

  Fijn weekend,
  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hihi, ik herken een behoorlijk aantal van je zonden! Ook die van opmerkingen/blikken bij de wasbare luiers van zoontje op het CB. Ik heb me hier toch maar overheen gezet en doe hem tegenwoordig gewoon een mooie koeienluier of ander opvallend printje aan. Ik zie het maar als promotie voor de wasbare luiers, haha. Om de show compleet te maken knoop ik zoontje ook maar gewoon in de draagdoek/zak met publiek erbij. :-) Vaak veel leuke/positieve reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap hoor, ik ben denk ik meer bang van "wat zullen ze er wel niet van denken" als dat ik echt een opmerking zou krijgen. Werken aan mijn zelfvertrouwen dus.

   Verwijderen
 12. Zoals ik het lees, zijn het allemaal dingen waarover jij je niet schuldig hoeft te voelen, allen de inentingen voor de kat, shame on you! Dat lieve beestje vraagt niet om laksheid, het jouw taak om te zorgen dat het de zorg krijgt die nodig is!

  BeantwoordenVerwijderen