zondag 17 maart 2013

Terug van een geslaagd weekje weg

Donderdagavond kwamen we terug van ons weekje weg. Het was een hele leuke ontspannende week. Ondanks dat zoontje de eerste 2 dagen ziek was (hoge koorts) hebben we ons niet uit het veld laten slaan en  gewoon gedaan wat wel kon. Zo ging ik zaterdag lekker een dagje naar de sauna met mijn zus, terwijl de mannen voor de kleintjes zorgden. Manlief bleef met zoontje gewoon lekker in het huisje en in de draagzak was hij best te troosten en af en toe viel hij even in slaap. Het was een hele geslaagde week in een heel leuk park, waar we misschien over een paar jaar nog wel eens terugkomen.

We verbleven in zo'n huisje en door de sneeuw die viel, voelden we ons wel een beetje in blokhut ergens in Scandinavië. Het park is vooral gericht op kampeerders, maar er staan ook een dertigtal huisjes. Daardoor was het de gehele week heerlijk rustig, want natuurlijk nog geen kampeerder te bekennen. Maandagochtend waren we zelfs de enige in het zwembad, leuk zo'n privézwembad.Voor vakanties en grote uitstapjes hebben we een apart potje. Dit potje is inmiddels aardig gevuld, omdat we vorig jaar echt niet op vakantie konden. Toch is het voor mij een sport om de kosten laag te houden en daarbij niet in te leveren op ons vakantiegevoel. Ik ga liever vaker en langer minder luxe dan 1 week super luxe.

De totale kosten vielen heel erg mee. De grootste kostenpost was de huur van het huisje (wel de helft omdat we deelden met mijn zus en haar gezin) totale kosten € 147,61. Maar daarin zat onbeperkt toegang tot het zwembad, sauna en binnenspeeltuin. Ook zat daar een ontspanningsmassage bij-in voor 1 persoon.

We gingen een dagje naar plopsaland, daarvoor hadden we nog een cadeaubon liggen die mijn vader had gewonnen bij één of andere loterij. Nu waren we in de buurt en was het slechts een half uurtje rijden. We hoefden dan ook alleen de parkeerkosten van € 6,-- te betalen. Verder namen we gewoon zelf broodjes en drinken mee.

Ook het eten van de gedurende week namen we zelf mee. Dit viel prima binnen ons boodschappenbudget, dus ook hiervoor geen extra kosten gemaakt. Terwijl we toch ook lekkere (foute) dingen hadden als afbakbroodjes, paaseitjes en poffertje.

We gingen met de auto van manlief (lease-auto van het werk) dus ook daarvoor geen extra kosten. Bedankt voor de tips over een dakkoffer. Nu voor een weekje krijgen we alles nog wel in de auto gepropt, maar weet niet of dat nog lukt als we straks 2 weken naar het buitenland gaan, dus we gaan eens informeren. Een grotere auto zit er niet in, want dit is de standaardlease-bak. Dus het is of deze lease-auto of een grotere privé-auto gaan rijden.

Totale kosten van dit weekje weg waren: € 153,61 Dat viel dus reuze mee!

Nog wat fotootjes voor een sfeerimpressie.

K3 disco plopsaland

Trotse mama en papa

In de ballenbak met de hele familie

lekker tijgerend achter de ballen aan


Eten gaat steeds beter, nog steeds alleen sondevoeding 's nachts als bijvoeding

Lachen in de schommel (wel met extra steun d.m.v. luiertasje)

Helemaal uitgeblust na het spelen


13 opmerkingen:

 1. Wat gaat het snel zo een weekje hé! het lijkt alsof je nog maar pas aan het inpakken was ;) fijn dat het zo goed meegevallen is ook al was
  zoontje wat ziek!
  Leuke foto's ook!
  en zo goed dat het met het eten de goeie kant opgaat...
  heel veel liefs en fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had wat berichtjes vooruit geschreven en het berichtje van het inpakken ook pas later gepost. Dit omdat je nooit weet wie meeleest i.v.m. inbraak e.d.
   Maar het weekje vloog inderdaad om! Maar nu geniet ik nog na van de mooie herinneringen!

   Verwijderen
 2. Wat klinkt dat goed. Heerlijk toch,zo'n weekje ontspannen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn hè, zo'n week er tussenuit te kunnen, leuke foto's!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh wat ziet het er gezellig uit! Welk park was je? Wat een guitig jochie! Groet Caro

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We waren in de Beerze Bulten in Overijssel. Echt een aanrader vonden wij!

   Verwijderen
  2. Ziet er erg leuk uit! Dank je voor de info! Groet Caro

   Verwijderen
 5. Fijn dat jullie genoten hebben. Wat is je zoontje al snel groter aan het worden! Heerlijk dat jullie dit soort dingen weer kunnen doen.
  In houten huisjes voel ik me altijd extra lekker, heb jij dat ook? Voelt echt anders aan dan steen/beton, misschien omdat het een natuurlijk materiaal is.
  Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat heb ik ook met houten huisjes. Het geeft gewoon meer vakantiegevoel.

   Verwijderen
 6. Wij hebben ooit, voordat we dakkoffer hadden, een grote tas (waterdicht en stevig vast te binden, maar kan natuurljk ook met een koffer) op de fietsendrager vastgebonden!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben een opvouwbare dakkoffer van Thule. Ideaal ding in gebruik en als je hem niet nodig hebt neemt hij nauwelijks ruimte in. Kan zo op zolder in een klein hoekje. Is ook goedkoper dan een harde koffer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor 2 weken weg heb je niet heel veel meer mee dan voor 1week weg. Alleen wat extra kleding misschien en in jullie geval de medische spullen voor zoon. Ik merk het bij het kamperen voor een weekend zit mijn rugzak net zo vol als voor 3 weken. Hetzelfde als ik met kind met de auto ga.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt wel. Maar we zaten nu behoorlijk opgepropt in de auto, voor een uur rijden vind ik dat niet zo erg, maar voor meer dan 2 uur wel. En daarnaast lijkt het me ook niet heel veilig, mocht er iets gebeuren. Als we lang onderweg zijn met de auto nemen we ook altijd een koelbox mee met eten en drinken voor onderweg. En zoontje is over een half jaar natuurlijk ook weer iets groter, dus nemen zijn kleren ook meer ruimte in beslag. Maar we zullen zien hoe we het doen, we hebben nog een half jaartje de tijd om daar over na te denken. En wie weet is hij dan wel helemaal van zijn sondevoeding af en dan scheelt dat sowieso 1-2 grote tassen!

   Verwijderen