vrijdag 29 maart 2013

Babykleertjes uitgezocht

Door haar werd ik aangestoken om de babykleertjes eens goed uit te zoeken. Ik had al wel wat kleertjes weggedaan t/m maat 68, maar er stonden nog steeds erg veel kijk maar:

En dan ben ik nog vergeten 2 grote opbergboxen op de foto te zetten, dus eigenlijk waren het 5 opbergboxen en 3 tasjes.

Ik pakte kratjes om te sorteren:
kratje kan weg, kratje twijfel en kratje moet blijven
Wat werden de criteria om te bewaren:
Van elke maat max. 10 stuks broekjes en truitjes, een paar korte broekjes en t-shirts, rompers max. 15 stuks (deze iets meer omdat ze vaak voor 2 maten zijn). Want mocht er nog een kleintje komen, dan wil ik ook vast weer lekker snuffelen bij de kringloop, 2e handskinderkledingwinkels en MP. En de kans dat het een jongetje is is toch ook maar 50% (of was het nou iets meer?). Dus ik ging er nog eens doorheen, het was toch ook wel een emotioneel moment. Ik bewaarde echt alleen de favorieten. Hier en daar smokkelde ik wel een beetje met mijn eigen criteria, maar er kwam ook veel op de berg dat weg kan.

t/m maat 44 bewaar ik alles. Toen zoontje kleertjes aan mocht, dat was na een week of 2,5 en had hij net maatje 40. De meeste kleertjes heb ik bij speciaalzaken online gekocht en waren best duur. En de kans is aanwezig dat een 2e weer te vroeg gehaald zal moeten worden.  Maar ook het emotionele natuurlijk, want toen zijn eerste pakje door mijn handen ging, moest ik toch wel even een traantje wegpinken. Ik kon me echt niet meer voorstellen hoe klein hij was geweest. Hier een foto van z'n eerste pakje maat 40 en een pakje maat 74 dat hij rond zijn eerste verjaardag aan had, wat een groot verschil hè. Die kleine kleertjes lijken wel poppenkleertjes.....

Wat is hij gegroeid in een jaar!

Van 5 opbergbxen en 3 tassen, bleven uiteindelijk 3 opbergkratten met kleding over die ik wil bewaren. Hier zit dan ook het beddegoed van de wieg in en de slaapzakjes. Ik ben best tevreden zo. 


De rest van de kleding ga ik denk ik op krijgdekleertjes zetten. Ik heb daar nu 3x een pakket gekregen en 2 gegeven. Wat me wel opviel is dat er vooral veel op staat t/m maat 80, daarna bijna niks meer. Dus de vraag is of ik het daar wel kwijtraak, er is zoveel aanbod. En daarnaast kan ik er ook iets leuks voor terug krijgen in grotere maten zo'n beetje vanaf 86? 

Ik zou het ook mee kunnen nemen naar de rommelmarkt de volgende keer of het op MP zetten? Ik denk er nog even overna. In ieder geval maak ik alvast foto's van de pakketten en stop het dan gesorteerd op maat in een doos. Misschien zet ik de pakketten wel op beide sites en kijken waar het als eerste weg is. En wat nog overblijft naar de rommelmarkt? Mogelijkheden genoeg dus!

14 opmerkingen:

 1. Ook hier de kleding uitgezocht tot en met maat 68. Ik heb heel veel bewaard an dl 1, maar uiteindelijk veel nieuw gekocht voor dl 2. Toch een heel ander kind. Langere benen en smaller. Ik heb twee pakketen op marktplaats gezet. Heel veel nieuwe kleding zit er nog tussen shirtjes en broeken, maar raak ze aan de straat stenen niet kwijt en ik vraag er 20 euro voor. Pakket bestaat uit 20 delen. Geen geld dacht ik zo. Voor minder doe ik het ook niet weg dus ik heb maar gesloten het 30 april mee te nemen naar de rommelmarkt. Ik zie wel wat het opleverd. Ook nu bewaar ik toch ook nog steeds een hoop kleding. Zit veel merkkleding biij dat heel erg duur is geweest. Ik vind het zonde om dat voor een habbekrats weg te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bizar groot verschil tussen de twee kledingsetjes. Ongelovelijk gewoon.

   Verwijderen
 2. Het is bijna Koninginnedag. Ikzelf koop dan de meeste kinderkleding (t/m 128 is er veel te vinden)in de grote stad dichtbij. Echt een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat verschil in maten! Je zoon wordt echt een 'grote' jongen :)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh wat een kleine poppekleertjes idd :-D hahahaha gelukkig groeide hij goed t eerste jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een verschil in een jaar tijd, is het een grote jongen geworden. Super!!!

  Ik had veel kleertjes bewaard na de geboorte van zoonlief voor het geval dat. Maar bij 20 weken echo bleek het een meisje te zijn, dus weggedaan. Alleen de mooiste stukken en eerste kleding heb ik bewaard van de beide kindjes. Ik verkoop het niet, levert hier niks op voor het werk wat je er voor moet doen. En heel veel kleding heb ik ook weer gekregen dus ik heb het in de "zak voor max" gedaan. En de meisjeskleding heb ik weggegeven aan een collega zijn zus, die niet zo ruim zitten. En daar heeft het een mooie bestemming gekregen, ze was er helemaal blij mee. En wat niet past ivm jaargetijde, andere tijd geboren, gaat ook gewoon in de zak.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat dat betreft gaat het op de rommelmarkt bij mij altijd hard. En dan juist de kleine maatjes. hier zitten we net in mr 68, maar de kleding die al wegging was werkelijk niet normaal veel. We kregen heel veel namelijk. Inmiddels bijna een krat kwijt, nog 2 te gaan.
  Maar wat een verschil. En dan vond ik dochterlief nog wel al klein (mt50, dus normaal. Zoonlief had gelijk mr62, dus dat was mijn maatstaf)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bezig zeg! Ik zet soms wat op MP. Maar als het na een poos niet verkocht is, zet ik het op 'gratis'. En dan loopt het soms ineens wel. Het is toch jammer om het zomaar weg te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ongelooflijk wat een verschil in 1 jaar! en dat met voedingsproblemen!!! Gefeliciteerd!
  Mijn zusje kreeg ook een prematuurtje en moest daar inderdaad poppekleertjes voor kopen. Ik heb nog een foto van de tweede week. Toen ze naar huis mocht was ze nog zo klein dat mijn moeder haar niet durfde te verzorgen.
  Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een klein pakje! Mijn kinderen waren 9 pond en bijna 60 cm...:)
  Zelf

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zelf heb ik van alle kinderen een paar dingen bewaard.
  Fijn dat het met je grote kleine mannetje zo goed gaat!
  Fijne paasdagen toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heeft ie z'n achterstand al goed ingehaald dan, zo te zien.

  Iemand moet de eerste zijn voor de grotere maten hé. Als je er zelf een pakketje op zet, krijg je wellicht geïnteresseerden in de grotere maten (mensen die anders wegklikken wegens geen aanbod)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kan het me helemaal voorstellen. Ik heb hier heel wat kleertjes "stiekem" op zolder staan omdat ik ze echt niet weg kan doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een verschil zeg! Goed dat je het hebt uitgezocht. Ik kende de site krijgdekleertjes nog niet. Maar ga er zeker eens een kijkje nemen. Kleding voor middelste wordt meestal doorgegeven. En we krijgen voor dochter ook veel van vrienden familie en kennisen. Ik ga zeker koninginnedag oook even kijken.

  BeantwoordenVerwijderen