woensdag 13 maart 2013

Ik ga op reis en neem mee....

We zijn een weekje weg en alles voor dit weekje moest vervoerd worden in een Volkswagen Polo. Mensen in mijn omgeving zeggen regelmatig zeggen, moeten jullie niet eens een grotere auto aanschaffen nu met een kleintje erbij, een gezinsauto? Ik moet toegeven het is soms best passen en meten, maar tot nu toe hebben we alles nog mee kunnen krijgen. Dus waarom zouden we dan?

Dat passen en meten is met name bij weekendjes weg en vakanties. Veel mensen kopen alleen met "het oog op de vakantie" een grotere auto. Als we voor dit probleem zouden komen te staan, dan huur ik liever voor die periode een grotere auto, dan het hele jaar te betalen voor die 2 weekjes vakantie.

Ik probeer zoveel mogelijk te beperken wat we meenemen, maar stiekem nemen we dan toch best veel mee. Nu is het zo met ons zoontje dat we gewoon veel mee moeten nemen i.v.m. zijn sondevoeding, voor een week is dit al 1 grote boodschappentassen vol. En we toch het liefst een stoel mee waar hij goed in kan zitten, hoewel er een kinderstoel in het huisje aanwezig is. Ook gaan er wel wat spullen mee, voor het geval dat... zoontje spuugt snel dus een extra slaapzak, beddengoed en wat extra kleding is geen overbodige luxe. Maar ik neem ook wat wasmiddel mee, zodat ik gewoon een handwasje kan doen. Maar natuurlijk moet er ook wat speelgoed mee, zijn favoriete knuffel een voorleesboek en zwemkleding....

Voor mezelf beperk ik me tot 1 kleine troley met een paar stukken bovenkleding, broek, nachtkleding, ondergoed, toilettas, zwemkleding en 2 boeken. Manlief nam nog minder mee, want die bleef alleen het weekend.

Maar meer spullen meenemen kan ook besparend zijn:
Dit keer hebben we voor een week eten meegenomen, de mannen zijn doordeweeks gewoon aan het werk, daardoor hebben wij geen auto tot onze beschikking en zijn we op de dure supermarkt in het park aangewezen. Dit leverde wel 2 grote boodschappentassen extra op. Maar zolang het past nemen we het gewoon mee. Ook nemen we beddengoed, theedoeken, handdoeken mee, dat scheelt weer in kosten van het huren hiervan, maar ook weer 1 grote boodschappen tas extra.

Ik pak altijd het meeste in boodschappentassen in, vind ik handig, geen gedoe met ritssluitingen en je ziet makkelijk in welke tas wat zit.

Uiteindelijk was de bagage voor een weekje weg:
- 6 boodschappentassen
- kleine troley
- klein koffertje zoontje
- 2 rugzakken (waarvan 1 voor de sonde)
- kinderwagen
- kinderstoel

De kinderwagen ontbreekt hier dan nog...
Natuurlijk moesten we zelf ook nog mee: 2 volwassenen en zoontje!

En dit paste allemaal in die kleine Volkswagen Polo van ons. Manlief had bij het inpakken wel de zweetdruppels op zijn voorhoofd staan....

Maar zolang het past nemen wij geen grotere auto en anders is het keuzes maken, wat nemen we wel en wat nemen we niet mee? Als het niet past kan je misschien wel beter een beddengoed pakket huren voor 10 euro... In het najaar willen we 2 weken naar een huisje in Denemarken, zou het dan ook allemaal gaan passen? Een auto huren voor de vakantie kan altijd nog.....

17 opmerkingen:

 1. Misschien een bagagerek op het dak? Ik heb ook een Volkswagen Polo, en zo'n leuke auto doe je toch maarzo niet weg ;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel een goed idee, het is een lease-auto, dus aanschaffen van een dakkoffer is misschien wat duur. Maar er zijn ook mogelijkheden om te huren natuurlijk, ik ga eens informeren!

   Verwijderen
 2. Wij hebben hier ook zo,n klein schattig autootje nog geen 900 kilo maar als de koffer los gaat waauw wat een ruimte ruim 400 liters :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Polo is tegenwoordig al veel groter dan een Golf vroeger de kleine auto,s worden steeds groter en zwaarder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Komen wij aan met onze tank van een Ovlov (modelletje golden-retriever-achterin, er zit zelfs een hondenrek in:). Gekocht voor 2000 euro maar. Veel auto voor ons geld:):)
  Die grote bak is niet alleen ideaal voor vakantie, maar ook een fiets via marktplaats, bouwmaterialen of een bank kan erin, of een stapel bierkratten van een jaar om in te wisselen voor boodschappen als we platzak zijn, of vier kattenmandjes als we naar de huisarts moeten (één consult betalen voor 4 katten is dat dan:), of een hele laminaatvloer bij de bouwmarkt die je voor een prikkie mag hebben maar wel NU inladen dan, een grote krat boodschappen, of een jaarvoorraad bier in DL kopen, rommel naar de vuilstort of kringloop brengen; alles kan er in! Vroeger een campingbedje+box ophalen bij mensen die het wegdeden toen ik zwanger was. Geen probleem. Kan er allemaal in!!!

  We hebben ook nog een aanhangwagen+trekhaak (een kar vol zand toch maar niet in de auto, geeft zoveel opruimwerk:)

  Over de botsproef verschillen de meningen. Maar de meeste brandweerlieden zeggen liever een volvo aan te treffen om mensen uit te snijden dan een polo.

  Hij mag dus blijven. Ondanks zijn verbruik. We rijden niet zo heel veel omdat we altijd heel bewust omgaan met kosten van benzine bij alles wat we doen en laten. Ik heb geen rijbewijs, dus de optie om even de boodschappen te doen of kind te brengen is er simpelweg niet.

  Ovlov = lief (en oud:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan me voorstellen dat je ook blij bent met jullie grote auto.

   Manlief heeft deze lease-auto van het werk. Het is een standaardmodel die iedereen rijdt, dus helaas geen keuze. Je kan er wel voor kiezen om je eigen auto te gebruiken, maar kan dan alleen de zakelijke kilometers declareren, in ons geval zijn we dan duurder uit. We hebben veel familie ver weg wonen en leggen dus heel wat privékilometertjes af!
   Mijn vader heeft trouwens een grote aanhanger, dus als we iets via MP ofzo willen ophalen wil hij altijd wel rijden. Onze auto heeft geen trekhaak.

   Zolang we het met dit autootje redden, laten we het even zo.

   Verwijderen
 5. Met een kleintje heb je denk ik wat minder keuze in bagage, omdat je bepaalde dingen gewoon nodig hebt, maar ik let altijd heel erg op wat ik meeneem. Heb ook nog nooit problemen gehad met mijn Aygo qua ruimte, terwijl dat toch ook geen slagschip is.

  Fijne vakantie toegewenst in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. volgens mij is het altijd nog voordeliger om een trekhaak te laten monteren en een 2e hands aanhangertje te kopen of er een te lenen, want dat gebruik je dan alleen als je echt extra ruimte nodig hebt , en kun je ook blijven gebruiken mocht je een andere auto kopen. zo rijd je tenminste niet de andere keren als je misschien meestal alleen in de auto zit met een onnodig grote auto rond die en duurder in aanschaf is,maar ook in onderhoud,verzekering en benzineverbruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, maar een klein aanhangertje zien we niet zo zitten voor vakanties. Dan rijden we toch vaak best een grote afstand en dan zit je dus nog langer in de auto, omdat je niet zo hard mag rijden met aanhanger toch?

   Verwijderen
 7. Bij een grotere auto, neem je vaak automatisch meer mee is mijn ervaring. Je kan altijd een imperial op het dak zetten als het nodig is, die hadden mijn ouders vroeger ook, kleine auto en alles kon mee.

  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, gaan we eens naar kijken.

   Verwijderen
 8. Heb je weleens nagedacht over een dakkoffer? Daar kan echt zo megaveel in... en als je m niet nodig hebt, haal je hem er gewoon weer af ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goede tip! Ik ga eens informeren over een 2e handse of huren van zo'n ding. We hebben een lease-auto die volgend jaar moet worden ingeleverd, dus aanschaffen lijkt me nu niet zo voordelig, altijd maar afwachten of manlief weer dezelfde auto krijgt. Of kan zo'n ding op elke auto gemonteerd worden?

   Verwijderen
 9. Wij hebben twee kleine alto's. Als we op vakantie gaan kunnen we gelukkig de auto van mijn vader lenen. Die heeft een grote chrysler daar past alles in. Met de tijd zal hier toch een grotere auto moeten komen, maar daar wachten we zo lang mogelijk mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De auto hoeft natuurlijk niet altijd groter, je spullen kunnen ook kleiner. Wel eens aan vacuumzakken gedacht? Het is altijd weer leuk om te zien hoe weinig ruimte een paar truien innemen als de lucht er uit is. Je hebt ook zakken waarbij je geen stofzuiger nodig hebt, dan ben je dus ook nergens van afhankelijk.

  BeantwoordenVerwijderen