zaterdag 23 maart 2013

Kastje per dag en weg die rommelzolder!

Zo de afgelopen dagen begon ik weer met een kastje per dag, nadat de klad er een beetje in was gekomen. woensdag was de eetla aan de beurt, donderdag de la onder de oven en gisteren het kastje in de gang.

Dat kastje in de gang heb ik een jaar of 2 geleden via MP gekocht voor dingen als handschoenen, regenkleding, sjaals, zeg maar alle accessoires voor als je naar buiten gaat. Het staat al die tijd al onder de kapstok, maar eigenlijk was het toch niet wat ik wilde. De lades waren eigenlijk veel te klein en er paste bijna niks in. Het nam eigenlijk meer ruimte in dan dat het opbergruimte bracht. En de schoenen werden ervoor gegooid, de maxi cosi kwam erop te staan en steeds werd het meer een rommelhoek. Daar moest nodig dus verandering in komen.

vóór de opruimactie

Zo eerst maar eens dat kastje helemaal leeg halen en van zijn plek. Eigenlijk zat er niet eens zoveel in. Ik heb het kastje gelijk op de regionale weggeefhoek gezet van FB. Kan me niet voorstellen dat het kastje op een andere plek in huis wel nuttig is als er vrijwel niks in past. Dus weg ermee!

Vervolgens de gang eens lekker schoongemaakt. Een schoenenrekje van boven gehaald en nog een houten opbergding. En dit was het resultaat:


Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar ik denk dat het minder snel een rommelhoek wordt. De maxi cosi verhuisd binnenkort naar boven, want zoontje gaat bijna in een grotere autostoel. Het aantal schoenen, jassen, accessoires in de gang moet minder. Dus vandaag manlief eens aansporen om samen met mij te kijken wat echt nodig is. Ik kwam zelfs onder het kastje een paar gympen tegen waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had, erg hè. Aan het begin van mijn zwangerschap had ik 2 paar nieuwe gympen gekocht, maar na een paar weken zaten ze toch niet lekker. Hoe kon dat nou? Ik had me toch niet vergist in de schoenenwinkel? Je voeten kunnen wel groter worden tijdens de zwangerschap, maar toch niet al na 20 weken? Dus wel, achteraf ging het toen gewoon al niet goed met me en hield ik vocht vast, maar dat besefte ik me toen nog niet. Nu pas ik ze dus gewoon weer! En heb ik voor deze zomer lekker een nieuw paar gympen! Waar opruimen al niet goed voor is! Ik laat dit hoekje in de gang nu even zo. Als het niet bevalt verander ik het gewoon weer, toch?

Verder ging ik nog op zolder aan de gang. Maandag komt er iemand langs om een offerte af te geven voor de zolderverbouwing. Het moet een speel/studeerzolder worden. Een zolder waar zoontje straks gewoon lekker zijn race/treinbaan kan laten staan en manlief met zijn hobby's aan de gang kan. Een echte mannenzolder moet het worden dus! We gaan het niet zelf doen. We kunnen het gewoon niet, al vaak geprobeerd en dan werd het uiteindelijk toch niet mooi, allebei chagrijnig en weggegooid geld, omdat er toch weer iemand bij moest komen. Nee, dan besteden we het nu liever uit. Ik heb een bedrag in gedachte en hoop dat het daarvoor kan.

Van de zolder ging weg een tas vol babyspeelgoed en benodigdheden. En ook de kerstspullen werden uitgezocht. Er was iemand op de weggeefhoek die er om vroeg, nou prima ben ik er van af. Dus ik nam me voor om maximaal 3 opbergkratten met kerstspul en de kerstboom te bewaren. Dus er moesten keuzes gemaakt worden.Want we hadden echt veel te veel kerstzooi verzameld. Het wegdoen ging me makkelijker af dan ik dacht. De gedachte dat ik zo elk jaar misschien wel weer iets leuks "nieuws" bij de kringloopkerstmarkt kon kopen voor weinig stond me wel aan! Maar dan is het dus wel iets erin en ook weer iets eruit!

Verder deed ik nog een leuke ruil op de weggeefhoek. Ik gaf een boek weg dat ik voor mijn verjaardag had gehad en uit had gelezen en kreeg dit er voor terug:

zoontje is er nu nog iets te klein voor, maar hij keek wel gelijk met volle interesse naar de doos. Dus die gaat naar boven tot over een paar maandjes!

En zo gaat er veel weg, komt er soms iets terug en gaan we gewoon lekker door met opruimen. De zolder wordt waarschijnlijk niet leeg voordat de verbouwing gaat beginnen, maar dan verplaatsen we alles zo lang naar de 3e slaapkamer. En als de zolder dan klaar is, gaat er alleen terug wat we ECHT willen bewaren. Tenminste van mijn spullen. En de zooi van manlief kan dan mooi opgeborgen uit het zicht achter de schotten tot ik hem overtuigd heb dat als je iets een jaar niet gebruikt hebt je het dan net zo goed weg kan doen. Maar tot nu toe is zijn reactie hierop dat hij dan al zijn dozen elk jaar eens doorkijkt......grrr.

3 opmerkingen:

 1. Het is zo lekker om af en toe lekker op te ruimen.Ons huis is al een stuk leger geworden maar er staat toch nog een hoop op de zolder waar we elke keer weer een deel van wegdoen.Ook wij willen zo'n leuke speelzolder.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij zijn ook flink bezig geweest deze week, waar een interne verhuizing al niet goed voor is.
  Wat fijn van die schoenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof om zo nog een nieuw paar gymschoenen te vinden! En heerlijk, zo'n buurt met een FB-pagina waar je alles op kunt zetten en anderen ook nog eens blij van worden!

  BeantwoordenVerwijderen