dinsdag 5 maart 2013

All you can eat

Nog zo'n verandering. Tot een paar jaar terug was ik redelijk fan van het "All you can eat concept". Van  te voren weet je wat zo'n avondje je zal kosten en voor iedereen is er wel wat bij het buffet. Zo ging ik toch wel een paar keer per jaar naar het wokrestaurant om me vol te stoppen en vervolgens met een te vol gevoel naar huis te gaan.

Het concept ging me steeds meer tegenstaan, je volproppen omdat het kan. Nee, het moest wel leuk blijven, dus de paar volgende keren hield ik het gewoon voor gezien op het moment dat ik bijna volzat en nam dan alleen nog een lekker toetje.

Zondag gingen we, na lange tijd, weer eens naar het wokrestaurant. Ik had nog een bon van Groupon en daarmee kon je voor 2 personen voor € 19,-- eten en kwamen dan alleen nog de drankjes bij. Ik bestelde de bon zo'n half jaar geleden, omdat ik dacht dat we zoontje wel makkelijk mee kunnen nemen naar zo'n "vreetschuur". Er komen immers veel mensen met kinderen en als hij dan begint te jengelen voel ik me niet zo opgelaten.

Zondag kwam ik erachter dat de bon bijna verlopen was en heb ik gelijk nog een reservering gemaakt voor begin van de avond. Dus om 16.30 zaten we daar, lekker vroeg zodat zoontje ook gewoon mee kon. Hij gedroeg zich overigens voorbeeldig en was lekker eten aan het ontdekken. Een stukje broccoli, een stukje komkommer, een croissantje, een soepstengel, ananas en een paar frietjes. Niet dat hij alles op at, maar hij heeft wel veel verschillende structuren en smaken kunnen proeven.

Het eten viel me eigenlijk heel erg tegen. Het warme buffet dat ik had opgeschept, smaakte allemaal hetzelfde. Ik had geen zin om in de rij te staan voor de wok. Alleen de verse ananas vond ik erg lekker en het ijs ging ook wel. Echt vreemd, een jaar geleden vond ik het wel lekker. Is de kwaliteit dan zoveel minder geworden? Volgens mij niet, want het zat er nog steeds goed vol. Ik ben er steeds meer van overtuigd dat mijn smaak echt is veranderd! Eigenlijk ben ik hier wel blij mee. In dit wokrestaurant kom ik niet meer zo snel en ik denk ook niet meer zo snel in alle andere "vreetschuren".

Ondanks dat ik het eten niet zo smaakvol vond, hebben we toch een leuke avond gehad. Het was fijn om een keer met z'n drieën uit eten te zijn. Ik vind het wel apart wat er nu weer allemaal was veranderd in het wokrestaurant. Er waren nu ook pizza's te krijgen en pannenkoeken naast de friet en snacks die er altijd al waren. Een echt wokrestaurant kan je het volgens mij dan niet meer noemen.

Afgelopen zondag gaf de weegschaal trouwens wel een leuk getal aan: - 0,6 kilo! Ik heb hier wel een maand over gedaan, maar het is er af zonder er echt moeite voor te doen. Gewoon door gezond te eten zonder pakjes en zakjes te koken en veel wandelen met de kinderwagen. Sinds begin dit jaar is er dus al 3,6 kilo af. Als ik zo doorga moet ik mijn doel van 12 kilo eraf dit jaar wel gaan halen, toch?! Niet dat ik er dan ben hoor qua overgewicht. In totaal moet er dan wel 30 kilo af, maar -12 kilo is een mooi begin, dan weeg ik net een paar kilo minder als voor mijn zwangerschap.

9 opmerkingen:

 1. Wat goed zeg, dat je door gewoon gezond te eten zo goed afvalt. Het lijkt dan misschien langzaam te gaan, maar zo is het er ook aangekomen. Wat moet dat stimulerend zijn als het er "gewoon" afgaat. Fijn hoor!
  Zo gek vind ik het niet hoor, dat het eten in dat soort restaurants je niet meer smaakt, uiteindelijk gaat het daar niet om kwaliteit maar om kwantiteit. Maar in de meeste horeca-gelegenheden kom ik niet meer graag hoor: wat een smakeloze zooi krijg je vaak gepresenteerd! Ik vind dat echt minachting voor de mensen die er komen eten: zo van "ze proeven het toch niet". Maar ik proef het wel, en er zijn in mijn ogen nog maar weinig restaurants die iets fatsoenlijks (en daar bedoel ik niet mee bijzonder maar vooral vers) kunnen voorschotelen. Dus ik ga zowiezo niet meer graag uit eten omdat ik het heel vaak mijn geld niet waard vind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo denken wij ook! Er zit in het dorp een heel gezellig restaurantje aan het water (bootjes kijken:) waar we in de zomer wel eens op het terras iets nemen. Prima kwaliteit voor een schappelijke prijs.
   Wij gaan verder alleen daar eten als we iets heel speciaals hebben te vieren. Ons zul je nimmer betrappen op een bezoekje aan de macdonalds, ea, fastfoodketens of wokken. Ik heb het ooit tijdens een (over-de-top-vrijgezellenfeest) gedaan: ik schaamde me kapot voor iedereen om me heen. Ik ben echt een goede eter, maar dit ging me te ver. Ik vind het ook niet gezellig en ik was gewoon vies er van. Ik heb toen alleen wat fruit gegeten, de rest zag er niet uit.

   Verwijderen
  2. Zeg nooit nooit, want met je kind kom je ooitbij mcD. Niet dat ze het dan lekker vinden, maar dan mag je ze ophalen van een kinderfeestje.

   Verwijderen
  3. Dat was ook mijn eerste kennismaking met het mcD toen een vriendinnetje van mij daar haar kinderfeestje gaf. Ik weet nog dat ik het heel leuk vond en daarna verkondigde als iemand me vroeg wat ik later wilde worden: "werken bij mcD" wat ben je als kind toch beïnvloedbaar!

   Verwijderen
 2. Goed zeg: zo afvallen schijnt het ook het gezondst en meest blijvend te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je gewicht stilletjes aan naar beneden gaat gewoon door gezond te eten!
  Ik hou ook niet van die fastfoodketens en vreetrestaurantjes....
  Het is er meestal ook superdruk en laat me daar nu net niet van houden...
  heel veel liefs en nog veel succes met het afvallen.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een "nadeel"van gezond (bio)eten. Bij een ander smaakt het minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie evolutie die je zo doormaakt hé! Het gewichtsverlies is mooi meegenomen en op deze manier toch ook blijvend denk ik. Geniet van het minnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga regelmatig uit eten,maar ik heb nog nooit gewokt omdat het me niet aanspreekt. Nu snap ik waarom.. Mijn voorkeur gaat uit naar kleinere restaurants waar goed, eerlijk en puur eten wordt geserveerd. Gelukkig lijken die in aantal toe te nemen. Met leasedochters en neven kom ik wel eens bij McDonalds en verbaas mij altijd over dat zij de zoute, kleffe hamburger zo ontzettend lekker vinden. Voor de kinderen is het echt een feest. Samen komen wij er nooit...

  BeantwoordenVerwijderen