maandag 25 maart 2013

No impact week dag 4: voedsel

Dag 4 van de no impact week staat in het teken van voedsel. Zouden daar nog verbeterpunten voor ons liggen? We eten vegetarisch, vrijwel alles biologisch, maken veel zelf zonder pakjes en zakjes en als het even kan kopen we ook nog het liefst lokaal. We hebben in de tuin een klein moestuintje en krijgen ook fruit en noten van familie uit eigen tuin.

In het mailtje lees ik dan ook weinig nieuws. Ik leg de de avondmaaltijd van dag 3 (die moest je toen noteren) op de klimaatweegschaal en de impact is dan ook erg laag.

Er volgen nog wat tips van websites, zoals thuisafgehaald. Deze week ga ik voor de 2e keer een maaltijd aanbieden via thuisafgehaald, het wordt een preimosterdsoepje.
In onze woonplaats is helaas nog geen project van groen dichterbij gestart, anders zou ik daar best aan willen deelnemen.
Kromkommer vond ik ook nog wel een leuke site die ik jullie niet wil onthouden. Groente met een afwijkende vorm wordt nu vaak nog weggegooid, omdat een komkommer die in de winkel ligt er natuurlijk perfect uit moet zien. Ik heb me aangemeld om op de hoogte te worden gehouden. Want ik vind het een super initiatief en het maakt mij niet uit of een komkommer krom is of niet, zelf voldoe ik ook niet aan de modelmaten!

We hebben de afgelopen jaren al aardig wat stappen ondernomen m.b.t. de impact van ons voedsel. Op dit moment zie ik n.a.v. het mailtje van de no impact week weinig extra uitdagingen. Maar ik wil nog wel gaan koken met dingen uit de natuur, ben nog steeds op zoek naar lokaal biologisch fruit en er zijn nog tal van verbeterpunten die ik zie....

5 opmerkingen:

 1. Handige websites erbij! Ik ga zeker eens kijken wat alles is. Langzaamaan komt mijn wens om beter (lees: meer bio, meer lokaal en minder kunstmatig) te eten weer aan de orde. Dochterlief begint langzaamaan ook eindelijk een ritme te krijgen (na 2 tanden, ziek, verkouden, verstopt, nog tanden) En ik wat meer slaap.
  Maar de wens om alles dichterbij en meer zelf te verkrijgen is nog wel aan de orde...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In een wereld die voor mij ideaal zou zijn hoefde ik maar even te lopen om al het eten te vinden dat ik nodig heb. Ruilen met dorpsgenoten, verzamelen in de natuur of zelf kweken, ik zou het heerlijk vinden. In de realiteit moet ik helaas in de auto stappen om alles bio/bd te kunnen kopen en bestel ik ook af en toe via internet de langer houdbare dingen. Helaas is voor mij groen dichterbij nog groen veraf en is kromkommer niet bio (vooralsnog). Wel goede initiatieven en ik kende ze niet!
  Ik ben aan het nadenken hoe ik erachter kan komen of er bij mij in het dorp mensen zijn die gezamenlijk zouden willen inkopen en zo autokilometers willen besparen.
  Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Kromkommer is niet bio, maar wel een geweldig initiatief! Soms ik het keuzes maken en inderdaad ik zou ook het liefs alles lokaal en bio willen en dan ook nog zonder plastic verpakking...en...en...en.

   Verwijderen
  2. Ooit is bio doodnormaal en kijkt er iemand terug die zegt: als we toen die voortrekkers niet gehad hadden was er nu geen gezond voedsel geweest en was iedereen ziek.....
   Maar ook omdat ik gezonder en fitter wil worden.
   Marjolijn.

   Verwijderen
 3. Wat leuk die klimaatweegschaal, dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen