maandag 31 december 2012

Oliebollen en appelbeignets

Gisteren herinnerde ik mij ineens dat ik in de kast nog 2 pakken oliebollenmix en 2 pakken appelbeignetmix had staan. Die had ik vorig jaar voor 25 cent per stuk op de kop getikt na oudjaar. De appelbeignetmix was nog goed t/m mei 2013, alleen de oliebollenmix was nu net een paar maanden over datum, maar dat maakt ons niks uit.

Ik bedacht me dat ik die pakken nu maar moest gaan gebruiken, anders zou er niks meer van komen. Alle benodigdheden had ik verder nog in voorraad dus wat let je dan? Ik begon met 1 pak oliebollen beslag te maken en daarna was het beslag voor de appelbeignets aan de beurt. Appeltjes even schillen en daarna het klokhuis verwijderen met een appelboor. Hmm, laat ik nou net die appelboor 3 weken geleden naar de kringloop hebben gedaan, omdat ik dat ding nooit gebruikte, zul je altijd zien. Het waren kleine appeltjes die ik had, dus ik sneed ze gewoon in 4 partjes, dat zou toch ook wel smaken?

Vervolgens op zoek naar de frituurpan, die gebruiken we zelden. Er zat nog oud vet in, dus ik kon eerst die hele pan schoonmaken. Daarna de zonnebloemolie erin, nou dat viel tegen, ik had wel 2 flessen (elk 500ml) maar dat werd dus maar een klein bodempje in de frituurpan. Dus toen de olie maar overgegoten in een klein pannetje en die op het gasfornuis gezet. Jammer dan als ons huis heel 2013 naar oliebollen ruikt, ik ga het echt niet uitstellen tot morgen en nog meer zonnebloemolie kopen. En met oudjaar ga ik ook liever niet de straat op, ben bang voor vuurwerk. Ik vind het ook zonde, want daarna kan je de olie toch weggooien.

Even een uurtje bakken en toen was dit het resultaat:

De oliebollen

De appelbeignets

Helaas werden we tijdens het bakken gebeld dat de vriend waar we naar toe zouden gaan met oud en nieuw en waar meer vrienden naar toe zouden komen, al een paar dagen ziek op bed ligt. Hij belde dus af. Nou die 2 andere pakken laat ik nog maar even in de kast staan; ik kan er ook nog een krentenbrood en poffertjes meemaken las ik op de website. Vandaag maar even wat naar mijn ouders brengen, want dit is veel te veel voor ons tweeën......

Eigenlijk vind ik het helemaal niet zo erg dat die vriend afbelde. Om thuis te blijven is veel fijner voor zoontje en we kunnen de kat een beetje in de gaten houden.

We hebben wel even voorgeproefd en ze smaken goed!

Allemaal een fijn jaarwisseling gewenst!

7 opmerkingen:

 1. Het water loopt me in de mond....fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er lekker uit!!!
  Fijne jaarwisseling...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er ook prachtig uit! Mooi goudkleurig, vooral die appelbeignets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker!! Fijne jaarwisseling. Zal je zeker weer volgen in het jaar 2013.
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. MMMM, lekker! (enne, die olie hoef je niet weg te gooien hoor, is prima te gebruiken om bijvoorbeeld je tuin gereedschap eens te olieën of zoals Knieperman altijd doet, z'n werkschoenen in de olie te zetten )
  groet en fijne jaarwisseling

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zien er heerlijk uit! Vandaag heeft manlief hier de oliebollen gebakken (in de garage) en ik wafels (in de keuken). Het ruikt hier nu overal "gebakken" ;-)
  Een hele fijne jaarwisseling gewenst en een mooi 2013!

  BeantwoordenVerwijderen